Zdravím, mám problém s rýchlo sa mastniacimi vlasmi...umyvam si ich každý deň večer a vydržia mi čisté len jeden deň do večera a potom sú už zase mastné... Ako mám znížiť ich mastenie? Snažím sa umývať ich každý druhý deň ale je nepríjemné chodiť s takými vlasmi a už neviem čo na ne
Mastné vlasy
Ja používam suchý šampon na tmavé vlasy. Ale dávam si ho len trocha aby to nebolo tak biele. Vydrhnem uterákom, vyčešem hrebenom. Dobré je ho dávat ked ešte nie sú moc mastné. Predávajú aj suchý šampon na hnedé vlasy od batiste, ale ten farbí oblečenie.
Ohľadom tých suchých šampónov...pýtala som sa kaderníčky a hovorila mi, že na čierne vlasy to veľmi neodporúča, lebo že to vidno...máte s tým skúsenosť? naozaj to tak vidno na tmavých vlasoch?
Suchych samponov je vela, su take v spreji tie ani mne nerobili dobre. Ale najlepsi a pritom lacny je suchy sampon od Alpy v praskovej forme. Odporucam vyskúšať. Ja som napr. mala aj akne co s tymi mastnymi vlasmi suvisi, kozna lekarka mi povedala ze moja pokozka reaguje prehnane na testosteron ktoreho mam ale inak normalnu hladinu. Mala som 28 rokov, tazke akne, mastnu plet, vlasy a ziadnu nadej ze sa to samo od seba ci s nejakymi kozmetickymi pripravkami zlepsi (tych som vyskusala kopu). Brala som Aknenormin pol roka a pomohlo, aj na akne, vlasy sa mastia tiez o trochu menej hoci stale patria do kategorie mastne. Samozrejme tento liek nie je liek na mastne vlasy, chcem tym len povedat ze je to dane pokozkou kolko mazu tvori a moc sa to neda ovplyvnit. Zmena stravy pomoze len vtedy ak mastenie je sposobene alergiou na niektore potraviny, inak nie. Asi aj sami poznate ludi co su tlsti, stravuju sa hrozne ale plet maju ukazkovu a vlasy sa im nemastia.
Trochu musím súhlasiť so zuzi74. Každá novo založená téma zaberá miesto na serveri, a teda opakované zakladanie ten istej témy dookola nielenže zbytočne zaťažuje server, ale ešte k tomu aj posúva do úzadia iné otázky a diskusie, ktoré tu zakladajú iní ľudia čo by možno tiež chceli aby sa ich otázke niekto venoval. Vik1, ak tento portál nevlastníš a nefinancuješ náhrady spojené z prevádzkou servera, tak by si mala brať ohľad aj na pravidlá a správne mienenú kritiku od iných prispievateľov, a nie sa správať ako že si budeš robiť čo chceš, ako chceš a kedy chceš.
A k téme, mne suchý šampón na mastné vlasy pomáha (dokonca mi niekedy robí aj objem) len treba nájsť taký čo funguje. Tiež mi na to nezaberala každá značka suchého šampónu čo som vyskúšala. Ale suchý šampón vraj môže nepriamo spôsobovať vypadávanie vlasov, tak to podľa mňa tiež nie je dlhodobé riešenie. Najlepšie rady sú podľa mňa tie s úpravou stravy, používaním tkzv. "prírodných" šampónov, používaním jablčného octu alebo žihľavového vývaru po umývaní, a pod. Tiež by som nechodila po vonku s mastnými vlasmi a rada neúmyvať si ich podľa mňa neucinkuje.
Viki, ja používam šampóny Milva a po čase sa aj mne prestali až tak mastiť vlasy, tak mi stačí raz za 2-3 dni, jeden deň síce nosím v gumičke, ale dá sa to zvládnuť...neviem akú máš farbu, ale ja som bola špinavý blond a farbím si načierno u kaderníčky a aj to mi vlasy trochu upravilo a sú aj kvalitnejšie...a tiež je treba upraviť stravovanie, začať sa hýbať, niečo pocvičiť alebo chodiť do prírody atď, nie všetko je len o liekoch, šampónoch, krémoch a neviem čom ešte...a hlavne tomu treba veľa času...len tak za pár dní sa ti to neupraví...alebo ak to máš dané geneticky, tak s tým veľmi veľa neurobíš aj tak...
a čo sa týka toho zakladania témy dookola...mala pravdu, tému sa dá posunúť hore, prípadne si pozrieť milión iných..myslím, že je aj v pravidlách zakázané stále spamovať rovnakú tému...a uspokojivá odpoveď je podľa teba aká?
