Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

rok si neviem nájsť normálnu prácu

Príspevok v téme: rok si neviem nájsť normálnu prácu
alissia

viem,že tu už takých tém bolo,ale som zúfalá už kvôli tomu,že si neviem ani rok po skončení vš nájsť poriadnu robotu.
Skončila som pred rokom VŠ, stále však pokračujem v štúdiu phd externe, mám taký odbor že nie veľmi lukratívny,ale baví ma. Kedže som bola sprostá a v 17 rokoch,ked sa človek rozhodnúť na akú vš chce ísť,teraz by som o už inak riešila, dala by som sa na jazyky a tak,ale s posledným rozumom viete čo môžete. Nešla mi nikdy matematika, tak som ani veľmi nemala na výber. Vyštudovala som niečo, čo je tak špeicifické, že len málokde sa s tým dá uplatniť. Aj keď som bola vždy šikula, a každý ma chválil,škončila som vždy s vyznamenaním v školach, aj na SS,aj na VS,tak proste nemám uplatnenia. Som zo všetkého unavená. Po štátnici min.rok som hned vedela,že chcem pokračovať v štúduiu,tak som sa prihlasila na externé phd,lenže je to veľmi ťažké externe to študovať, do toho som si pridala kurzy jazykov,ale nič nepomáha,aby somsi našla normálnu prácu na normálnej serioznej úrovni, majú na mna zálusk iba pyramídovky, poistováci a pod.Som učenlivý človek, zodpovedný, tak nechápem,stále zamieravé odpovede, že vybrali si iného kandidáta, tak som z toho sklamaná. na to všetko žijem v malom okresnom meste,kde tých príležitostí je máličko. Ale nechcem sa rozhodne sťahovať, nedokázala som poriadne vydržať počas výšky ani 150 km na intráku, bola to pre mňa katastrofa, ptoom som sa liečila aj u psychologa a pychiatra. Z domu veľmi nemôžem, našťastie mám rodičov, kt. odo mňa neoýtajú peniaze na nájom a na stravu,ale som im na ťarchu.
Po skončení VŠ som si začala hned hľadať prácu,lenže letá sú hluché obdobia, a na jeseň som vážne ochorela, kedy som bola PN pol roka.Vlastne stále nie som úplne fit,ale stále hšadám nejakú prácu., ja nemám žiadnu podporu,ani dávky nijaké nič, od úradu práce, nutia ma tam do všelijakých kurzov,čo sú mi nanič,a odhlásiť sa nemôžem, nemám na to,aby som si platila sama poistky.
Prirodzene, som sa snažila níájsť si prácu aj mimo odboru, ale to je ešte horšie,ako v odbore, pretože nechcú ma nikde. Stále,že nemám kvalifikáciu a pod.- Dokonca už ma nechcú ani za predavačku, že neviem s pokladnou,ani v butiku s oblečením nemám miesti,lebo sa nereprezentatívne obliekam, mi bolo povedané. celé mesto ma užý pozná v tých formách,čo ich stáýle otravujem s prácou. Posielam stále životopiy, už mi je to trápne strašne stále to isté od nich pýtať.

Rozmýšľala som aj nad zahraničím,alebo nad zmenou kvalifikácie, chcela som si spraviť C štátnicu z jazyka,ale nepodarilo sa mi to, neuspela som, takže nemôžem ani učiť( mala som zámer potom učiť). Tak mi ostali iba na nete ponuky a externe na doma, také kraviny, kde sa natrápim nad tým,a z raka nohu mi dajú.A môj zárobok je veľmi nestabilný, jeden mesiac zarobím 50 € v čistom, druhý mesiac 100. na další 10 €,a takto nedokážem, už žiť.V takejto neistote, lekári mi povedali, nech sa snažím ísť k moru na preliečenie mojej choroby, že mi to pomôlže, no nemám ani na to, ja som si za celý rok nekúpila na seba nič vôbec, a nechcem od našich pýtať.
Nemôžem pracovať ani v klimatizovanom priestore, kvôli mojím problémom.A tak som odkázaná brať iba práce,kt. sú normálne v prirodzenom prostredí. Mala som aj jednu ponuku z odboru ale v plne klimatizovanej " chorej " budove, kde neboli ani okná, v takých nesmiem podľa lekárov pracovať. Mám s plucami problémy. Také prostredie mi škodí veľmi.

tak som nahratá, nemám kam ísť, mám značné obmedzenia v živote,ale som vystresovaná z toho. Nechcem byť už doma, a zarábať doma tie smiešne sumy sú tiež oničom, to mi nevynáša. Trápim sa teraz aj s doktorárom externe,ale to je veľmi ťažké získať ho. Strašnbú námahu to vyžaduje.
Ludia, čo robiť, prosím poradte.

fullhd

Si strasne sprosta.Aj ked mas VS.Ale nie si sama tak pohoda.Peknu sobotu prajem a bud doma dalsi 1 rok ...len tak zo srandy.

