Ako by ste vy zareagovali,keby vam toto partner urobil?

Príspevok v téme: Ako by ste vy zareagovali,keby vam toto partner urobil?
Lacintura

Prosim,predstavte si,ze vam toto urobi priatel.
Ja totiz neviem ako sa zachovat podla mna je to vazny nasilny prejav,podla neho bezny
Ste na welness pobyte,vse je ok relativne,ale partnerovi stale vadi,ze nechodiw naha,ale obliekate sa, davate si pozor na seba,aby ste sa drzali v teple,ved nie je na sr 40 st.
Vadi mu,ze sa dlho prezliekate.Vzdy mu to vadi,ze beriete so sebou kufor s vecami.
Udajne naco.
Predstsvte si,ze cestou domov sa este zastavite v tatrach a idete do lesa sa prejst.Samozrejme,ze hlasili tam skarede pocasie a dazd,tak si date na seba aj mikinu a dlhe hrubsie gate a tenisky.A zoberte si so sebou do ruky aj dazdnik,lebo bola ciernava nad vami.
Bojite sa,ze zmoknete.

A obidete auto k partnerovi smerom k soferovi,kde sedi vas partner,poviete mu,zlato uz mozeme ist,a on vstane s ocami blciacimi od zurivosti a vystekne po vas,ze naco ti je dazdnik co s nim chces strasit,si zdrava,vytrhne vam ho zurivo z ruk a hodi do auta ,zamkne auto a je zurivy. Nehladi vobec na to,ze vy ten dszdnik chcete a vypochoduje od auta prec,nezaujima ho,ze ten dazdnik chcete.Vy nanho hladite,neschopne slova,len som mu povedala,co si to dovoluje?Ci je normalny,ze co robi,ze co to urobil?Ja som ostala ako obarena vodou. Trhst si veci z ruk a zavelit,ze dovi ty si to nevezmes a odist este zurivy so slovani a zurivym vyrazom na tvari,aj tie slova uplne zurive ,zurivu ton a krik.Samozrejme pred ludmi.Boli tam este nejaki ludia obdalec.
Taketo ponizenie,ja som sa takto nikdy nezachovala ani k svojmu psovi.Zachoval sa ku mne ako k soplavemu decku a psovi,uplne ma ponizil tymto cinom.Viem roky o nom,ze je zurivy pre hocico,ale kvoli dazdniku?Totalna malichernost pre mna,a co ked si ho vezmem?Povedal mi,ked som sa ho pytala preco ma tak ponizil,ze furt ho nasieram,lebo si berem vzdy so sebou nepotrebne paksamenty.
Toto pre mna nebolo ospravedlnenie,partner si vobec nepriznaba chybu,nevie,co bolo na tej situacii zle a nasilne.Toto by som si nikdy k nikomu nedovolila a najma za pohodoveho pekneho dna,kedy sme prezivali romanticky den.Mam pocit,ze to sakramentsky prehnal smerom ku mne, zda sa mi to ako nssilny a ponizujuci cin.Prosim,co si o tom myslite?

Angelika3

Ja si myslím, že ten čin s dáždnikom bol len poukazovateľom na niečo iné, hlbšie, čo vo vašom vzťahu škrípe. Je zrejmé, že mu celkovo lezieš na nervy a potom mu začne vadiť už aj každá bezvýznamná vec ktorú urobíš.
To že má neurotickú povahu, nuž, sama mám s tým dosť skúsenosti a dá sa to zvládnuť žiť s takým človekom ak je to vyvážené kladnými vlastnosťami, takže to ďalej neposudzujem.
Ale tu je celkovo problém niekde inde vo vašom vzťahu, keď sa dokázal zachovať voči tebe tak neláskavo.

LukasTakSaVolam

Ja keby mám takúto partnerku a keby to nezmení, tak by som ju ihneď poslal do pi*e. Nemám a ani ty nemáš 10 rokov, nenechám niekoho takéto niečo so mnou robiť, to nech ide robiť svojej mamke. Či už si necháš takto skákať po hlave je už na tebe, nie je jediný na svete. S niekým takým by som sa určite nesnazil vzťah udržať pri "živote", lebo má zjavne nejaké problémy.

Funfan

Naco tu chodis ked nedokazes podat nejaku radu? Lebo odpoved "musel by som pocut aj druhu stranu", autorke moc nepomoze. Ona tu ma velmi velmi dobre komentare, z ktorych moze cerpat. Ale z tvojho si nezoberie nic.

bcw

Funfan,

tiez som si vsimol, ze si vela ludi myli toto forum s klebetenim a ohovaranim na miestnom rinku o vztahoch deza s aranou, kde si vypocuju len aranu.

Miesto na realizaciu je to dobre, lebo toto forum je o zdravi, nie o mlateni prazdnej slamy a davani psychologickych rad od psychologv- amaterov.

Apokryft

Aliss tvoj príspevok je výstižný,trefný a správny vo všetkom nieje čo dodať .Ak toto niekto nechápe tak potom nieje prečo ho ľutovať a všetky rady sú zbytočné.

Shuffle

Ono to môže byť aj tým, že sa hanbil za to, že si zoberieš ten dáždnik. Možno by mu vadili tie pohľady iných ľudí na teba a cítil by sa trápne. Ja viem, znie to divne, ale môže to byť aj tým. V tom prípade musí na sebe zapracovať.

Funfan

Bcw, tak to si si vybral skvele miesto na realizaciu. Toto je forum, kde budes VZDY citat nazor len jednej strany. Ak chces radit po vypocuti si oboch stran, super, ale nehladaj cosi take na nete a kecaj s kamosmi pri pive

bcw

Funfan,

nie som rodinny prislusnik, ani psycholog, ale predsa len si vypocujem rad obe strany, a zistim fakty, kym si urobim nazor a zacnem niekoho z nich len tak ohovarat.

Funfan

Bcw, nemusis ho poznat ci byt jeho rodinny prislusnik, aby si vedel par zakladnych a vseobecnych veci o ludoch, ak sa takto spravaju. Stacia ti zaklady psychologie. Autorka temy, je to nevysporiadany jedinec, ktoreho naozaj netrapilo to, ze si si brala dazdnik. On vidi, ze si psychicky slabsi jedinec, preto si moze toto k tebe dovolit. A hlavne, ty mu to dovolujes sama, tym, ze s nim aj nadalej ostavas. Ak sa s nim porozpravas a on to prestane robit, prestane sa k tebe spravat ako k menej cennemu, tak fajn. Ale som si 100% isty, ze s tym neprestane. Pretoze ty ako zena, si sama o sebe vela nemyslis, nemas nejaku vysoku mienku o sebe a sebahodnotu. Preto on moze toto robit :) Ak sa nezobudis coskoro, pride prva facka, prva bitka atd :) Tvoj zivot, tvoje rozhodnutia :)

bcw

Tazko povedat, preco je tvoj priatel nervozny. urcite ho tu nebudem ohovarat a odsudzovat, ked nepoznam jeho dovody. To je najjednoduchsie na dialku niekoho ohovorit.