Aliss, aj som si myslel, ze budes zena, uz len kvoli tomu inteligentejsiemu nazoru na situaciu. A potom to aj nick viacmenej naznacoval. Ale spat k teme. Boli sme spolu nie 2 roky ako som pisal, ale 3 roky. Nastal tam preklep, ale neslo to opravit.
Rozisli sme sa preto, lebo sme boli mladi, sprosti, nevysporiadani. Najma ja som bral zivot na lahku vahu, neriesil som buducnost a uzival som si kvazi este detstvo. Posledne mesiace som na nu vtedy dost kaslal, bral som ju na lahku vahu, ako samozrejmost, proste uz ako keby zo zvyku. Po rozchode mi to doslo ako som sa spraval, sam som videl chyby, ale neskoro. Tym ako som sa posledne mesiace vztahu choval, tak to medzi nami upadlo a z jej strany to bolo asi len o tom, ze kedy pride ten cas a ukoncit to. Mozno o 4 az 5 mesiacov si nasla noveho, boli spolu, zrazu odisiel do zahranicia a bol koniec.
Ja som si nasiel priatelku asi po roku a pol od rozchodu. Ked som sa s byvalou stretol a s dakou jej kamaratkou, tak tie pohlady boli nami zalubene, videl som to na nej. Detto som citil aj ja, ale bol som zadany a vzdy som bol verny. Predstavila ma ten jej kamaratka, ze som jej buduci manzel. Ostal som zaskoceny. Pocas mojho vztahu sme sa nestretavali, mojej priatelke to vtedy vadilo, takze sme sa stretli mozno 10x nahodne za cely cas, potom 2x na kavu pokecat a 1x ked potrebovala pomoct. Inak nic. Na tej kave a aj na diskoteke mi povedala, ze keby som sa vtedy nespraval ako debo a nekaslal sa na nu, tak sme manzelia a mame uz deti - a ja viem, ze tou vetou mala pravdu.
Teraz na tejto akcii nedavno ked sme sa stretli, tak ja som ju predstavoval mojim kamaratom ako buducu manzelku. Neprotestovala, nenamietala, Tvarila sa normalne. Len ked som ju asi desiatemu kamaratovi pocas dvoch hodin predstavil, ze to je buduca manzelka, tak mi povedala, aby som uz prestal s tym. Ale smiala sa, ja tiez.
Co viem od nasho spolocneho kamarata, tak sa dlho trapila ked jej ex odisiel do zahranicia a nechal ju. Vtedy mi dala zo 2x navrh, kedze som mal tazke obdobie vo vztahu, ale odmietol som. Povedala mi ale, ze ked budem sam, mam jej dat jeden signal a ona pochopi, ze je to odo mna. Lenze si zacala s jednym chlapom, takze som sa jej do toho nechcel miesat. To je ten pri ktorom sa teraz trapi, nie je stastna a viacmenej s nim ani nie je. Rozmyslal som, ze ci vyslem ten signal, ale necham to este tak, mam cas, musi sa sama spamatat, prejst to hlavou a uvedomit si, ze ci jej to stoji za to. Inak ked sme bavili o mojej robote, tak som jej medzi zuby tak pocas debaty spomenul, ze zivot je prilis kratky na to, aby som robil co nechcem a co nemam rad, aby som sa zbytocne trapil a zaklincoval som to tym, ze nemam pistol pri hlave, aby som nemal na vyber. Zrejme sa v tom nasla a pochopila, ze to plati aj pre jej vztah, lenze k tomu dodala, ze moc mudrujem. Kazdopadne sa v tom nasla a vedela, ze som nenarazal len na moju pracu, ale narazam tym aj na jej vztah. Takze dakujem Aliss za namet s tou pistolou, velmi sa mi to pacilo.
0v3cka: Mal by som z coho vyberat. Ale ked som nad tym rozmyslal, tak neviem ani sam, nie je to ono. S touto sa dokonale pozname, mame vela spolocnych zalub, vela spolocnych kamaratov, vieme sa porozpravat, mame podobne ciele.