Dobrý deň.
Poprosím Vás o radu. Dá sa vôbec rozísť bezbolestne? Už nejaký čas cítim, že partnerku vôbec nemilujem. Prd nejakým časom urobila pár maličkostí s ktorými ma sklamala a postupne sa mi začala čím viac odcudzovať. V súčasnosti už k nej necítim ani lásku ani úctu a aj milovanie si viac menej pretrpím, dôjde k tomu len preto, že to odo mňa očakáva. Keď jej opatrne naznačím že medzi nami to je už viac než zlé, dostane hysterický záchvat, celú noc preplače a uisťuje ma že ma miluje a ak ju nechám už nikdy nikoho nebude chcieť.
Problém je aj v tom, že už radšej trávim čas v práci ako s ňou a domov sa vôbec neteším. Keď som s ňou, tak mám žalúdočnú neurózu, búši mi srdce, celkový telesný diskomfort.
Čo myslíte, mám to kvôli nej vydržať? Nechcem jej ublížiť, ale cítim že šťastní spolu už nikdy nebudeme.
Ďakujem za Vaše odpovede. Asi som sa potreboval aj vyrozprávať.
Rozchod?
jajajajdk má pravdu, do kedy by si mal akože vydržať? Veď už teraz nevládzeš, tak to zabaľ. Kým nemáte deti a hypotéku je rozchod v podstate ľahký, obzvlášť pre toho, ktorý chce odísť. Radšej to skonči skôr ako sa splnený sen zmení na nočnú moru.
Kolko mate rokov?
A čo chceš s ňou ešte vydržať? Či do konca života to chceš s ňou vydržať?
Pravdepodobne to nie je len chvíľkovy impulz ale naozaj nad tým rozmýšľaš, a proste keď to nejde tak to nejde, a pravdepodobne ani nepojde. Takze tak
Bolestne to bude pre nu. Pre teba skor vykupenie z toho uz nefungujuceho vztahu. Podla tvojho opisu by bol najrozumnejsi rozchod. Trapit sa v takom vztahu nema zmysel.
Nie je to úplne tak, že by tie veci, ktorými si ma odpudila boli úplné maličkosti. Za tie tri roky čo sme spolu to prešlo od maximálnej lásky (keď som si myslel že je môj splnený sen) až do úplnej ľahostajnosti. Napr. ako hovorila o svojom ex. Stále o ňom hovorila ako o najväčšom hajzl... a keď som ho videl... vyslovene zlomený chlap. To len pre ilustráciu, bývalé partnerky nebudem určite ohovárať pred terajšou. A podobne. Sám neverím že sa to ešte dá napraviť, robím už naozaj pár mesiacov čo sa dá, ale ide to od desiatich k piatim.
Ja osobne ako žena si myslím že je lepšie sa normálne o Tom otvorene porozprávať a buď to pochopí alebo môžeš hocijako jemné to naznačiť a aj tak bude hysterická,, myslím si že to nie je dobré ani pre jedného z vás takže to čím skôr ukonči,, to čo nenachadzaš u nej si môžeš nájsť u nej a stále lepšie je sa s ňou rozísť a zostať priateľmi než to že ak nájdeš nejakú takú čo ti bude dávať to čo nepociťuješ u priateľky ,, tak stále lepšie sa rozísť ako náhodne podvádzať :) ale to je už taký krajný prípad ,, pointa toho všetkého je že jej citovym vydieranim to ešte zhoršuje,, môže sa do budúcnosti vyhrážať aj tým že sa zabije a pod.len aby si bol s nou
Pozri, ked mas uz psychicke aj fyzicke dopady na svoje zdravie, tak by bol lepsi rozchod. Lebo ak uz mas zaludocne nevolnosti, srdce ai, riesis to vyhybanim sa (travis viac casu v praci nez s nou, doma), tak by si to mal riesit. Mna len zarazilo, ze ta tie malickosti az v takejto miere dostali do takehoto stavu, fazy. Lebo budme uprimni, nijaky clovek nie je dokonaly. Ani ty, ani tvoja partnerka. Takze s takymito malickostami sa stretnes v kazdom jednom vztahu skor ci neskor, aj v tom buducom. Preto sa radsej zameraj na to, co ta konkretne u nej vytaca odpudzuje a ako na tom pracovat. Na lasku treba dvoch. Ty uz nemilujes. Sam vies najlepsie, ci tie malickosti su az tak enormne a neprekonatelne, ze vedu az k rozchodu. Lebo toto iste sa ti moze stat aj v dalsom tvojom vztahu. Samozrejme, nasilu sa neda s niekym zit a byt vo vztahu
A z toho aj vyplyva, ze ziadny rozchod nie je bezbolestny. Trpi bud jeden alebo ten druhy, ci obaja
ak toto trva dlhodobo cojaviem mesiac tak je to asi jedine zmysluplne riesenie. Jej histercenie si nefsimaj, co pozorujem tak taki histerici sa z toho za par tyzdnov dostanu.