Dá sa dostať z depresie vzťahom?

Príspevok v téme: Dá sa dostať z depresie vzťahom?
Just_asking

Zdravím, už dlhšiu dobu mám jednu kamošku(22) ktorá trpí depresiami, berie na ne AD a kvôli nim prerušila štúdium akože zdravotné dôvody. Minule som sa s nou rozprával trochu na tú tému lebo som to nikdy na nej nepoznal, že máva depresie ale z jej rozprávania mi to pripadalo akoby sa vyhovárala na to, že je single, že o ňu nikto nestojí, bude navždy sama a sama sebe sa nepáči výzorovo a ostatná samolútosť ai. Je možné, že keď si nájde frajera tak z nej tie depresie opadnú? Zo dna na deň bude môcť zahodiť AD a žiť spokojne? Nenájde si len ďalšie veci z ktorých bude mať depku?

Swift

Ak je nájsť lásku jeden z jej životných cieľov, ešte nikoho nemala a to je dôvod jej depresií, tak áno - keď si niekoho nájde, tak depresie opadnú a kým si niekoho nenájde, tak dovtedy môže mať stále tie depresie. Viem, o čom hovorím, ja depresie nemávam, ale smutno mi niekedy býva. A neznamená, že keď vzťahy sú často nestále, tak ten jej by bol tiež.

nedasa

Ani ja som ešte nemala vzťah, nikto ma nikdy nechcel (mám 20), ale žeby som kvôli tomu mala depresie ?
Netrápi ma, že som nemala vzťah, trápi ma dôvod. Škaredosť. No to sa už zmeniť nedá. Budem sa tým musieť naučiť žiť.

Just_Asking

A vedeli by ste mi poradiť ako jej vysvetliť, že vzťah nieje to podstatné v živote? Skúšali ste sa o také niečo? Chcel by som jej nejako pomôcť ale tým, žeby som sa jej ponúkol nieje správne riešenie lebo by to bolo z mojej strany iba z ľútosti. Tým, že ona ešte nikoho nemala sa toho zrejme len tak nezbaví. :/

aneskaa

Tomas12345 - Ty všade píšeš tak nábožne, lákaš ľudí na vieru. Som na tomto fóre už nejaký čas, všímam si tvoje príspevky a vychádza mi z toho, že v minulosti si veriaci človek nebol.
Čo ťa k tej viere odrazu pritiahlo ?

Predpokladám, že tvoj nick je podľa apoštola Tomáša, ktorý "uveril, až keď videl". Určite vieš, čo tým myslím.

Tomas12345

No predovšetkým si tvoja kamaratka vybrala zlu zivotnu prioritu do života. Ak je stastie tvojej kamaratky odkazane len od toho ci bude mat s niekym vztah alebo nebude, tak bude s najvecsou pravdepodobnotou v zivote nestastna. A to preto lebo vztahy su neskutocne nestále a vrtkave. Ak aj tvoja kamaratka si niekoho najde, tak na urcity cas mozno nebude nestastna, ale hned potom ako sa jej vztah rozpadne tak znova padne do depresii, a to az dovtedy dokial si niekoho nenajde, ak si teda vobec niekoho kto by jej vyhovoval najde.

Preto ak chce byt clovek stastny, tak si musi vyberat v zivote take zivotne priority ktore nie su nestale, docasne, a vrtkave. Ale ktore su stále.

Napríklad zober si takých knazov/ fararov a veriacich. Jedine co im staci ku stastiu je ich viera. A túto vieru im nikto pocas ich zivota nema ako zobrat. Táto ich viera sa len tak nestratí a neodíde zo dna den. Takýto ludia teda budú v živote po cely svoj pozemsky zivot stastny.

lubby

ak chce mat zdravy vztah tak v prvom rade musi byt ona psychicky v poriadku...skor teraz podla mna potrebuje kamaratov ako nejaky vztah...

Nienie

Ja som chodila s chalanom,co berie AD.zozaciatku akoby mu vztah pomohol,potom opat depka a musis ho z nej tahat.unavne,deprimujuce.

Just_Asking

Ja mám 26 a po 2 vážnejších vzťahoch som skôr na tom, že chcem byť single. Tie negatívne skúsenosti ma presvedčili, že vzťah za to nestojí a dá sa byť šťastný aj bez partnera/ky len jej to neviem vysvetliť. Bohužiaľ kým sa zrejme sama nepopáli tak nezistí.
Ona je inak fajn mentálne, baba pre každú srandu ale tak výzorom 4/10 a pokiaľ niekto o ňu prejaví záujem tými depresiami si ho odoženie.

lubby

tak mozno by jej to zo zaciatku pomohlo ale ziadny vztah nie je bez problemov takze casom by asi mala depresie aj z toho, ona jednoducho musi sama najskor verit tomu, ze je dolezita a zmenit myslenie...