Posmrtný život

Coconut

Vaterllo - Nikdy sa druhýkrát nikdy nenarodíš. Počkáš zomrieš, počkáš na Posledný súd a budeš vzkriesený. Pôjdeš do večnosti s Pánom alebo druhýkrát zomrieš.

Vaterllo

Čo je z tela je telo :
Čo je z ducha je duch:
Ty si z ducha a duch je večný.
Musíš sa znovu narodiť aby si to pochopila!

Preteba

Krok, ak sa Ti zdá, že si zviera s mysľou, nech sa páči. Ja viem kto som a viem, prečo žijem na tomto svete. A viem aj to, že tu sa to nekončí. Kto nechce vedieť, nech nevie. Dostali sme rozum na to, aby sme ho používali.

dusa365

Ja verím. Myslím že tu čo zažívame teraz na Zemi, v tomto tele, že to je len zlomok všetkého, že naša duša je nekonečná, existuje stále aj po smrti a znovu sa potom rodí na svet. Naše vnímanie je obmedzené len na tu a teraz a väčšina ľudí verí len tomu čo vidí tu a teraz, že nič potom nebude, alebo že pôjde do neba alebo očista a tým to hasne. Ja verím tomu že naša duša je nekonečná a vyberá si znovu a znovu nové telo, nové miesto na Zemi, aby sa učila aby rástla.

krok

Preteba.. samozrejme,že človek je len chémia.. narodíme sa, dostaneme vymedzený čas a zomrieme..
v skutočnosti môžeme povedať že sme zvieratá, len na rozdiel od nich vieme slovne komunikovať a máme vyššiu inteligenciu.. vďaka tomu človek dokázal vytvoriť všetko čo človek na tejto planéte vytvoril.. keby sme nemali taku inteligenciu.. tak sme presne ako zvieratá.. jedlo, spánok, boj, utek, rozmonozovanie.. lenže máme vyššiu inteligenciu a preto sme životu dali vyšši zmysel.. nastastie na svete je viac dobra a tí ktorý vládnu svetu( politici, organizacie) chcu bezpečnosť, mier, poznanie, vedu a atd... je len jeden život a jedno telo... bude koniec a potom nič.. ale ked uz zijeme tak žime správne, aby sme sa viac tešili a aby sme vedeli lahsie čelit problemom..
časť ludstva robi nieco preto aby dalsia generacia ludstva bola este vyspelejsia..
čo pre teba dava zmysel?

Preteba

Krok, píšeš, že neveríš. Potom píšeš, že veríme tomu, čo sme počuli.... myšlienky sa Ti dostali pod kožu? Zaujímavé, ja verím tomu, že myšlienky máme všetci v hlave. Dobre, teraz vážne.
To si fakt myslíš, že človek je len chémia, ktorá sa vyparí? Ak má Tvoj život len taký zmysel, to Ťa vážne ľutujem. Keď sa zamyslíš, keby neexistoval život po pozemskej smrti, celé by to bolo o ničom. Narodiť sa, učiť, celý život robiť, o niečo sa snažiť a potom koniec a nič? Veď to nedáva žiadny zmysel.

krok

dobradusa..aké blbosti? kto si? čo si študovala? lebo ja nič.. mám len nejaké poznanie.. čo tým chceš povedať? že existuje nejaký posmrtný život??