Dobrý deň.
Poprosím Vás o radu. Dá sa vôbec rozísť bezbolestne? Už nejaký čas cítim, že partnerku vôbec nemilujem. Prd nejakým časom urobila pár maličkostí s ktorými ma sklamala a postupne sa mi začala čím viac odcudzovať. V súčasnosti už k nej necítim ani lásku ani úctu a aj milovanie si viac menej pretrpím, dôjde k tomu len preto, že to odo mňa očakáva. Keď jej opatrne naznačím že medzi nami to je už viac než zlé, dostane hysterický záchvat, celú noc preplače a uisťuje ma že ma miluje a ak ju nechám už nikdy nikoho nebude chcieť.
Problém je aj v tom, že už radšej trávim čas v práci ako s ňou a domov sa vôbec neteším. Keď som s ňou, tak mám žalúdočnú neurózu, búši mi srdce, celkový telesný diskomfort.
Čo myslíte, mám to kvôli nej vydržať? Nechcem jej ublížiť, ale cítim že šťastní spolu už nikdy nebudeme.
Ďakujem za Vaše odpovede. Asi som sa potreboval aj vyrozprávať.
Rozchod?
Ty si hlavne ujasni co vlastne chces. V kazdom vztahu raz ta velka zamilovanost prejde a v kazdom sa skor ci neskor vyskytnu nejake malickosti co sa ti nebudu pacit. Ak chces dlhodoby vztah, musis vediet tie malickosti prekonavat a hladat kompromisy. Nikto nie je 100% dokonaly a vzdy na kazdej jednej zene najdes veci co ti nebudu uplne vyhovovat. Na dalsom vztahu ktory raz pride zas pridu nejake ine malickosti a vsade bude nieco. Nikdy dokonalu zenu nenajdes, ani ty nie si dokonaly ani nikto nie je. Ja ta urcite nebudem presviedcat ze mas zostat vo vztahu v ktorom sa necitis dobre. Len si pred tym nez ho ukoncis premysli, ci chces do konca zivota lietat zo vztahu do vztahu a vsetko ukoncovat ked pride prvy mracik alebo ci sa chces raz usadit. Podla toho co pises si mal uz dost vela vztahov a ziadna zena ti nebola dost dobra, vsade sa bud vyskytli nejake malickosti alebo zamilovanost presla. Toto sa ti bude stavat aj v buducnosti tak sa zamysli hlavne sam nad sebou ci takyto zivot chces alebo co vlastne chces. To, ze tvoja priatelka nehovorila pekne o svojom byvalom iste nie je dobre, o byvalych by sa malo hovorit skor neutralne. Ale mozno jej fakt hrozne ublizil, co ty vies. Ona s nim zila, ty si ho raz videl. Z jedneho stretnutia vobec nemozes vediet aky je to clovek. Popros ju nech ti o nom ani o inych byvalych ak este inych mala nehovori. Ze ta to nezaujima. Toto je pracovanie na vztahu, nieco sa ti nepaci tak sa o tom porozpravate a poprosis ju nech ti take veci nehovori. V buducom vztahu ti mozno priatelka byvaleho ani nespomenie ale vezmi jed na to ze sa tam vyskytne zas ina malickost. Ak chces dlhodoby vztah, nauc sa komunikovat a pracovat na vztahu inak sa ti kazdy jeden skor ci neskor rozsype.
Mne sa moc nepacis. Si s nou len z lutosti. Nemyslis si ze tym jej ublizujes viac? Vies ako by mne ublizilo keby sa dozviem ze moi chlap je so mnou len z lutosti a sex si musi pretrpiet a citi odpor atd? Omnoho viac by mi to ublizilo ako rozchod. A rozumny clovek rozchod prijme pretoze vsetko ma svoj zaciatok aj koniec. Ked ideme do vztahu tak si mame uvedomit ze je viac nez pravdepodobne ze to raz skonci. A pokial sa s tymto faktom nevieme zmierit tak do vztahu nelezme.
Takze to co robis je od teba trochu ubohe lebo s tym ze s nou ostavas jej davas falosnu nadej. Lutujem ju. Pokial nechces ublizovat tak okamzite sa s nou rozid
tak kazdy rozchod boli a hlavne toho, kto si to neuvedomuje, ze ten vztah nie je uz taky ako bol. nooo ked ju nelubis, nemal by si to natahovat. uvidis, ze to pochopi a casom uz zabudne aj na to, ze ti nieco take povedala. a ze si nenajde? to nie je pravda! kazda zena si najde!
Mňa by len zaujímalo, že ako sa môže maximálna zamilovanosť zmeniť na taký priam odpor? A to ani nie ste spolu nejako extra dlho....
Pravdepodobne si už mal viac vzťahov, ktoré sa skončili. Nemyslíš, že možno priťahuješ podobné typy? Aby to napokon nebolo tak, že s touto sa rozídeš, zamiluješ sa do novej a skôr či neskôr zistíš, že je to to isté len v inom obale....
