Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

rok si neviem nájsť normálnu prácu

Príspevok v téme: rok si neviem nájsť normálnu prácu
alissia

viem,že tu už takých tém bolo,ale som zúfalá už kvôli tomu,že si neviem ani rok po skončení vš nájsť poriadnu robotu.
Skončila som pred rokom VŠ, stále však pokračujem v štúdiu phd externe, mám taký odbor že nie veľmi lukratívny,ale baví ma. Kedže som bola sprostá a v 17 rokoch,ked sa človek rozhodnúť na akú vš chce ísť,teraz by som o už inak riešila, dala by som sa na jazyky a tak,ale s posledným rozumom viete čo môžete. Nešla mi nikdy matematika, tak som ani veľmi nemala na výber. Vyštudovala som niečo, čo je tak špeicifické, že len málokde sa s tým dá uplatniť. Aj keď som bola vždy šikula, a každý ma chválil,škončila som vždy s vyznamenaním v školach, aj na SS,aj na VS,tak proste nemám uplatnenia. Som zo všetkého unavená. Po štátnici min.rok som hned vedela,že chcem pokračovať v štúduiu,tak som sa prihlasila na externé phd,lenže je to veľmi ťažké externe to študovať, do toho som si pridala kurzy jazykov,ale nič nepomáha,aby somsi našla normálnu prácu na normálnej serioznej úrovni, majú na mna zálusk iba pyramídovky, poistováci a pod.Som učenlivý človek, zodpovedný, tak nechápem,stále zamieravé odpovede, že vybrali si iného kandidáta, tak som z toho sklamaná. na to všetko žijem v malom okresnom meste,kde tých príležitostí je máličko. Ale nechcem sa rozhodne sťahovať, nedokázala som poriadne vydržať počas výšky ani 150 km na intráku, bola to pre mňa katastrofa, ptoom som sa liečila aj u psychologa a pychiatra. Z domu veľmi nemôžem, našťastie mám rodičov, kt. odo mňa neoýtajú peniaze na nájom a na stravu,ale som im na ťarchu.
Po skončení VŠ som si začala hned hľadať prácu,lenže letá sú hluché obdobia, a na jeseň som vážne ochorela, kedy som bola PN pol roka.Vlastne stále nie som úplne fit,ale stále hšadám nejakú prácu., ja nemám žiadnu podporu,ani dávky nijaké nič, od úradu práce, nutia ma tam do všelijakých kurzov,čo sú mi nanič,a odhlásiť sa nemôžem, nemám na to,aby som si platila sama poistky.
Prirodzene, som sa snažila níájsť si prácu aj mimo odboru, ale to je ešte horšie,ako v odbore, pretože nechcú ma nikde. Stále,že nemám kvalifikáciu a pod.- Dokonca už ma nechcú ani za predavačku, že neviem s pokladnou,ani v butiku s oblečením nemám miesti,lebo sa nereprezentatívne obliekam, mi bolo povedané. celé mesto ma užý pozná v tých formách,čo ich stáýle otravujem s prácou. Posielam stále životopiy, už mi je to trápne strašne stále to isté od nich pýtať.

Rozmýšľala som aj nad zahraničím,alebo nad zmenou kvalifikácie, chcela som si spraviť C štátnicu z jazyka,ale nepodarilo sa mi to, neuspela som, takže nemôžem ani učiť( mala som zámer potom učiť). Tak mi ostali iba na nete ponuky a externe na doma, také kraviny, kde sa natrápim nad tým,a z raka nohu mi dajú.A môj zárobok je veľmi nestabilný, jeden mesiac zarobím 50 € v čistom, druhý mesiac 100. na další 10 €,a takto nedokážem, už žiť.V takejto neistote, lekári mi povedali, nech sa snažím ísť k moru na preliečenie mojej choroby, že mi to pomôlže, no nemám ani na to, ja som si za celý rok nekúpila na seba nič vôbec, a nechcem od našich pýtať.
Nemôžem pracovať ani v klimatizovanom priestore, kvôli mojím problémom.A tak som odkázaná brať iba práce,kt. sú normálne v prirodzenom prostredí. Mala som aj jednu ponuku z odboru ale v plne klimatizovanej " chorej " budove, kde neboli ani okná, v takých nesmiem podľa lekárov pracovať. Mám s plucami problémy. Také prostredie mi škodí veľmi.

tak som nahratá, nemám kam ísť, mám značné obmedzenia v živote,ale som vystresovaná z toho. Nechcem byť už doma, a zarábať doma tie smiešne sumy sú tiež oničom, to mi nevynáša. Trápim sa teraz aj s doktorárom externe,ale to je veľmi ťažké získať ho. Strašnbú námahu to vyžaduje.
Ludia, čo robiť, prosím poradte.

samedi

denisaf
Lenže pochop, že človek s VŠ titulom sa nemôže hlásiť na pozície ako je upratovanie, umývanie riadu, do "výroby"... - na také pozície je prekvalifikovaný a nezobrali by ho tam... a načo študovala keď by potom umývala niekde riad alebo upratovala ??? Ty keď máš len SŠ tak sa môžeš uchádzať o akúkoľvek prácu, ale VŠ nie, musí si hľadať prácu len v odbore.

