Viem že to tu bolo už milión krát ale nechce sa mi to všetko čítať v druhých témach, veríte v posmrtný život prípadne reinkarnáciu alebo podobné?
Posmrtný život
A ten "jemnocit" ku deštrukcii a sebadeštrukcii sme podedili po nich, že sa radi tlčieme po gebuli? Zvieratá keď sa s nami stretnú, tak každé jedno zoberie nohy na plecia a uteká kade ľahšie. A také zvieratká majú iné senzory vo svojich hlavičkách, echolokátory, ňufáky a tak, aj reč im zanikla, lebo ju nepotrebujú, všímavý človek si toho veľa všimne. Neviem, či sa na nás nepozerajú zhora:-) V podstate im stačí len počkať, soon or later, ono to príde a budú mať od nás def. pokoj - ha, ha.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Baby_doll
Ja osobne neverím v posmrtný život, ani v reinkarnáciu ..
Pretože neverím v smrť ani v narodenie vo formách ako o nich hovoria ľudia v dnešných dobách
Je to veľmi 1. komplikované a nerozumieme tomu poriadne 2. neotestované
My ľudia ok sme na Zemi 5000 rokov .. čiže patríme medzi tie veeeeľmi mladé formy života tu na Zemi.
Dokonca oproti ja neviem korytnačkám, stromom, sa dokážeme dožiť tak max. 150 rokov.
Fyzicky sme my ľudia veľmi slabí - chabé svaly, málo inštinktov, jemná koža, nízka výdrž, glúpi sme ...
Pre nás ľudí je život na Zemi ťažkí .... my sme také light-formy, nám je dobre v tepľúčku, v kľude, pri zdrojoch, pri jedle, v bezpečí ..
Na to, že máme pomerne "veľa" rozvinutú simulačnú schopnosť mozgu, sme toho nasimulovali pomerne málo dozadu ale pomerne dosť dopredu :D :D
Ľudia sa snažia opustiť Zem a vrátiť sa naspäť k životu :) Je dôležité viac chápať, kde sa vraciame .. ako to, že sa snažíme utekať
Je to niečo, ako keď deti vybehnú na ihrisko, behajú .. ale po chvíli všetcia prestanú hrať, pretože zrazu nikto nevie čo treba robiť (toto je veľmi podobná situácia tu na Zemi, ľudia sa porozmnožovali a teraz rozmýšľame načo nám to je .. inak povedané, to predtým sme nerozmýšľali :D preto vznikli problémy a preto nad nimi musíme rozmášľať teraz ..
AAAle tak naspäť k téme, odporúčam neosvojovať si neotestované myšlienky, to je základ súčasného vzdelávacích systémov, vykázať naučené ... toto je však samozrejme proforma, hlúposť ľudstva sa zvyšuje, pretože stúpa množstvo neotestovaných informácií ktorým veríme :) (veríme myšlienke .. )
môžem vyzdielať svoje skúsenosti: keď si sadnem a vnímam svet, vidno určitý sled udalostí, reťaz, spojenie .. napríklad ked položím guličku na krivy stol a pustim, tak ta gulička prirodzene ide po tom stoliku .. to sa deje normálne v čase... princíp "kauzality", je princíp slobody (možnosť voľby), rovnako je to princíp rozhodnutia (rozhodnutie)..
mnohé rozhodnutia, majú následky (veď preto sa robia rozhodnutia, lebo nieco prinásajú ....
niekde je pozorovanie "kauzalit" lahsie, niekedy tazsie
dolezite je spravne zadefinovanie myslienok: napríklad ..... nasiel som knihu, kde bolo pisane o tom, ze existuje posmrtny zivot ... lepsia otazka ci verim alebo neverim knihe, je vyskusat to
napr. nedavno znamy hovoril o zlepseni nespominam si, povedzme niecoho ohladom stravovania .... ja som mu na to povedal, ze ja neveri v to, co hovori
velmi sa mi pacil jeho mimicky prejav, ze ho nahnevalo/prekvapilo ze som mu povedal ze mu neverim ... lebo jednoducho on prisiel s myslienkami niekoho iného a sam ich nemal otestovane a uz riesil dalsie problemy ...
