Manzel ma bije, zastrasuje a vyhraza sa mo

Príspevok v téme: Manzel ma bije, zastrasuje a vyhraza sa mo
Bez mena123

Dobry den,
s mojim manzelom sme zobraty dva roky. Mame krasnu a zdravu trojmesacnu dcerku. Moj manzel mal vzdy problem so zavislostami, hlavne alkoholom. Ked si vypil, zacal byt paranoidny a agresivny. Navyse aj ziarlivy. Pred rokom ma prvykrat zbil, ked som bola v zaciatkoch tehotenstva, vela pil a chytal ma pod krk. Vyhadzoval ma aj z domu. Neskor sa to ukludnilo a obcas len vybuchol a nadaval mi vulgarne a agresivne aj pocas tehotenstva. Posledne obdovie vsak pritvrdil. Je bezdovodne ziarlivy. Nemozem chodit ani za svojou rodinou castejsie ako raz do tyzdna, pretoze ma upodozrieva z nevery. Som cele dni len doma, nechodievam ani s malinkou von, iba na dvore sme... Manzel ma vydiela peniazmi, kvoli nemu som da vzdala skoly a kariery, aby som mohla byt doma, mat klud a otehotniet (predtym som potratila). Manzel mi po porode zacal najprv surovo vulgarne nadavat, zastrasovat, zahanat sa. Neskor sa vyhrazal, napr.ked som varila, ze ma tou vriacou vodou obari a budem zmrzacena. Pred malou vrieska, ze zacne plakat. Poslednu dobu ma bije pravidelne, ked ho ako hovori vyprovokujem nejakou poznamkou - ked na neho hovorim, a on nereaguje a ja si povzdychnem - preto ma dnes zbil. Alebo chcem ist s malou za neterkami. Rozbil mi nos, dokopal ma na zemi a buchal do mna pastou... udiera ma, taha za vlasy, vyhraza sa, ze ked sa rozvedieme, skoncim ako chudera a nedostanem ani alimenty, ze nebudem mat nic... Nemam skolu dokoncenu, ani pracu... vycita mi, ze len vdaka nemu sa mame dobre (je uspesny, uznavany, ma humannu pracu...) a ze je vynervovany z roboty. Nikdy by nikto nepovedal, ze toto robi. Bojim sa ho, ze ma zabije, a bojim sa hlavne o moju dceru. Neviem, co robit... hlavne mam strach, ze ked sa budem chciet dat rozviest, urobi nam zle, tahat po sudoch, uz mi aj povedal, ze na mna nieco nasije, aby mi zobrali malinku... poradite mi? Dakujem, budem vam zi srdca vdacna za kazdu radu...

Mrauka

Raz by udrel a s tou paprcou by sa viac nenajedol.
Uvedom si, ze to robi pred tvojim deckom. Prestan byt slaboch, zober malu a chod k rodine, alebo budes cakat, kym zmlati aj ju? Si normalna???
Ked je chory nech sa laskavo lieci a nie si vybija svoju choru hlavu na zene, ktora bola tehotna! Prepac, ale to nie je ziadny chlap, ale najvacsi odpad.

GOING

Alkoholici sú nerváci hlavne keď majú dobeh/absťák.
Je to nebezpečné, nech sa lieči alebo to ukonči.

Ich prejav môže byť rôzny. Napr. môžu napádať a snažiť sa robiť zle aj cez anonymné diskusné fóra a miešať sa do príspevkov a snažiť sa cielene škodiť. Anonymné diskusné fóra môžu byť rajom aj pre psychopatov. Jeden ma udal polícii lebo si to zaumienil a chcel ma okrem iného obmedzovať v neverbálnom prejave/písaní príspevkov.
Pritom berie úplatky a chcel sa hrať na spravodlivosť

Hneď to rieš a zastav to aj ty. Si v nebezpečnej situácii a strach z udalostí / prostredia ti môže vyvolať ďalšie zdravotné problémy. Tvoje dieťa tie situácie vníma rovnako ako ty, tak aby sa mu to časom nezhmotnilo do choroby, napr. sa môže psychicky zablokovať voči okoliu, psychicky vyhorieť a pod..

baba654

Je mi to luto ale na druhej strane si myslim ze si mala dost sanci zmenit si svoj zivot. Moja kamaratka spravila presne to co ty. Zobrala si muza ktory ju 10 rokov podvadza a pije a teraz je ta hlupana tehotna. Maju hypoteku na krku a su v srackach az az. Mala by si sa s nim rozviest dieta dat do jasli alebo najst mu nejaku opatrovatelku popripade niekoho v rodine co najskor ak sa da dokoncit si vzdelanie a nastupit do prace.

bojovnicka1

Prepac ale ste zobrati dva roky vzdy mal problem so zavislostami zlu povahu a ty si s nim spravis dieta? To su tie nase zeny naozaj az tak strasne sproste ze to musim takto napisat ze si beru takych hajzlov? Ubohe dieta tvoje toho mi je najviac luto ty si si svoj zivot este mohla zmenit ale taketo deti strasne lutujem. Preco si nase zeny nevazia same seba a daju sa dotlacit do takehoto vztahu?

mandolinka

Bez mena123 - nie si bez mena, máš meno, si osobnosť, ktorá sa musí postaviť k životu inak. V žiadnom prípade nenechaj so sebou manipulovať. Nezaslúžiš si žiadne nadávky a vôbec nie ubližovanie formou bitky.
Začni tým, že nebudeš mlčať. Zdôver sa rodičom, súrodencom, ostatnej rodine, priateľom ... aj svokrovcom, je to naničhodník, zlý človek, pokiaľ sa vyhráža zmrzačením a udiera matku svojho dieťaťa. Nehanbi sa, nie je to tvoja vina !!!!
Nemá právo na Teba dvíhať ruku !!!!! Nedovoľ mu to. Treba to oznámiť na polícií, navštív lekára. Ak sa rozvediete, dieťa je väčšinou dané do výchovy matke, pokiaľ sa o dieťa riadne stará. Takže never mu, ak hovorí, že Ťa po rozvode zničí, že nedostaneš alimenty !!!
Ak sa neovláda z prepracovania, má možnosť navštíviť lekára on, nech berie lieky na ukludnenie, nech má pod kontrolou svoje správanie.

pedag1

Ak je toto pravda, tak máš strach, že ťa zabije a čakáš, kedy ťa zabije a nič nespravíš preto, aby si tomu zabránila? Prosím ťa, to je čo za logika? Však už ďaleko od toho nemá. Keď ťa doláme, tak mu odpustíš? Prajem ti krásne a príjemné sny! Aj jemu.

Aliss

Zeny, chapem ze sa bojite, ale pokial s tym vy nieco neurobite, budete toto zazivat do konca zivota. A co naviac, vystavujete teroru aj vase deti!!!! Ja by som to vsetko ohlasila na policii. A povedala o tom celej rodine. Neviem ake mate rodinne vztahy, u nas je to tak, ze okamzite by sa zobrali vsetci muzi od bratranca az po mojho otca a sli si pokecat s agresorom. Plus by som do hodiny bola prestahovana a aj keby som s deckom zila prve mesiace v komore pod schodami, nikdy by nedovolili aby som s nim dalej zila pod jednou strechou. Urcite mate aj vy niekoho, kto vam pomoze - od rodiny, po kamosov az po rozne centra pre matky s detmi. Hlavne za nenechajte otlkat! Kecanie o tom na fore vam nepomoze. Pomoze vam len razne konanie!