Neverím ľuďom

Príspevok v téme: Neverím ľuďom
neveriaca

Dobrý deň.
Pred pár rokmi som úplne prestala ľuďom dôverovať, veriť im.
Napríklad keď mi výnimočne niekto povie, že ma má rád, neverím. Musí mi to ten človek aj dokázať.
V minulosti som si prechádzala všeliakými sklamaniami, vysmievali sa mi, nemal ma takmer nikto rád, pre moju povahu a každý ma len využíval, keďže mám ľahko manipulateľnú povahu.
Na strednej sa to ešte zhoršilo. Tam ma nemali radi, smiali sa zo mňa. Začala som mať depresie, sebavedomie mám doteraz na nule.

Keby mi niekto povedal, že ma má rád, musel by to dokázať. Musel by mi ukázať, kvôli čomu ma má rád a dosvedčiť to.
Raz sa taký človek našiel. Jedna známa. Spomenula, že ma má rada, no keď som povedala, že nech mi to dokáže, pretože neverím (vysvetlila som jej dôvod), tak povedala, že keď neverím, tak neverím a vykašľala sa na to.

Myslím, že na tom nie je nič zlé, cítiť potrebu, aby mi niekto niečo dokazoval. Hlavne keď som si prešla takou minulosťou.
Nie som žiadna namyslená krava. Len som si prešla zlými vecami a prestala som ľuďom dôverovať. Veľmi sa bojím sklamania.

zuzazuza

Nemyslim si, ze si musi ublizovat tym, ze ludom neveri. Skor vidim pozitiva, a to je to, ze si k sebe pusti iba ludi, od ktorych sa zrejme podrazu nedocka. A pokial netrpi tym, ze nema desiatky kamaratov, tak potom nie je dovod hovorit, ze si tym ublizuje. Naco je mat zastupy akozekamaratov, ked hodnota je v kvalite a nie v kvantite. Podla mna zopar spravnych ludi uplne staci ku stastiu.

neveriaca

Zuzazuza - To isté robím aj ja. Pozorujem ľudí a niekedy nedôjdem do záveru, lebo sa prestaneme stretávať. Tá známa bola ten prípad. Raz sa správala priateľsky, raz ignorovala a striedalo sa to. Mala som z nej také zmiešané pocity, že až. Nemám to rada.

Tiež preto nemám žiadnych kamarátov, lebo, keď sa s niekým zoznámim, zostanem dlhšiu dobu bokom a skúmam a potom tých ľudí väčšinou už nezaujímam.

Zuzazuza

Tiez mam velky problem doverovat, preto nemam skoro ziadnych kamaratov. Ja od nikoho ale nevyzadujem, aby mi dokazoval, ze je uprimny. Ja sa k tomu dopracujem sama pozorovanim. Preto mi velmi dlho trva, kym niekoho akceptujem ako kamarata. A zvycajne sa az do finale nikto nedostane :D ale vsak nie som jedina, ludia si najdu inych kamaratov, ked ja nemam zaujem. Skus to robit podobne. Ludia nie su povinni ti nic dokazovat. Ty sama musis v nich vidiet nieco, co ta presvedci.

GOING

Boj o peniaze a moc plodia len negatíva a sú najčastejším zdrojom zlých vzťahov a negatívnych javov.
Kde ide o moc a peniaze, neverím nikomu.
A komu dnes nejde o moc a manipuláciu ?

Tak si vyber z toho, komu verím.
Človek aby bol dnes jasnovidec aby sa v tom vyznal
a našiel pravdu.