Janka55

Dievca dievca? Nechcem sa odstahovat nebudem robit inu pracu nemozem to nemozem to... pane boze smutne pozeram nato aka nemozna generacia nam tu vyrasta. Keby nasi rodicia boli ako dnesna mladez nemali byt nic nepostavili by dom nemali by rodinu ani pracu ! Nechodili by do prace lebo by si do 50tky vyberali kam pojdu lebo nemozu vziat nieco pod ich ,,uroven,,. Stop zodvihni sa zo dna prestan sa uz lutovat a zacni sa konecne snazit moja mila lebo takto to naozaj nikam nedotiahnes. Kolko ludi za pracou denne cestuje ja tiez stoji ma to 100 eur mesacne ale idem lebo musim! Dalsia vec myslim ze keby aspon VYSKUSAS nejaku pracu mimo tvojho odboru neubudne z teba maximalne ziskas skusenosti napriklad ja ked som robila pomocnu silu v skolskej jedalni bolo to najkrajsie obdobie mojho zivota nasla som si tam uzasne kamaratky a kolegyne bolo super a vidis podradna robota niekto povie ale citila som sa tam lepsie ako v kancli . Treba sa snazit a hladat a ani nevies ako a postasti sa.

pohodak86

alissia nic v zlom ale byt 6 rokov na skole ktora ti do zivota neprinesie ziadne uplatnenie a tvrdohlavo si trvat na svojom ze inu pracu nevezmes je troska chore... Neber to ako utok na svoju osobu ludia ti tu chcu dobre aby si sa konecne niekam posunula ...niekto ani nejde studovat a za tych 6 rokov ma viac ako vysokoskolak co vyjde skolu nebude mat ani byvanie ani rodinu...poznam babu co studovala do vysokeho veku a dnes je sama bezdetna lebo studium a kariera bolo pre nu vsetko.... ty praveze tu robotu potrebujes lebo jednak potrebujes zmenit prostredie a zarobit si normalne peniaze nie 50 eur za mesiac ako mas a v robote spoznas aj novych ludi...ale je to na tebe je to tvoj zivot .

delete02

autorka temy vysoka skola na Slovensku ti je bohuzial naprd...lepsie bude zarabat kamionista po statoch eu ako ty... a mozes sa aj na hlavu postavit.. aj ludia v automobilke zarobia viac ako clovek co ma titulov az az... ludia si stale vyberaju neperspektivne vysoke skoly a potom placu ze musia robit nieco uplne ine alebo su doma... rodicia deti nevedu vobec na odbory ktore su ziadane v dnesnej dobe a kde sa da uplatnit...clovek musi ist s trhom a dobou inak ej strateny a moze plakat do vankusa doma...

Alissia

Realistka44 to co si dovolujes ku mne?! Ja som pokorna ,nie ako tie fifleny co s nimi pracujes,ale keby si chodila 6 rokov na vs ako ja,drela sa,a skoncila na cerveny diplom ako ja a plua si robila doktorat,tak vedz,ze kazdy si je svojej hodnoty vedomy!a neviem,kde mas to,ze by som podradmu pracu nevzala,vzala,mala som v plane robit aj administrativu,tak o co ti ide?a sory ale ty nemas pravo mi hovorir,ze ostanwm rodicom navzdy na krku,to je kardinalna blbost.A sorry dva,ale umyvanie riadu niekde ma neposunie a poznam ludi az az...nevies o com pises.

Realistka44

Ze vysokoskolaka nezoberu na podradne miesta :-D aha preto vysokoskolacky robia casnicky, predavacky a podobne profesie :-) lenze toto su dnesny absolventi vs sebavedomie vacsie nez zena co vo firme odrobi 20 rokov oni nevezmu hocijaku pracu tak potom sa necudujte ze su na urade prace ludia s titulmi . Mali sme vo firme mlade absolventky vs a ich spravanie bolo naozaj hrozne take reci ktore by som si ja nedovolila povedat a to mam cez 40 rokov a nejaku tu prax za sebou. Normalne dievcence odmietli robit urcite veci ktore im kazala nasa nadriadena pretoze oni maju vs hlavne ze na cigaretky si vzdy nasli cas. Robota sa da najst len niekedy treba ubrat naroky. Dnesna mladez nema v sebe pokoru spravaju sa hrozne. Ak by aj autorka temy na cas vzala nejake podla nej podradne miesto nic by sa nestalo spoznala by novych ludi , zmenila prostredie no s týmto pristupom naozaj ostane rodicom na krku cely zivot ak bude vsetko odmietat.Darmo tu bude dupat ze ma vysoku skolu ak odbor nema uplatnenie je stratena .

