Pred pár mesiacmi som si nechal vytrhnúť predný zub, ktorý som mal už nejaký ten čas zlomený a nebolo možné z neho už nič vystavať. Ďasno by som mal mať od tej doby už riadne zahojené, takže už by som si rád dal spraviť nový zub. Lenže neviem, aká varianta je najlepšia. Čítal som čosi, že vraj absencia zuba spôsobuje úbytok kostnej hmoty a to vie vyriešiť jedine implantát. Aké máte skúsenosti s implantátmi? Čo ma zaujíma je hlavne to, ako dlho to trvá než sa vyrobí a vloží do ďasna. Alebo je lepší mostík kde treba zbrúsiť zdravé zuby? Poraďte prosím, ďakujem :)
Nový predný zub
Najlepšie riešenie je jedine implantát.Je to ale najdrahšie riešenie.Ak máš zdravú kosť/to ukáže OPG snímok/,zavedenie implantátu trvá po injekcii cca 20-25 min.Implantát sa vhojuje asi 3-6 mesiacov.Potom osadí taký valček,ktorý vyformuje ďasno tak, aby korunka vyzerala akoby krček vrastal do kosti.To trvá asi 3-4 týždne.Potom sa urobí odtlačok na korunku zuba a do cca 10-14 dní osadí korunku,ktorá je na nerozoznanie od zuba.treba si nechať zaviesť kvalitný implantát, ktorý sa skladá z viac častí, nie miniimplantát a korunku nie metalokeramickú,ale celokeramickú.Implantát stojí od 1000 €,korunka od 180 €,záleží od ambulancie zubára.Toto je najlepšia voľba, mostík je najlacnejšie riešenie,obrúsia sa ešte 2 zuby.