No a momentálne riešením je samozrejme a bez váhania rozchod. Vzťah by mal energiu dodávať a nie uberať. Teba tento vzťah musí veľmi vyčerpávať, keď sa ešte aj fyzicky cítiš v jej prítomnosti tak zle. Telesná túžba tam tiež nie je. No nehnevaj sa, ale je to prosto katastrofa :-) Myslím si, že by si to mal ukončiť a to bez ohľadu na to, že zraníš jej city. Ty si vydýchneš a ona sa z toho časom dostane. Je zrejmé, že sa k sebe nehodíte a musí to aj ona pociťovať, že niečo nehrá. Tak načo túto agóniu predlžovať.
Hahahah444, Ty si tiež jeden z tých hrdinov, ktorý si prišli zanadávať a poukázať ostatných a ktorý nemá nato, povedať niečo do oči?
Nemám nič proti kritike, ale určite nie takej slaboduchej, vulgárnej, primitívnej?
Čo súdiš, keď vôbec nepoznáš situáciu, ani aká bola predtým?
No každopádne si sa prejavil, čo si za človeka.
Navyše sa veľmi kultivovane vyjadruješ. Jednoducho, si fantasticky.
Ahoj suicidal0,
dakujem Ti za Tvoj názor a životnú skúsenosť. Veľa mi to dalo, pozrieť sa na vec objektívne aj cez inú optiku, z druhej strany. Nevychádza to vždy tak ako sme si naplánovali. Ale máš pravdu, určite nás to posunie dopredu a možno aj posilní. Stále však rozmýšľam nad tým čo by som mohol ešte urobiť aby to bolo menej bolestne. Avšak predlžovať agóniu asi nemá zmysel. Každopádne aspoň takt, slušnosť, dekórum.
Dúfam, že v súčasnosti si už šťastná a máš partnera, ktorý Ti je v živote skutočnou oporou.
Bojíš sa že jej rozchodom ublizis, lebo ťa citovo vydiera, ako si už spomínal hysterický plač a pod. Je na teba naviazaná aj keď z tvojej strany to už ochladlo. Vieš zažila som podobný rozchod, a doteraz som možno netušila ako ten náš koniec vzťahu alebo začiatok konca vnímal môj bývalý. Ďakujem ti za ďalší nový pohľad, teraz viem že sa chlapec bal so mnou rozísť, lebo som bola ako tvoja priateľka, nevedela som si život bez neho predstaviť, no to že má neľúbi a že to vyhaslo som cítila len som klamala samu seba. porozchodove obdobie bolo asi moje najhoršie v zivote. Až odstupom času som pochopila kam ma tento rozchod posunul, čo som sa naučila a teraz som aj vďačná za takú životnú skúsenosť. U vás dvoch vidím rozchod ako nevyhnutnosť, a čím skôr tým lepšie. Obaja sa trápite. Nezostávaj s ňou z ľútosti, to vážne nie. Rozchod v štýle prerušiť aj kontakty lebo inak to nepôjde, kamaráti nebudete môcť zostať
a_dr1a , je to tak ako píšeš. Aj momentálne s ňou som z ľútosti. A myslím že časom sa to bude ešte viac prehlbovať, to čo by malo spájať muža a ženu, tam už určite nebude. Asi sa najviac bojím toho že jej ublížim. Pritom si nemyslím že som zbabelec, len naozaj ju nechcem zraniť. Aj keď je to minulosť, tak prežili sme si aj pekné.
Neviem, či už starnem, ale v minulosti som nemal nejaké problémy s ukončovaním vzťahu. Moje predchádzajúce partnerky keď videli že to nie úplne ono, tak s rozchodom nemali vôbec problém. Je to tak, človek je spočiatku pol roka, rok bláznivo zaľúbený, má ružové okuliare, nevšíma si chyby partnera, až keď sa mu otvoria oči tak vidí že toto nie je to čo som hľadal- a.
Pritom si nemyslím, že aj ona by mala problém v budúcnosti nájsť partnera. Je krásna inteligentná žena a chlapi sa za ňou určite pohrnú.
Ale ja si už neviem predstaviť že by ona mala byť matkou mojich detí a že je to tá, ktorú budem celý život verne milovať. Možno chyba je vo mne.
Si mlady chalan muz. Teraz som citala statistiku, kde sa manzelia po 57r rozviedli. Vas v podstate nic nespaja, uz ani tie city a laska nie. Aspon z tvojej strany. Tak by bolo lepsie rozist sa (kym vas deti ai nespajaju) a hladat po case lasku vztah pri inej, s inou. Lebo ty mi prides ako clovek zasadovy a stojis si za svojim. Ak by si s nou bol, tak z lutosti ai? No casom by si aj tak stretol zenu, do ktorej sa zalubis a budes chciet byt s nou. A cim dlhsie by toto vase puto vztah pretrvaval, partnerka by to ovela horsie znasala, ako teraz, ked sa rozidete a odides z kratcsej cesty
Nie sme už deti, už niečo za sebou máme. Obaja sme už tridsiatnici, myslím že vieme čo od života očakávame, aspoň ja určite. Čo sa týka spoločného majetku, bývania, hypotéky, toho sa neobávam, skôr života bez zmyslu a bez naplnenia.
Ako viacerí z vás spomínali, možno je najlepšia cesta separátna, aby si každý hľadal šťatie inde.