Alissia

Pseudo dovody nemam,mam realne dovody,a suhlasim,naco mam ist unyvat riad preboha?to by som zahodila a ponizila cely odbor,vysoku skolu,to robi jedna moja znama,co nema zakladne vzdelanie ukoncene,ja tak dopadnut nechcem. Neponizujem to,ale aj tak mam k tomu vyhrady,potom naco mi je cele studium,mozem ho zahodit.
ja uz vezmem aj hocaku administrativu,alw neni to tu u nas tak,a zase su to iba take pozicie dievca pte vsetko co citam
Chcem sa specifikovat vo svojom odbore, a robit,co viem a co ma bavi,to je regionalny turizsmus a kedze ma to bavi,tak pre doklDnejsie dovzdelavanie son si zacala robit phd,co je na tom?Mozno budem aj ucit svoj odbor niekde na vs ak sa taky vyskytne.
A ano,takmer mam dizertacku napisanu, za rok doma ju kazdy napise,a obhajim ju,bez problemov,na katedre ma beru ako kolegynu nie ziacku. Vydobila som si take postavenis zaujmom o studium,cielavedomostou a vlastnou sikovnostou.videli,ze nemam prazdno v hlave.
Co som mala ist studovat iny odbor?
Jazyky uz neriesim,lebo na statneh jazycke mi to nedaju nikdy,tam to neurobi bikto kto nebol vonku robit,ovecka preto si bud bol vonku alebo to bola nejaka shitna sukromna jazycka,na tych to udajns davaju.lebo je nemyslitelne,aby to mne nedali,ucim aa jazyk odnala od skolky,a na statnicu som sa pripravovala poctivo a nedali mi to.A na rok nevyskusam statnicu na sukromnej, ked si predstavim,zw by aom sa zas pol roka mala ucit na to,tak ma obchadzaju mdloby a da aa mi zvracat.

Lostfan

Miesto tej statnice z jazyka by som ti odporucil IT kurz. Pozri: www.itvkurze.sk
su tam aj programy cisto pre zeny s moznostou ze ti ten kurz preplatia. A vobec sa netreba bat ze z IT vies len "plachtit" po internete. Ja som takto zacinal, nevedel som a ani doteraz neviem ani poriadne v exceli pracovat, s vystudovanym pravom bez akehokolvek vztahu k IT odboru. A dnes po ani nie 4 rokoch praxe ako obycajny clovek mam vyssi plat ako vacsina generalnych riaditeliov. A stacil mi k tomu len par mesacny kurz a nasledne prax v korporacii.
Urcite zvaz investovat do seba ale len ak je to perspektivne..
aj na vacsine pohovorov nikde clovek (pokial to nie je praca prekladatela) nemusi mat jazykovy certifikat. Oni si ta normalne preskusaju za 10 minut na pohovore..

Andy565656

samedi, to by mohlo platiť v tom prípade, ak by zakladateľka témy mala reálne nároky. Lenže ona si chce hľadať prácu len vo svojom okolí, aby sa nemusela sťahovať (pritom sama vie, že tam nie je robota) + hľadá iba určité pozície. Ja chápem, že keď študovala 5 rokov na VŠ, tak nechce robiť hocičo, ale pozriem sa na svoju situáciu triezvo a vyhodnocujem, čo je možné a čo nie. Problém s prekvalifikovanosťou sa dá ľahko vyriešiť - jednoducho tú VŠ v CV neuvedie. Ale ťažko radiť, jeden chalan/ baba to tesne podo mnou dobre vystihol - sama vie, že študovala neuplatniteľný odbor, ešte si k tomu zbytočne robí doktorát aj keď už teraz vie, že jej bude na dve veci, presťahovať sa nechce, tak tu je ťažko radiť...
Teraz som sa tak zamyslela a aj kebyže vlastne má tú štátnicu C1, tak čo s tým? Učiť nechce, resp. len v krajnom prípade, ideálne chce robiť preklady doma. Ale aké preklady? Prekladateľstvu sa venujú ľudia s vyštudovaným tlmočníctvom a prekladateľstvom, ktorí majú úroveň C2 a robota za nimi tiež nepríde len tak. Vybudovať si meno, to chce roky praxe. Netvrdím, že tá štátnica je zbytočná, všetko sa počíta, ale treba sa naozaj reálne pozrieť, čo potom s tým.