Som nešťastná

Príspevok v téme: Som nešťastná
trochuina

Dobrý deň.
Pochádzam z veriacej kresťasnkej rodiny, čiže aj ja som veriaca. Lenže čo sa v mojom živote nestalo... ? Som inak sex. orientovaná.
Na to, že som lesbička som prišla v 18-tke. Nikdy ma chlapci nepriťahovali a ani raz som do žiadneho nebola zamilovaná.
V 18-tke som sa zamilovala do mojej spolužiačky. Bolo to (a stále je) veľmi silné a intenzívne, no keďže asi nebola na baby, tajila som to. Mala som kvôli tomu depresie, veľakrát som aj plakala.
Aj teraz si niekedy na ňu spomeniem a poplačem si, pretože mi neuveriteľne chýba.

K veci. Keďže už viem, že som lesbička, som nešťastná, pretože to kresťanstvo (a Boh) odsudzuje. Vzťahy s tým istým pohlavím.
Ide mi o to, že v mojom prípade nemôžem zažiť lásku, nemôžem byť s niekým, koho milujem, lebo pôjdem so pekla. Je to nespravodlivé, pretože ja som si svoju orientáciu nevybrala, ale narodila som sa tak. Nemôžem byť s niekým (mužom), koho nemilujem. Veriaci homosexuáli sú odsúdení na nešťastný život, pretože vzťahy medzi rovnakými pohlaviami nie sú povolené, a keď to spravia, pôjdu do pekla.
Čo je toto za spravodlivosť ? Mám sa celý život držať na úzde, správať sa, ako mníška a byť nešťastná, zatiaľčo iní si budú robiť, čo chcú ?
Ja som si svoju orientáciu nevybrala, takto ma stvoril Boh a nechcem byť pre Jeho chybu nešťastná. Nemal ma takto stvoriť. Aj ja chcem zažiť lásku a všetko, čo k tomu patrí.

trochuina

NeznamyTHM1986 - Áno, presne na tieto verše z Biblie poukazujem. Nemôže byť muž s mužom a žena so ženou. Lenže keď človek niekoho skutočne miluje, niekoho, kto je rovnakého pohlavia, nemôže zažiť lásku, nemôže s ním byť, lebo bude zatratený.

To čo je toto ? Ja som si to nezvolila.

NeznamyTHM1986

Rozmyslam: No neviem neviem - veci ako ,,kto žiadostivo pozrel na ženu už s ňou scudzoložil vo svojom srdci", alebo príkaz že keď bude muž s mužom obcovať ako sa obcuje so ženou musí zomrieť.... Alebo o mieste kde bude plač a škrípanie zubami nerozpráva len cirkev - to boli aj v Biblii, ktorá ma akože dokazovať Boha

Rozmyslam

Vies co ti poviem? Ze ano Boh existuje, ale nema vobec nic spolocne s cirkvou. Boha ani nezaujima ako zijes, nebude ta sudit, ani ziadne peklo nie je - sudit budes po smrti ty sama seba, preto zi tak, aby si nikomu neublizovala a ked sa ti da pomoz inym. Kludne si najdi rovnako orientovanu partnerku, bud s nou stastna a kasli na tych, ktori to budu riesit. Zi pofla seba a nie podla intch, lebo vtedy zit nebudes, iba prezivat.

Sloniecko

pozri, poviem ti to z pohladu ateistu.. drvivu vacsinu prikazov, zakazov, tradicii, tabu a neviem coho vyprodukovali za starocia hlavne svetove cirkvi (najma rimskokatolicka cirkev). Potom neskor k tomu pribudli rozne dalsie absurdity, ktore vypotili rozne sekty a ich vizionari. Ale vacsina tych veci v skutocnosti nema ani najmensiu oporu v biblii. Ked sa krestania odvolavaju na bibliu a ucenie Jezisa, tak by hlavne mali vediet trochu rozmyslat a nenechat sa zmagorit hovadinami, ktore vymysleli organizacie, ktore chcu mat obrovsku moc nad zivotom cloveka. Ja ako ateista to mam jednoduchsie, ale mozem ti poradit aspon toto- nenechaj sa deptat podobnymi hlupostami. Preco by si mala ist do pekla? Len preto, lebo ti to povie nejaky muz, ktory nikdy nebol so zenou? (teda ak peklo vobec existuje- ja tu moznost pripustam, ale dokaz nemam). Potom ked berieme tuto logiku, tak ani Jezis sa nedostal do neba, lebo sa do bodky nedrzal kazania katolickej cirkvi. Vlastne ani nemohol, lebo katolici vtedy este ani neexistovali. Nebud nestastna.

NeznamyTHM1986

Treba si uvedomiť jednu vec - boh najskôr neexistuje (min nie tak ako je popísaný v Bibllii... Ak by existoval, tak by nedal nám knihu ktorá si vkuse protirečí a podobne).