0v3cka

Alissia skolu nechcem konkretiyovat kde som robil tu AJ ale NJ som robil na Goethe institute a urcite som to nemal vybavene. Ani som to nemal ako vybavit. ale potreboval som kvoli obcianstvu B1 a ked uz mam robit skusku tak som to typol ze by som mohol dat aj C1.

Jax

Zaujimave, ze najprv pises ake zle rozhodnutie si spravila ked si si vybrala zlu vs, ale po jej vystudovani sa prihlasis este aj na phd.
Tiez pises, ze doma ta uz kazdy pozna a nie je tam robota, ale odist nechces lebo nejaky pseudodovod.
Pises ze nemas prachy, ale zaroven chces vyhadzovat tisice za skolu ktora ti bude na nic.
Si v prvom rocniku a mas napisanu dizertacku? Co potom chces robit dalsie 4 roky? A preco myslis, ze ju aj obhajis?

Ides na to dost zle, so zlymi prioritami a kto vie, ako hladas tu pracu, asi podobne zle.
Mala by si si konecne priznat, preco si sla na to phd a zacat robit veci s planom a svedomito.

Medea7

Ja by som isla robit hocico ale nemam silu, sen som mala robit v administrative, robit hlavou a myslenim. Lenze osud je silnejsi ako ja, takze nemozem nic. Maximalne mozem upratovat a umyvat riad.

denisaf

Robota sa da najst. Ja keby som si takto vyberala robotu ako autorka temy dnes nemam ani byt ani auto nic. Brala som co bolo umyvala som riad aj vo vyrobe bola aj upratovala. Da sa vsetko ked sa chce.

Chihuahua

Alissia,
necitala som vsetky prispevky, ale v skratke ked ked pises ze nechces byvat s rodicmi osamostatnit sa, mas aj nejake zdravotne problemy, nemas skoro ziadne peniaze...zda sa mi ze toto som uz citala od vela ludi..a viem ze to je asi luto ze robili skolu a nakoniec si nenajdu pracu, ale proste sa musim opytat a nechcela by si ist teda do zahranicia, ci preco sa chces ucit tie jazyky, lebo na Sk ti mozno ani to nepomoze k slusnym peniaz om a dnes sa uz da ist pracovat vonku aj bez jazyka, stacia zaklady..aj ja som robila skolu a je mi to nanic, to je uz ale dnes bezne..proste ked mnoho mladych pise, ze ako velmi zle sa maju a nemaju peniaze, ak su zdravi, mohli by to aspon vyskusat..treba prekonat strach, je to len dobra skusenost..

Alissia

Uplne presne som cakala takyto ustipacny komentar,ale ok.
Preto bo anglinu som sa uvila ako samouk a iba sedem mes.zidne velke prachy do toho nesli, a na doktorat isli,plus mam uz pomaly napisanu dizertacku a dve skusky.
.

Moonnaa

Píšeš, že doktorát si spravíš, lebo nechceš zahodiť rok štúdia, ktorý si tomu venovala. Tak prečo chceš zahodiť rok štúdia na štátnice z AJ? To ti nevadí?

Alissia

1.nezijem v hornej dolnej,byvam v okresnom meste
2.s c1 ucit krajna moznost,preferujem preklady na doma
3.u nas neni lahke ziskat c1 z jazyka,tebe ovecka to asi dali,alebo si to mal vybavene,ale u .nas to dali dvom z 18 kandidatov,je to tazke,btw kde si ju robil na akej skole?zavisi aj od toho,niekde to daju,inde maju vyssie kriteria
4.na plat sa nikdy nepytam prva a tisicku ste sa posaleli,ze by mi tu dali?
5.doktorat si urobim,a dokoncim,o tom polemizovat nemienim,pretoze makam na nom uz rok,nezahodim moju rocnu snahu
6. Turizmus sa nesa roVijat bez partnerstva kooperacie a vstupneho kapitalu,lahko sa to pise nezainteresovanym
7.stahovat sa nebudem,nedokazem a nemozem zit sama, byva mi psychicky zlw mam panicke zachvaty od vs,nepripada so uvahy,musim byt stale s niekym,

0v3cka

Mrauka ja som si spravil AJ-C1 na slovenksu a NJ-C1 v Nemecku. Ani v jednom jazyku by som si ale netrufol prekladat odborne texty. Akoze z NJ do SK ak by to bolo v mojom obore tak aj hej ale naopak skor nie. Max tak v tom co robim to by som asi dal ale inak by to bol asi taky nekvalitnejsi preklad.