Podpriemerné IQ

Príspevok v téme: Podpriemerné IQ
cookie25

robil som si niekoľko IQ testov a vyšlo mi dosť podpriemerné IQ. veľký problém mi robili hlavne úlohy kde sa malo doplniť chýbajúce číslo da radu čísel..
vyšlo mi 79-85.... a som z toho zničený, neviem čo si mám teraz o sebe myslieť? som retardovaný? som hlupák? najhoršie je na tom to, že okolie si o mne myslí že som chytrý lebo som mal vždy výborné výsledky v škole :/

ona625

Ja osobne som vystudovala pravo (vratane rigoróznej skusky) a nikdy som na IQ testy nesla, pretoze mi to logicky vôbec nepali, vzdy som sa bala co sa dozviem a cely zivot by som si nad tym lamentovala hlavu. Mam neuveritelny problem s pocitanim - dlhsie mi trva kym pridem na postup atd a vidis, zijem, mam dobru pracu a venujem sa tomu co mi ide :-). Uprimne neviem naco si ludia robia IQ testy.....ak je clovek raz v niecom sikovny a nieco mu nejde, neznamena to ze je hlupy. Nie kazdy sme sa narodili nadani. Niektori to maju v zivote jednoduchsie a iní musia viac bojovat, je to len o chceni :)

Wwwwwww

Ako 18-rocnych nam v skole testovali vysku IQ. Vraj pasmo nizkeho priemeru. Teraz pracujem ako uspesny programator v zahranici. Nad takou prkotinou sa len zasmej. Mozno si mal blby den alebo sa nevies sustredit. Nerob si ziadne blbe zavery o sebe.

Hlupak400

Už len tým si hlupák že nevieš nič normálne robiť a nič si v živote nedokázal.Preto tak aj vyzeráš.

Lion454151

Je to nahovno... ja ma mozog zasiahnuty boreliou / po infekte / nasledky,,, IQ pod 50... lenze pracujem ako serv. technik dokazem opravit kadeco od radia po televizor plazmu atd... a hockedy polozim aj inziniera... tak o com to je ? o hovne cele IQ. tot vse.

erz

Z toho si nic nerob, lebo uspech zavisi predovsetkym od snahy a tvrdej prace. IQ znaci iba o talentovych predpokladoch na riesenie urcitych typov logickych uloh. Ale na druhej strane napriklad nik ti dnes neponukne zamestnanie, v ktorom by sa 8 hodin denne lustilo sudoku. Clovek s vysokym IQ ked nepracuje na sebe, tak je v zivote strateny. Tak pokoj. Aj clovek s podpriemernym IQ moze mat vynikajucu pamät a aj clovek s podpriemernym IQ a velmi mierne podpriemernymi pamätovymi schopnostami sa moze naucit tisicky basni naspamät, sice mu nebude stacit precitat si basnicku iba raz, aby ju vedel, ale si ju bude musiet precitat napriklad 30x, aby ju vedel, ale vdaka snahe a drine to da. Vyber si vysoku skolu biflosskeho charakteru a mas to vyhrate. Vystuduj pravo a mas titul z kategorie prestiznejsich skol. Ono sa to vzdy tak bralo a aj berie, ze pravo a medicina su TOP vysoke skoly. A presne pravo je skola biflosskeho charakteru, to vdaka snahe das. Keby si nejavil zaujem o pravo, tak este je tu cela kopa vysokych skol humanitneho smeru, ktore vdaka snahe a drine zvladnes. Mozes ist studovat ucitelstvo dejepis - obcianska nauka. Mozes ist studovat socialnu pracu. Mozes ist studovat masmedialnu komunikaciu. Mozes to skusit s herectvom, pokial veris, ze v tej oblasti by u teba bol talent. Vyhni sa hlavne medicine, IT, prirodnym vedam, strojarine a jazykom. Ked sa ta ludia spytaju, preco si nesiel studovat IT, preco pravo, tak proste odpovies, ze pravo ta bavi a k IT nemas vztah. Vybavene. Svoje problemy s IQ nemusis nikomu vesat na nos.

GOING

Samuel9511
máš pravdu, naposledy IQ test zaujímal psychológa. To bolo v roku 1996 pred vydaním zbrojného preukazu.
Odvtedy IQ test kvôli legislatívnym predpisom za posledných 22 rokov nik nežiadal.

Tiež nezmysel. Psychotesty. Veď psychika človeka sa môže zmeniť nezávisle od posledného psychologického posudku napr. keď je ovplyvnená vonkajšími ( prežitou situáciou v budúcom čase) vplyvmi hoci kedy.

A psychológ skúma/posudzuje človeka v prítomnom čase či môže byť nebezpečný ! A po roku, dvoch, piatich ?

Podľa mňa to nič nerieši. Napr. psychopatickú povahu nemusí psychológ odhaliť keď nasadí "masku normálnosti".

Samuel9511

Neboj sa IQ nieje nič dôležité, keď máš dobré výsledky v škole, tak to stačí...IQ je len číslo ktoré udáva ,,inteligenciu,,

GOING

Z bio-fyzikálneho, materiálneho hľadiska je starnutie úbytok vody v organizme aj v mozgu. Teda zníženie nerovovej cirkulácie a neurónovej činnosť.
Úplny súhlas.

Ale myslím si, že je tu aj niečo iné, napr. životospráva, strava-dobrá informácia, duchovnosť, viera v niečo vyššie, aspoň v prírodné zákony a pod.. Potom je človeku dovolené viac.

Tiež som pred 50-kou.

Pilcuk

Inteligencia sa vekom určite nezvyšuje. Mozog je na vrchole výkonnosti niekde vo veku medzi 18. až 25. rokom, potom mozog stárne, jeho objem sa zmenšuje - zhoršuje sa pamäť, klesá IQ...Sám teraz pred 50-tkou pociťujem postupné zhoršovanie a úpadok všetkých funkcií mozgu.

GOING

Myslím si že IQ nerastie len štúdiom, ale napr. aj hocijakou prácou, ktorá slúži na tvoj vlastný vývoj a teda aj psychický/duchovný.