Ahojte všetci.Ako tak čítam diskusné témy,najde sa tu veľa kresťanov,ktorých názory,postoje a rady sa mi veľmi páčia.Tiež by som potrebovala radu.Dostala som k meninám od kolegyň poukážku na thajsku masáž,neviem či sa mám vobec objednať,priatelia z nášho kresťanského zhromka mi to vyhovorili že su to pohanske budhistické praktiky do ktorých by som sa ako kresťanka nemala zapájať.Okrem toho pijem ajurvedske kávy a čaje,ktore mi po zdravotnej stránke pomáhaju a vraj to tiež pre kresťana nie je dobre.Čo si o to myslíte vy.Vopred ďakujem za rady.
Kresťanstvo a thajská masáž
Viktorka, ano, presne tu. Najprv spolocny kupel, potom klasicka masaz a nakoniec ta masaz o ktorej hovoris. Cele to trva 3-5 hodin, podla nalady maserky.
Je to parada. Keby som chcel fast eroticku masaz, tak potom uz len tantra masaz, alebo jej hard verziu - bdsm tantra masaz. Skusil som vsetky, ale thajska eroticka masaz je pre mna top level.
BJ_2 čítam tu tvoje príspevky a čo príspevok to hlod. :D
Defcon: to sa spravis pri klasickej thajskej masazi? Alebo myslis uz ten lvl vyssie - eroticku thajsku masaz s prsiami, stehnami a podobne? :)
BJ, vela maseriek thajskych masazi fajci vtaky ? To hovoris podla vlastnej skusenosti, alebo mas vysledky nejakej exaktnej studie ? Ci len ohovaras ? Alebo davas na reci ludi, ktori chodia za maserkami si dat vyfajcit vtaka ?
Hm, netreba verit vsetkemu. Samozrejme su prostitutky, ktore pri zhanani kuncaftov tvrdia, ze poskytuju thajske masaze.... lenze treba rozlisovat prostitutku od maserky. Ja chodim na thajsku masaz, je to super vec, aj sa pritom spravim, ale ked som na zaciatku prejavil ochotu si priplatit za ehm, nadstandard, tak som bol tvrdo odmietnuty. Zalezi fakt od toho kam ides, ci za prostitutkou, alebo maserkou.
Ahoj veriaca. Moj nazor:
Caje - ok
Masaz - urcite nie ok. Urcite si nenechaj obchytkavat telo od thajky, ktora urcite fajci vtakov kadetade, na privyrobenie. Vela maseriek to robi, ako neoficialne, ale da sa dohodnut. Ale aj keby to nerobila, urcite nieje sexualne cista. Od takej si na telo urcite nenechaj sahat, otazne je aj podanie ruky, ale to je tak maximum, co sa da "dovolit".
V pokoji môžeš napísať svoj názor, nemám dôvod sa urážať. Autorka je kresťanka, predpokladám, že nie tradičná (kostolná), čiže verí Bohu a chce sa vyvarovať akýchkoľvek praktík iných bohov. Klasická kúpeľná masáž a pitie čajov je neškodné. Ale masáž, kde sa využívajú praktiky s energiami, rôzne polohy využívané v pohanských náboženstvách na uvoľnenie duchovného vnímania, pocity extázy, pitie čajov, ktoré sú vyslovene od spoločností, ktoré sú založené na týchto smeroch je nevera voči dostatočnej božej moci.
V žiadnom príspevku som ani nespomenula, že niekto za to pôjde do pekla, ale viacerí ste k tomu dospeli. Zaujímavé:) Keď sa však budem staviať proti Božiemu vedeniu, nemôžem sa čudovať, keď ma dobehne vlastné zlé rozhodnutie.
Ľudia sloboda je nadovšetko. Ja síce niesom veriaci ale ak sa na to pozriem Vašimi očami keď nebo má znamenat toto čo prežívate tu tak to radšej beriem peklo a prežívať "svoje hriechy" zas a znova :D
a ešte k autorke témy : nepozeraj sa nato, čo ti povie fanatický farár v kostole alebo v spoločenstve neuviedla si kam chodíš, ale na tom nezáleží.. ak ti má tá masáž urobiť dobre, pomáhať, tak na ňu choď aj stokrát, toto nikde v biblii nenájdeš, že by sa na masáže nesmelo chodiť, s výnimkou možno tantra masáží, kde by ti hladili a masírovali intímne časti tela, tam rozumiem ak je niekto proti. toto však absolútne nieje ten prípad, tak kašli nato kto si čo myslí, určite za nejakú ozdravnú masáž a pitie čaju sa do pekla nedostaneš :D TOHO SA Báť NEMUSíš A ISTO ANI bOžIEHO HNEVU.. tak ako píše prispievajúci podo mnou, rob, čo ťa robí šťastnou, pokiaľ tým nikomu neubližuješ je to v poriadku a nikoho nemá prečo zaujímať, na akých masážach si bola alebo aký čaj si vypila :) vychutnaj si to a ostatné neieš :)
Pre teba.. ako nechcem ťa uraziť ani nič podobné, ale nech sa nato dívam akokoľvek, ten tvoj názor je úplne mimo.. Ako si prišla nato, že to, ak ťa polhodinu, hodinu či koľkokoľvek masiruje nejaká aziatka, príp. aziat, ktorý ti chce spôsobiť len príjemný zážitok, uľaviť od bolesti atp., že je také niečo proti Bohu ? a že pijem nejaký čaj, ktorý mi takisto môže pomôcť ? :O veď ten človek mi o svojom náboženstve nemusí nič ani slovkom povedať, ja jemu o tom mojom takisto nie.. adria ako vždy zmýšľa rozumne len ty nevieš asi akceptovať to, že Boh by mohol byť taký láskavý a nepotrestať ťa nejakým peklom večným zato, že si sa dala pomasírovať niekomu, kto nezdieľa tvoje presvedčenie ani vieru :D A že si vypila iný ako ovocný alebo feniklový čajíček :D OMG.. :o nad týmto sa dá už asi fakt len rehniť alebo srdcervúco plakať, nič medzitým.. Lebo nič proti tebe, ale obmedzenosť niekorých názorov ľudí ( a nie iba tu na fore ) asi už fakt nepozná hraníc.. ja žasnu.. ľudia spamätajte sa poniektorí už !!! :( :( :(
Choď a uži si tu masáž nikomu neublizujes všetko je vporiadku. Rob to čo ťa baví čo ťa napĺňa. Nepočúvaj bludy spraví to z teba len horšieho človeka. Treba žiť tu a teraz. Možno potom už nič nebude. Keď ty budeš šťastná bude aj tvoje okolie spokojné keď si začneš odopierať veci to je len cesta do peklo. Peklo=nešťastný život.