Som ako ,,polomrtva,,

Príspevok v téme: Som ako ,,polomrtva,,
Help965

Ahojte, presla som si narocnym obdobim - roky plne depresii, uzkosti na kt. mi nepomahali ani lieky, no nastal nejaky skrat a pred 2 rokmi som prestala mat emocie, to sa dalo urcity cas zvladat, no zhruba rok riesim "stratu" myslienok, akoby som vobec nemala vnutornu rec, nevedela si naplanovat veci, nedokazala rozmyslat nad nicim ! Robim veci ako autopilot a tak isto aj komunikujem, prve co ma napadne poviem (nedokazem nad tym rozmyslat),ziadna predstavivost, takmer ziadna pamat... je toho viac... Bola som podla mna dost emotivny a empaticky clovek a teraz nic... Tiez mam problem s koncentraciou a s vecami, ktore mi predtym problem nerobili. Tazko sa vyjadrujem, spominam si na slova, po anglicky som predtym komunikovala bez problemov, teraz mam problem prekladat texty, komunikovat. Ako keby boli zasiahnute aj kognitivne funkcie? Je to mozne? Akoby som stratila svoju osobnost a bola len v tejto "nicote", nemala samu seba. Citim sa oddelena od svojich emocii, pocitov, myslienok (akoby som ziadne nemala)… Takmer nic neprezivam, citim sa ako "zablokovana", bez myslienok. Je toho naozaj vela a ja vobec neviem ako z toho von. Ako by som doslova stratila samu seba.

Prosim Vas, co to moze byt ???
Nepiste mi prosim o psychiatrovi, psychologovi (navstevujem ich 4 roky, nepripisuju tomu ziaden vyznam, dokonca som zmenila lekarov, kazdy vravi len ze mam depresiu....

Help965

trops: dakujem, aspon viem co to vlastne je, zistim si o tom viac no mam obavy :-( zivot s tymtyto stavmi nie je prave plnohodnotny, kym domna psychiatri nezacali pchat lieky bola som celkom normalna, len s uzkostami a depresiami. Fakt skvele zdravotnictvo...Ach jaj

trops

ahoj, pridruzila sa ti k depresii zial disociacia. To sa stava. Kamarat to mal pri schizofrenii. Dlzku ti nikto nepovie, a na disociativny stav nie su ani lieky (ziadne ad, ssri, benzo..proste neexistuju). Je to len stav a ano napadlo to kongnitivne schopnosti. To ti ale uz mohli davno vysvetlit ti tvoji psycholekari. Zial, kym k nim chodis a beries vzdy od nich recept na dalsie lieky, je to vzdy pre nich platena praca. Takze tu mas len vysvetlenie, disociacia je stav, bud prejde alebo nie. Ries primarnu pricinu - teda pravdepodobne ak mas depresiu, je to uz z toho. Disociaciu nevyliecis samu o sebe. Tak aspon takto nech vies a netrapis sa, ze ti to niekto nevysvetli. Drzim ti palce :)

Gulka32

Ja som trpela depresiami tiež a celý cas co som brala lieky,som bola uplne bez emocii,nic ma nebavilo.Teraz uz mesiac co neuzivam lieky mam hlavu ovela jasnejsiu,mam emocie konecne.Lieky ma velmi tlmili,chcelo sa mi stále len spať po nich.Teraz ked ich nemam mam kopec energie.Takze ti radim vysadiť to svinstvo.

deadpoolka

tak vysad lieky, a zacni rozmyslat cistou hlavou. az tak zle na tom niesi ked si dokazala sformulovat tento prispevok. mne vysadienie liekov pomohlo, akoby som sa znova prebudila, precitla. ucim sa sama zvladat depresie, uzkosti a fobie, bez nejakej chemie, uz niekolo rokov som bez liekov ale ten cas co som ich brala som bola tak isto mimo ako ty, otupena, nepremyslala som, ako robot.

Help965

jaeeja: depresie su u mna chronicke,vracaju sa ale momentalne si zijem v takej svojej prazdnote kt. sa snazim vyplnovat.
Das mi kontakt na tu liecitelku ? Zaobera sa niecim takym ?

ped

O tom jedno homosexuálovi sa už toho toľko natáralo až zmenil radšej orientáciu. Energiu treba investovať do rozumnejších vecí a nie do pi.ovín.