NEZVLADAM BRIGADU

Príspevok v téme: NEZVLADAM BRIGADU
BBrigadnik2

Ahojte, som zufala z brigády ktorú mám. Je podla Vas normálne že rano o 6:00 ked pridem cistim zeleninu , mrvku struham chren cibuľu obalujem rezne syry nugety ine kuchynske prace potom poumyvam vsetky velke kotly z vydaja obedo, vsetko v comtom sa varilo riady (vari sa tak 5-6 jedal a, polievky vo velkom vsetko vo velkom mnozstve) potom umyjem cely obrovsky areal restiky schody az von hajzle nachystam predajnu, idem sa prezliect do noveho obsluhujem hosti (sama) do toho chodim umyvat taniere nemaju micku a ak nahodou mam minutu volna tak mi daju robotu v kuchyni alebo veduca ze mam chodit umyvat obrovské hrnce v ktorých sa vari na zajtra pri com odbieham obsluhovať hosti cela mokra, na konci (8 h robím) znova poumyvajm vsetok riad mam cele mokre nohy lebo som v umyvarke po členky vo vode, podlahy zmijem,vysypem kose a idem vyniet obrovske vrecia z odpadom ale nesmiemdnes vrecia vyhadzovat takze tie zadristane vrecia davam nazad, plus este mi nosia obedare zo vsetkych firiem ktorym robia vyvoz olkolo 200 obedarov ktore sama umyvajm rucne a ti ludia si ani jedlo nevykydnu von..mam koncit o 14-kedze za cely den nemam cas ist anina wc ani sa len napit a končím o pol tretej,pise sa domi 14:00. Jesť môžeme len to jedlo co ostalo jedno jedine mame na výber cosa najmenej predávalo a veduca za mnou stále chodí a ponizuje ma uz si to vsimlo dost ludi. Toto rob za 2,80na h. Mam pocit ze je to des co myslíte cija som precitlivela

poradim38

Preco z tade neodides??? Boze ved ta zdieraju.... kde to robis?? V BA? Za 2,80? Neter ma brigadu ma 16 rokov a ma 4€ na hodinu cez vikend 6€ a robi v obchode s oblecenim kde chodi na 6 hodin.... ani z daleka by ju takto nezdierali..... Ja ti vravim chod z tade odid, najdi si nieco ine a na tvojom mieste by som tam zavolala kontrolu..... inak kolko mas rokov?

0v3cka

nebud blba. Akoze ta napln prace je imho v poriadku. Slecna by si ale mala uvedomit ze na zachod ju musia pustit a tiez ze ak to nestihne tak jej musia preplatit nadcasy. Ja by som to robil mojim tempom a ked nestihnem a nadcasy mi nepreplatia tak ked mi padla idem.

Brigita232

toto by mozno zaujallo aj inspektorat prace... aby jedno dievca robilo pracu pre troch? a od umyvania riadu ju supli spinavu a mokru este obsluhovat ludi? ta veduca musi byt hrozna svina a byt tebou, isla by som tam aj s rodicmi /predsa len si mlada a dovolai si do teba/ a nech jej rodicia vyhubuju a pohrozia inspektoratom prace, hygienou....a tym padom by si tam ukoncila posobenie. toto je fakt privela. navyse zena nema dvohat viac ako 15 kg, fakt je to tak, lebo na starobu budes mat problemy s poklesnutou maternicpu a unikom mocu a to to za ziadne peniaze nestoji, nieto za takuto almuznu.

Tomas12345

No tak toto je ozaj dalo by sa povedat ze otrocka robota, to uz fakt radsej si najdi daco inesi kde sa menej narobis a daju lepsi plat napriklad ako pokladnicka si zarobis viac a namahat sa budes menej.

Donyy

Ahoj. V ktorom meste pracuješ? Banská Bystrica? Podľa toho, čo píšeš, si dosť šikovná. 2,8€ je veru málo a už vôbec to nezodpovedá tvojmu výkonu. Nehovoriac o tom, že máš zdravotné problémy a zdvíhanie ťažkých bremien ti neprospieva. Skúšala si sa pozrieť po niečom inom? Napríklad nejaké podniky, kde by si robila len čisto čašníčku? Ozvi sa.

philips

Nemáš tam nikde nejaký obchodný reťazec? Tie platia lepšie a väčšinou berú stále. Každopádne, brigáda, čo opisuješ...
Ad 1 - nemáš prestávku? Ak ti zamestnávateľ neumožňuje 30 minút na jedenie, tak porušuje zákonník práce, aj ako brigádnik máš nárok na prestávku.
Ad 2 - za 2,8€ na hodinu? Dosť málo.
Ad 3 - podľa mňa by si mala túto prácu prestať robiť, pokoje im oznám, že máš herniu a nemôžeš pokračovať v práci, máš nárok na okamžité ukončenie práce bez výpovednej lehoty (ak je v Dohode spomenutá).
Ad 4 - drž sa. :)

BBrigadnik2

Ďakujem za reakcie, ja už som fakt zúfalá.Teraz mi zistili herniu na bruchu ,vraj ci nezdviha m tazke, hej 50 kg hrnce :(

fullhd

Je to obdivuhodne ze sa takto snazis.Moja sestra len iphone,auto a brigada nic.Vobec nehlada.Vydrz to a po skole sa zamestnaj v tom obore ktory si vystudovala.Nie ze zhnijes v fabrike s vyskou ako vacsina slovakov.

BBrigadnik2

Potrebujem zarobiť no :( najhoršie je však to ponižovanie neustále od tej šéfky tam proste všetko čo robim buzeruje komentuje.Dnes som si nestihla dat dole zasteru ked som sa od tych riadov špinavých ku hostom (mam ju aby som sa nezafliaskala lenze v tom behu som nestihla lebo doslova beham umyvarka-hostia) tak ma tak zdrbala ze ako si to dovolujem vobec v takej zastere