Ako si nájsť prácu keď nemám nič?

juina

slovenskoko
Žiaľ je to tak, ako píšeš... mám skončenú VŠ a zarábam v čistom 470 eur... a to som ešte rada, že mám prácu... byt som našťastie zdedila, lebo úver by mi pri takomto smiešnom plate nedali a ani by som ho nemala z čoho splácať. A vy čo tu píšete o zahraničí, tak na to naozaj nemám odvahu, aby som sa sama kdesi vybrala a tam drela v nejakej továrni a bývala s kadejakými cudzími ľuďmi na ubytovni...
Tu na SK mám aspoň svoj byt, kde mám pokoj a ako jednotlivcovi mi ten plat stačí, keď sa trochu uskromním... samozrejme o nejakom zakladaní rodiny nemôže byť ani reči, veď tie veci pre decká a všetko okolo toho je neskutočne drahé, to si môžu dovoliť len ľudia s príjmom 1000 eur + ...

simusaaaaas

Miroslav 98 Ked mas zdravie, mas všetko..takže teraz uz kasli na to ze nemas školy atd.. nejaka praca sa da zohnat aj tak..na zaciatok skus pekareň, možno aj tie hnusne kábliky..po čase ai našporiš spravis kurz..možno dokončiš školu..
Alebo odiď do zahraničia a maš to..pozeraj hlavne na seba a svoj zivot :)

samozrejme

presne ako pise slovenskoko
...treba odisť z tejto diery do zahranicia, a potom aj odtial cerpat dochodok... lebo na svk ked budete pracovat za 500€ aky dochodok budete mat??

slovenskoko

Kaslat aj celu vysoku skolu dostanes taky plat ze si nebudes moct zobrat ani uver....treba vediet jazyky a ist pracovat do zahranicia...len si zober ze vysokoskolak u nas dostane nastupny plat 500-600 eur a ten kto umyva riad vo Viedni ma 1500 eur...toto ma byt motivacia studovat ? vychodis vs a nemozes si zobrat ani hypoteku

mark27

dnes vam nepomoze ani vysoka kolko vysokoskolakov pracuje za pasom utiera rite rakusanom, pracuje v sklade, obchod.centrach predavacov robia, pracuju ako casnici a maju tituly ?
Ak nemate rodicov a znamych na spravnych miestach mozete mat tri tituly a nic z toho....

Lucianna161

Mám tak trošku pocit, že viacero tu z Vás si myslí, že keď máte maturitu, môte robiť neviem čo .. BLBOSŤ .. sama zatiaľ nemám maturitu, mala som 3x po sebe odklad a s prácou nie je vóbec žiadny problém .. Mne osobne sa teda ešte nestalo, že by ma niekam nevzali na základe toho, že nemám nejaký poondiaty papier .. A nie, neboli to práce typu - upratovanie hovien po psoch a pod. .. Maturita je nepodstatná, pokiaľ zamestnávateľ vie, že dotyčný má už aspoň čo to odpracované, a veľakrát prihliadajú aj na to, či je vlastne zručný, a nie nejaký ťuťmák .. Samozrejme, v podaktorých prácach je potrebná aj maturita, ale nie všade .. Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí nemajú maturitua vypracovali sa na vyššie pozície ako tí, čo maturitu majú .. Takže nevidím dôvod, prečo by ste mu tu mali navrhovať (podľa mňa) podradné práce a odsudzovať ho, dôvod, prečo ešte nemá maturitu Vy neviete .. Inteligencia dnešných ľudí, ozaj ..

Hande

ked do fabriky tak do zahranicia - AT, DE...
alebo nejake pomocne prace, kde sa nezoderie,..
a zarobi v zahranici viac ako na SVK,... a zahraničny dochodok ani nehovorím,..treba myslieť na toto...

jana55

defcon praca vo fabrike je ta najhorsia otrocina aka moze byt preto. Ani cloveka bez skoly by som tam neposlala. Ja som si vo fabrike za roky dokaslala zdravie a chrbticu a teraz na stare kolena po mne ani pes nestekne nikoho nezaujima nic v tomto state ze mam teraz obmedzeny vyber prace vdaka tomu. Este ked clovek ide cez nejaku vybornu slovensku agenturu do fabriky na tri smeny este mu aj strhnu polovicu vyplaty. Robota vo vyrobach je hrozna to proste nezijes nevies ci je den ci noc . Presla som si tym tak viem . Strasne lutujem kazdeho jedneho cloveka co musim pracovat vo vyrobe, v stoji v horku triast sa ist na nahadzat do seba obed a utekat spat k linke. Na Slovensku sa robi najviac nocnych a mame platy na smiech .

AnaLusia

no a čo?? a je jun, este budu opravne matury... tu maturu by si si mal dorobiť... alebo na čo si chodil 4r. do skoly????
Trnava, BA - automobilky - neni problem...