ja napríklad ked som o smrti nic nevedel, dozvedel som sa o nej akurát tak od ludi, aj to len take zlataniny, nic celistve, nic hlbkove, skusenostne .. len taka "logika od stola" ... toto nefunguje :)
skúmajte :)
z mojej skúsenosti všetko krásne zapadá do seba
všetko má svoje fázy, najskôr človek nemá mozog .. potom človek verí všetkému ... potom človek všetko testuje ... potom človek zistí že mozog aj tak nepotrebuje :) .. a znovu cyklus, znovu veriť, potom neveriť, potom testovať ....
hmmm napadlo mi, zaujímavosť ohľadom posmrtného života je dôsledok odpovede. napr. a) posmrtny zivot neexistuje b) posmrtny zivot existuje
v oboch pripadoch zijeme teraz v pritomnosti ... cize odpovedou (kazdou) sa vlastne dostavame naspat do "tohto zivota" .. inak povedane, odpoved je nanic ...
odpoved by bola dobra, keby nieco ovplyvnovala .. napr. ked budem a) potom to sposobi b) ... napr. ak a) posmrtny zivot neexistuje, mozem robit v tomto zivote hocico a v klude zomriem
(tu odporucam vyskusat :D treba si to vykusat ... ci naozaj ked spravim hocico tak tym ziskam hocico (z mojej skusenosti urcite nie o tom su moznosti a volby .. vzdy si volime medzi niecim, sami si vyberame ..
inak povedane, vyzera ze posmrtny zivot nie je nic ine, ako jednoduchy princip, ktora sa netyka len ludskych foriem zivota, ale "celého tohto malého sveta", kauzalita, ktora funguje na fyzickej urovni, psychickej atd
aale tak podla toho sposobu zivota ludi tu na Zemi podla mna my ludia verime na posmrtny zivot coraz viac, vsak inak by sme nebrali tolko hypotek, ktore logicky nikto nikdy nesplati :D
je preto skor dolezita otazka ci verime na Pozemsky zivot :) aaa to sa uz lahsie testuje, pretoze aj na ludoch vidno, kto v taky zivot veri, a kto napr. o pozemsky zivot zaujem nema.
(ale ako vravim, skumat posmrtny zivot mi pride obcas ako rozumiet ucivu z 5tej triedy ked som 2hak .. je tam medzera, ako keby som sa spytal teraz, ci je mozne zahraty nejaku sonatu na bubnoch .. nerozumiem sa ani bubnom ani sonatam :D :D
nemam k tomu ziadne informacie, ale hlavne s tym nemam ziadne skusenosti :)
podľa mna, teraz zatnem do čierneho, je dolezite aby sa deti spytali svojich rodicov predsa, preco prisli na tento svet :D
rodicia sem volaju svoje deti
takze by im aj mali povedat, preco ich sem povolali veď :D :D
aaa tu sa dostavame k milemu prekvapeniu, ze ludia robia prosto deti takpovedzme normálne pozvoľne :D :D :D inak povedane, akoby sme najskôr robili veci bez zmyslu a potom sa cudujeme ze to dako nedava zmysel ;_)
los vikendos :D
Ozaj len tak medzi nami defcon aky je rozdiel medzi duchom a dušou .Stačí dvomi vetami mne hned bude jasné ze tomu rozumieš.
Defcon si múdry?Alebo čo?Otázka naozaj znela:veríte posmrtný posmrtný posmrtný čiže čo je z tela už nevstane zhnije lebo telo je telo hmota mäso.Odpoveď napísaná smrť je len pre telo ale duša sa znovu vteluje ano vteluje reinkarnácia.V človeka .A duša je z ducha .Ano postrehol si duch a duša su dve rozdielne veci ale ty to urcite vieš !
Autor temy sa jasne pyta, ci verite na reinkarnaciu a hned sa najde par jedincov s nabiflovanymi biblickymi myslienkami z hodin krestanstva ,ktorym ani sami nechapu, ale to nevadi.....
Vaterllo - Nikdy sa druhýkrát nikdy nenarodíš. Zomrieš, počkáš na Posledný súd a budeš vzkriesený. Pôjdeš do večnosti s Pánom alebo druhýkrát zomrieš.