Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Poradit schizofrenikovi

dobre tak

Schizofreniu dostane clovek v detstve. V dospelosti uz nemoze dostat schizu, iba intoxikacnu psychozu, ktoru lekari psychiatri diagnostikuju ako psychozu, z ktorej sa moze vyvinut schiza. Potom pride s takou istou psychozou druhykrat do nemocnice, uz mu diagnostikuju schizu, ktoru samozrejme nema. Nanutia brat psychiatricke lieky. Ktore nepotrebuje. Mozog bude rychlejsie mysliet, ked budes celkove zdravo zit. Sportovat, dodrziavat pitny rezim, uzivat vlakninu (z casu na cas), zdravo sa stravovat, hlavne ziaden alkohol a cigarety, ziadna marihuana a ziadne drogy. Pokial ti chorobu diagnostikovali v dospelosti, nie je to ziadna schiza. Lepsie zmenit lekara a zajst k inemu, nech ta diagnostikuje ten. Pocul si vobec niekedy hlasy, ktore ti nieco prikazuju a ty tie hlasy posluchas a robis, co ti kazu? Ked nie, namas schizu. Intoxikacnu psychozu si mohol mat napriklad zo zapchy. Sleduj sa, ci mas pravidelne (denne) stolicu alebo ci niekedy aj viac dni nie. Sleduj, ci nemas vytok z konecnika po konzumacii mäsa. Pokial ano, daj sa na vegetariansku stravu, zi zdravo a mas po probleme. Psychiatra presvedc, nech ti vysadi lieky. Neverim, ze mas schizu. Keb si ju naozaj mal, nebol by si schopny ani sem napisat.

ped

Medea, už len spi spokojne a kašli na problémy. Depersonifikuj sa od vlastných problémov a to ostatné ce est en air... Treba to v tom horšom prípade nejako rozchodiť:-) Už keď to niekto schytá jak sa patrí.

Medea7

Dobre ped, ale to neni plnohodnotny zivot, nenarodili sme sa preto aby sme sa trapili, tak chodila som do skoly aby bol zo mna inteligentny tvor a dopadla som tak, ze neviem ani do 10 naratat, no ja sa s tym neviem zmierit, vsak musi existovat neaka cesta von z toho bahna, v ktorom som.

Medea7

Aj tie pripravky aj soky, lebo povodne ma tam na psychiatriu zobrali nasi, ze som bola agresivna a ze nevydrzim na pracovisku. Lenze ja som preto odchadzala zo zamestnani lebo som uprednostnovala skolu a nasi nechapali ze ja pracu a skolu naraz nezvladam.

ped

Medea, ja ti poviem k tomu len toľko, že ti prajem skoré uzdravenie a čo sa týka toho ostatného, až také starosti si o to všetko nerob. Žijeme len raz:-) Zameraj sa na niečo iné a nie na choroby. Ja ich mám x a čo na tom? Nevadí, že sme chorí, hlavne, že sme zdraví.

Medea7

No ano na to este rec neprisla, ale najskor mi bude musiet vysvetlit ako to cele prebieha, a co mam dovtedy robit kym pride rad na mne.