Dobrý deň mám na vás otázku ohľadom práce keď nemám bohužiaľ maturitu a ani ukončenú strednú školu a najprv ako začneme písať ze je to moja chyba ze som sa neučil tak to není ja som vedel ze skušky neurobím týždeň do predu. Tak by som chcel vedieť ci mam aspoň nejakú šancu si nájsť prácu?
Ako si nájsť prácu keď nemám nič?
Jana, preco by nemal ist do fabriky ? Nad tym mal rozmyslat, ked nevystudoval. Je bez vzdelania, tak fabrika je to spravne. To myslim vazne, nesmejem sa. Aj robotnikov treba, rovnako ako kazdu inu profesiu.
Ale zas nepreháňaj...u nás kopali jamy na vedenie verejného osvetlenia nejakí zahraniční robotníci, hovorili jazykom, ktorý neznel slovansky a boli dosť počerní (neboli to však Rómovia), čiže žiadni nezamestnaní z nášho úradu práce na VPP... (A pokiaľ si naozaj ťažko chorý, tak invalidný dôchodok dostaneš. Netvrdím, že je to suma, z ktorej sa dá vyskakovať, ale to je zas úplne iná téma.)
pre CIGANOK
Mojko a ty v akom state zijes? To co pises: "pratovanie ulic ti co chodia kosit, hrabat seno, zametat ulice, kopat jamy ked sa prerabaju chodńiky alebo kanaly..." robia normalne ludia, aj studovani zial, ktori skoncili na UP a poziadali si o davku v hmotnej nudzi. Nas stat sa totiz rohodoil, teda Fi(l)cko, ze ked mas dostat 60€ mesacne, mas si ich aj patricne odrobit ako VPP. Ked to nespravis, vyradia ta z UP a plať si mesacne cez 60€ zdravotku z coho chces...
Takze ja by som moc tych upratovacov ulice a sekacov travy neodsudzovala, nikdy nehovor nikdy, a mozes tam raz dva byt aj ty...(napr. ta postihne choroba -PN mozes byt max rok a potom si nahrany) A neboj, UP nebude absolutne zaujimat, ze si chori, a socilna poistovna ti urcite ziadny inv. dochodok neprizna, takze si vaznom tohto drbnut*ho statu, ktori ti nic neda, a ked ti da, hybaj sa pritom hybat a namakat viac a byt celemu mestu/obci na smiech, tak, ako sa smejes prave ty z nich teraz !!
ahoj jasne ze sa da maturita sa da spravit aj neskor a extrerne znamy si robil popri robote a to mal uz dost rokov vtedy... a ak ti mozem poradit pokial sa da nechod robit do fabriky...je to otrocina kde nebudes vediet ci si na dennej ci na nocnej.... to chod radsej ozaj do zahranicia...
prečo si nedokončil strednú a nezmaturoval?
radsej si pil a fajcil travu a chodil za skolu co?
maturita sa da spravit aj dodatočne, niektore stredne ponukaju taku moznost napr. gymnazia.
a zamestnat sa mozes na upratovanie ulic ti co chodia kosit, hrabat seno, zametat ulice, kopat jamy ked sa prerabaju chodńiky alebo kanaly...
K pásu, alebo do nejakeho logistického skladu Ťa vezmú .
maturita sa da dorobit aj externe...
Ty si iste nejaký gadžovský debo
hehehe
Slovensko je krajinou zahranicnych otrokarov, ked tam beru rumunov, ci srbov, ktori su vyuceni cukrari, ci knazi, vezmu aj teba.
Možno by bolo na mieste začať si niečo robiť nejaký kurz alebo niečo aspoň málo