Zuzi74 dobre vadí ti ešte niečo okrem mojej gramatiky ktorá mi je úplne ukradnutá, viacerich tém a neviem na co všetko si sa ešte sťažovala... Ešte niečo?
Lollka, to nie je blbost, mastenie pokozky hlavy sa moze upravit, ale trva to naozaj dlho. Su na to urcene sampony s pridavkom oleja. Nie je nutne chodit do spolocnosti s mastnymi vlasmi. Nesmu sa stale fenovat, teply vzduch podporuje mastenie, lakovat, laky obsahuju alkohol, peny to iste.
Viki neskoncila. Nerypala som, len som napisala k veci ohladom mastenia a ze je moznost posunut temu, nie ich dookola nanovo zakladat. Potom by si mozno aj prispievatelka podomnou precitala, ze suchy sampon ti masti vlasy (pisala si v inej a tej istej teme).
Trochu inteligentny clovek reaguje na to na co ma, neutoci a nezabava sa tu od nudy, no podla tych hrubiek a reakcii som zistila, s kym mam do cinenia. Pravopis som ovladala uz na ZS.
Na mastne vlasy nepomoze nic. Mozno krute ale je to pravda, mam s tym dlhorocnu skusenost. Darmo hladas zazracny sampon, taky neexistuje, ziaden nema vplyv na to ako rychlo tvoja pokozka vytvara maz. Umyvat si vlasy menej casto je tiez dobra blbost a moze ju napisat len ten kto s mastnymi vlasmi problem nikdy nemal. Ved nech chodia ti co to radia do spolocnosti s mastnou hlavou ktora vas navyse priserne svrbi. Ja ak som si neumyla vlasy na druhy den som ich mala mastne a na treti den ma svrbela hlava. Co som ale pomerne casto robila ze som používala suchy sampon - na druhy den, potom som vlasy uz umyla. Cize s pomocou sucheho sampona som si vlasy mohla umyvat raz za dva dni. Potom by ti pomohol liek Aknenormin ktory znormalizuje pokozku ze sa nebude tak extremne mastit, predpokladam ale ze tak silny liek na tento problem brat nechces, on je aj urceny na daleko horsie pripady. A neviem kolko mas rokov ale v puberte je toto casty problem a sam sa neskor strati.
Ahoj! Na mastné vlasy môže niekomu pomôcť keď si ich nechá "vymastiť", napríklad ak si chorá alebo dlhšiu dobu doma, že nikam nepôjdeš tak je dobré skúsiť si ich neumývať čo najdlhšie to zvládneš - u mňa to pomohlo, no nemusí to pomôcť každému. Taktiež sa vyhýbaj značkám ako head n shoulders a tie klasické lacné značky ktoré majú všade reklamy a hovoria "ako pomôžu", pretože sú robené na to aby si pokožka hlavy zvykla a keď si nimi dlhšie neumyješ hlavu, tak sa budu mastnieť a vyžadovať si znova umyť. Ak ich používaš dlhšiu dobu bude to dlhšie trvať kym si pokožka hlavy odvykne ale výsledok bude stát za to. Mala by si prejsť na vegan produkty - tým myslím produkty bez silikónov, sulfátov a podobne. Tie ktoré sú netestované na zvieratkách majú väčšiu šancu, že ti pomôžu a neuškodia tvojej pokožke na hlave pretože by tam nedali nič čo by ublížilo a testujú to na ľudoch ktorí sa dobrovoľne prihlásili. Najlepšie je si kúpiť šampóny zamerané na mastné vlasy a bez silikónov, sulfátov a podobných chemických hlúpostí. Pre mňa sú veľmi dobré a ľahko dostupné od alverde ktoré zoženieš v DMke alebo ak by si chcela zainvestovať tak si môžeš online na eshopoch nájsť podobné od iných značiek. Taktiež ak si pred šampónovaním zmyješ hlavu jablčným octom, tak by ti to malo pomôcť nie len proti mastným vlasom ale aj s lupinami, alebo skúsiť si do šampónu dať kúsok sódy bikarbóny, citrónu alebo tea tree olejčeku. Mala by si to používať pravidelne a ak prejdeš aj na sulfate free produkty, výsledok bude viditeľný. Snáď som poradila :>
Zuzi74 máš ešte nejaké pripomienky, alebo si už skončila? :)