Zdravím, už dlhšiu dobu mám jednu kamošku(22) ktorá trpí depresiami, berie na ne AD a kvôli nim prerušila štúdium akože zdravotné dôvody. Minule som sa s nou rozprával trochu na tú tému lebo som to nikdy na nej nepoznal, že máva depresie ale z jej rozprávania mi to pripadalo akoby sa vyhovárala na to, že je single, že o ňu nikto nestojí, bude navždy sama a sama sebe sa nepáči výzorovo a ostatná samolútosť ai. Je možné, že keď si nájde frajera tak z nej tie depresie opadnú? Zo dna na deň bude môcť zahodiť AD a žiť spokojne? Nenájde si len ďalšie veci z ktorých bude mať depku?
Dá sa dostať z depresie vzťahom?
Vztah a chlap ju dostane do depresie
Oprava: Depresia nie je niečo, čo vyliečiš takou blbosťou, ako je vzťah.
Depresia niečo, čo vyliečiš takou blbosťou, ako je vzťah.
Je možné, že keď bude vo vzťahu, bude sa žiarliť, sebapodceňovať, pýtať sa partnera, načo s ňou je, keď je veľa iných, lepších žien. Bude mať depresie sama so seba a partnera bude odháňať.
Byť vo vzťahu s niekým, kto má depresie, je pre väčšinu zdravých ľudí ťažké a nie každý to vyrdží.
Nemyslím si, že má depresie len z toho, že je sama. Ja mám depresie moji najbližší vedia len pár dôvodov, no v skutočnosti je ich oveľa viac a pokiaľ sa ich nezbavím, nebude mi dobre.
Smutné je, že mi úplne dobre nikdy nebude, pretože niektoré dôvody sa nevyriešia.
A žiadny vzťah by mi nepomohol. Len by som toho človeka trápila.
Nie, vztah jej nepomoze. Po prvotnom osiali prenesie svoju depku aj do vztahu, frajer sa nu vykasle a ona sa rozsype uplne.
Čo ju mohlo tiež poznačiť vyrastala bez otca od 6 rokov a v chudobnejšej rodine. Osobne si ale myslím, že mať vzťah nieje úplne všetko aby sa človek utápal v depresiách.