Ahojte všetci.Ako tak čítam diskusné témy,najde sa tu veľa kresťanov,ktorých názory,postoje a rady sa mi veľmi páčia.Tiež by som potrebovala radu.Dostala som k meninám od kolegyň poukážku na thajsku masáž,neviem či sa mám vobec objednať,priatelia z nášho kresťanského zhromka mi to vyhovorili že su to pohanske budhistické praktiky do ktorých by som sa ako kresťanka nemala zapájať.Okrem toho pijem ajurvedske kávy a čaje,ktore mi po zdravotnej stránke pomáhaju a vraj to tiež pre kresťana nie je dobre.Čo si o to myslíte vy.Vopred ďakujem za rady.
Kresťanstvo a thajská masáž
To nemyslis vazne, ze spajas budhizmus s pohanstvom. Budhizmus je omnoho starsie vierovyznanie ako krestanstvo a veri mu niekolkonasobne viac ludi ako krestanstvu. To je na mieste skor spojit vyrazy krestanstvo a pohanstvo. Lebo pre budhistov je krestanstvo mlade a okrajove vierovyznanie.
A čo z toho, že sa budem do nekonečna ospravedlňovať za to, že pijem (čo už nie je pravda), keď s tým nikdy neprestanem. Obetoval sa za mňa niekto viackrát, či by to bolo vhodné alebo nejak tak, lebo by nám to vyhovovalo?
+preTeba, ja ti poviem k tomu len toľko, že ono to nie je vždy len o tom, že kto je proti komu a kto je s kým tak, ako si vnútorne nastavená ty. Ono, áno, je to praktické a veľmi ľahké veriť si tak, ako si veríš, pôjdeš, ospravedlníš sa, lebo vieš, že to "funguje" takisto, ako to viem aj ja. Ale inak, ako nič ti nevadí, že je to všetko ok. Keď ti na tom nič nevadí, tak rob tak, ako robíš. Máš to ľahšie. Ja s tým mám vnútorný problém na rozdiel od teba. Nie je lepšou cestou to, že: choď a už viac nehreš? Potom už ideš cestou svätosti a nie cestou ospravedlňovania sa. Aj o tom si sa dočítala v tých spisoch a tak? Podľa mňa ani veľmi nie, lebo toto nechceš počuť. Ach tie exorcizmy..., nevydarené, škoda, no.
neviem ci sa mam nad tymito vecami usmievat, lebo su to nekonecne hluposti alebo byt znepokojeny ze niekto tomu veri a berie to seriozne
Preteba a co sa poklada za neposlusnost?
Ped, choď Tvoja viera Ťa uzdravila, nie je široký pojem, ale konkrétny. Uzdravuje viera Bohu. I tom hovoril Ježiš Kristus.
Tonemyslisvazne, nie, to nie je obyčajná masáž.
A_dr1a, nemôžeme tvrdiť, že Boh je len dobrý, ani, že je len prísny. Obidve tvrdenia sú zlé. Sám hovorí vo svojom slove, že Jeho milostivá tvár pre tých, ktorý Mu veria a počúvajú pravdu, ale prísna tvár na neposlušných.
Preteba, chybou cirkvi neraz je, ze Boha hlavne prezentuje ako toho prisneho trestajuceho, ze je potom skor pre ludi strasiak tyran nez dobry milujuci Otec
Preteba - Pánečku, chce ísť len na masáž. Nebude sa tomu bohovi klaňať alebo sa k nemu modliť.
To si človek už ani na poriadnu masáž nemôže zájsť, lebo sa dostane do pekla ? To je smiešne a strelené. Nakoniec tu na tomto svete bude všetko obmädzené.