Ahojte. Prosim ak mate skusenosti o radu. Prijatá som na oba odbory no rozhodujem sa na ktory ist. Viem ze psychológia je ťažšia, uplatnenie je ťažšie, atestácie su drahe.. to ma na tom odrzadza. Aj fakt, ze rocne je treba 3 psychologov, no vychadza ich cez 300.
Studium psychologia alebo pedagogika ?
Vyber si to, čo ťa viac baví. Ak sa budeš chcieť uplatniť, nájdeš spôsob ako to spraviť. Vlastná skúsenosť.
Pri rodičoch je podstatné, aby sa neprišli ani raz sťažovať. V mojom prípade sa to nestalo, neviem, že či to už bola na nich nejaká iná psychológia z mojej strany alebo čo? Nechápali, minimálne:-D
To s tou psychológiou je náročné, čo mi jedna vyprávala. Stojí to veľa, to je pravda, ale zase s pedagogikou? Neverím, že učiteľ môže niekoho vychovať, pokričal som na deti, tak sa rozplakali. Ja som si myslel, že keď som presvedčil svoju babku o tom, že nie som hladný, že už som prof. psychológie:-) Opak, je žiaľ, smola, smutné, proste nešťastie, smrť, Pech pravdou.
Ahoj, ja by som asi skôr volila psychológiu, je pravda, že je s ňou ťažšie uplatnenie ale človek si po nej môže dorobiť pedagogické minimum a učiť, zatiaľ čo z pedagogiky bude človek vždy len pedagóg...
ALE! V prvom rade ti odporúčam vybrať si to, čo ťa bude baviť a čo si skôr vieš predstaviť v budúcnosti robiť...ja som tiež premýšľala rozumom, nie srdcom a teraz to ľutujem, aj tak som musela prestúpiť a ísť si za svojim, akurát mi to prinieslo stratené roky...takže choď jednoznačne tam, kde ťa to ťahá viac...
Ahoj :) mám ukončenú Pedagogickú a sociálnu akadémiu a mala som oba predmety, ktoré tu spomínaš. Musím skonštatovať, že neviem skonštatovať, ktorý predmet je ľahší :D Raz sa mi zdala ľahšia pedagogika, raz psychológia..podľa práve preberanej učebnej látky :)
Ak by som bola na tvojom mieste, vybrala by som si v prvom rada ten odbor, na ktorý sa "viac cítiš", viac ťa baví a zaujíma. Ale asi by som volila pedagogiku. Ako si už písala, psychológia tu na Slovensku...psychológov je tu strašne veľa a vie to každý. A veruže veľa psychológov nosí kávu alebo dáva body za každých 5 eur v Kauflande :)) ale samozrejme ťa tým nechcem odradiť, len píšem, čo je pravda.
Myslím, že s tou pedagogikou ťa čaká lepšia budúcnosť.
Každopádne ti držím palce :)