Prosim rady a typy ako sa vam podarilo prestat fajcit?? Potrebujem sa toho zbaviť, ale zatial ma nic neodradilo, nepresvedcilo, nepomohlo :( Velmi sa chcem toho zbavit
Ako ste prestali fajcit? Prosim rady!
Tak to je, ked clovek nefajci tak mu viac chuti, som citala a ked je clovek fajciar tak povecsine aj schudne, co je aj moj pripad
Ja fajcim denne polku krabicky niekedy aj celu ak som niekde aj vecer na pivku alebo s kamoskou na vine.... uz som skusala prestat hoci akymi sposobmi, nikdy sa mi to nepodarilo a je to hlavne aj o tom, ci mas okolo seba fajciarov... ak nie tak to mas lahsie... no mam kamaratku co prestala lebo si nasla muza nefajciara a jemu to totalne prekazalo a potom aj bola tehotna cize nefajcila ale zacala si to kompenzovat jedlom a teraz tak aj vyzera.... ma vyse 120kg predtym stihla pekna baba..... takze vzdy si clovek nieco najde..... aj kolegyni mama fajci skoro cely zivot a ma 85 rokov a nema ziadne problemy co by sa tykalo pluc a podobne a ani nemala nikdy.... cize vyhovarat sa na to ze clovek na to zomrie je blbost, kazdy na nieco zomrie.......
zacala som intenzivne sportovat, najskor beh a potom crossfit, prihlasila som sa na rozne sutaze a chcela som podavat co najlepsi vykon. cigarety som postupne znizila na 1 denne, ale uz aj ta jedna mi tak stiahla hrdlo, ze som na treningu lapala po dychu a nestihala som za ostatnymi, musela som s tym uplne seknut, ked som chcela byt v sporte dobra. Je tomu 6 rokov a nechapem, ako som niekedy mohla cigarety strcit do ust :)
Ja som prestal,vtedy ked som vycestoval za pracou vonku. Vo firme kde som pracoval sa fajcit nesmelo. Potom v tom state cena za krabicku bola viac ako som bol ochotny dat.
Az som sa zatal a povedal si.J**b*m aj na cigarety. Nebudem robit jak otrok a peniaze do vzduchu vypustat.
Razne,silne chlapske rozhodnutie. Ziadne ze od zajtra,potom atd.
Teraz a bodka.
No mal som dlho apstaky,kasel,slintanie. No po par tyzdnoch co som nakupil zuvacky naschval co najsilnejsi mentol,mi uz smrad s cigariet zacal vadit, odtahoval som sa od ludi ktorim bolo citit s ust ten zapach.
Teraz po rokoch ked si dam,jednu dve cigarety nahodou,len tak otestovat svoju volu. Normalne mi pride zle,kruti sa mi hlava. Musim si dat zuvacku. Moja rada.
Pevnu volu,zatat sa. A ked raz si poviem dost,tak dost aj s nasledkami.
Ziadne ze budem nervozny,mam stresi,ci ine voloviny. Dost padla fajka.
Casom sa telo zacne ocistovat a zistis,ze ti pobyt v zafajcenej miestnosti zacne prekazat. Bud silny,si chlap!
Najprv prejsť na lajtky, potom na náplaste + žuvačky, potom už len náplaste a potom nič, príde kríza, pri ktorej ti bude chcieť rozmetať kotol, prekonáš to a si asi za vodou. Pri tom treba piť veľa vody a chodíš do prírody, piť veľa detox čajov, aby si zo seba dostal všetky jedy čím skôr, ale počas týchto dvoch týždňov by si nemal chodiť do práce, mal by si si zobrať dovolenku, lebo to bude urputný boj, bude sa ti točiť hlava, bude ti skákať tlak hore dole. To je asi tak moja veštba.
Mam znamych, ktori pouzivali nicoret sprej do ust... pomohol im pri prestavani a doteraz nefajcia
Ahoj Mikulask, fajčil som asi 4-5 rokov tak polku krabky denne, najlepšie je ked prestaneš razom, najhoršie je vydržať, prvý týžden maximalne 2, potom bojuješ už len s tvojím zvykom, teba nahradiť a zmeniť nejake zvyky ako napríklad že si si ráno dal kavičku a cigaretku a prave preto rána hned dostaneš absták.. namiesto toho si ráno zacič jogu... sprav si nejakú ovocnu štavu alebo čo skratka zmen zvyk.. najhoršie je že my sme fajnovy a vieme si zvyknut na dobre veci.. ja som bojoval hlavne so zvykom vydržat par dni abstaku nebolo až take tažke... pri najhoršiom ak máš fakt problém s abstákom a nie so zvykom tak skús napríklad prvý den fajčit až od 12 00 (zaleži kedy vstávaš) najlepšie ak ráno.. druhý den o 15 00... tretí den o 17 00... a štvrtý den si zapál do takej 12-15.. pri najhorišom o 17 00 a potom už prestan na dobro.. abstaky začnu za par hodin (ak niesi fakt tažký fajčiar) ked budu tažke abstáky dobraj si aj nejake lepšie jedlo a najedz sa.. vydrž do včera a chod spať v spánku prejdu tie najhoršie abstáky a potom vydrž... takto som prestal ja, nefajčim už takmer 5 rokov a som hrdý na toto. Ak maš pevnu vôlu možeš to preskočit a hned začat abstinovať, netrvá to dlho, najlepšie ak nemáš žiadny stress a prípade aj volno, dopraj si čo maš rad okrem cigariet ale nesprav si z toho nový zvyk.. napriklad ludia vedia často nahradit cigarety jedlom a pribrat.. daj si na to pozor.. ak to naozaj potrebuješ tak maximalne1-2 týždne aby si si ešte nezhoršil.. dobre je zamestnat ruky a mysel.. alebo usta.. kup si žuvačky a žuj.. alebo cukriky, a v poslednom rade musiš vediet že to naozaj chceš, a mysliet aj na svoje zdravie :) snad som pomohol
nikdy som nefajčil ale keby tak by som skúsil napríklad že keď teraz denne fajčíš 20 cigariet tak napr o týžden už len 15 proste zmenšovať počet... a potom učenejšie chod niekam napríklad do hor aj na týžden ak sa ti dá a stále buď v horách ďaleko od obchodu kde si ich môžeš kupit, a keď príde myšlienka nato tak nejako ich musíš presmerovať zo začiatku bude tažke ale potom už len ľahšie a ľahšie :P