Tetánia

Príspevok v téme: Tetánia
Patrik 55

Ahojte . Takze po neurologickom vysetreni mi bolo povedane ze mam totalne rozbity nervovy system. Tazku tetaniu .
Ludia ako s tym zijete ako sa liecite ako sa vam dari fungovat ? Mam neustale priznaky tazke dychanie vecer sa mi tak tazko zaspava trpne mi hlava koncatiny toci sa mi svet atd . Dostal som magne 6 forte a lieky spitomin . Lekarka mi povedala ze mam oddychovat ? Ake mate akusenoyi s tetanickym syndromom ? Ako sa s tym naucit fungovat ?

GOING

oprava vety z pedch. príspevku:
*To neznamená, že aj iné pochody v organizme NEovplyvňuje tento syndróm aj keď sa to nemusí navonok nijako prejaviť.

Robil som dva prípady, jeden z nich je stolný tenista, má 17 rokov
a je zbavený všetkých vonkajších prejavov choroby ktorý bol následne zhmotnený lekárskymi výsledkami.

Intervencia bola formou diaľkovej psychickej intervencie a trvala 2 mesiace.
Vždy je riziko, že sa choroba môže vrátiť. Ak choroba po uzdravení nezmení človeka (napr. jeho postoje, vzťahy, správanie),
môže sa opäť v organizme spustiť samoničiaci mechanizmus, ktorý napr. spustí povaha človeka a choroba sa vracia.

GOING

Nie ty ovládaš tetániu(chorobu) ale tetánia teba a celú tvoju aj bezvôľovú nervovú cirkuláciu a teda aj tvoje správanie, ktorého prejavy nie sú povahové.
To neznamená, že aj iné pochody v organizme ovplyvňuje tento syndróm aj keď sa to nemusí navonok nijako prejaviť.

Choroba nepríde z ničoho nič, sama od seba.
Je to tvoja choroba, sám sa s ňou musíš vysporiadať.
Darmo budeš užívať tabletky.
(prehodnotiť veci/zmeniť postoje vo vzťahových záležitostiach)

Napr. pre niečo vzťahové, ťa choroba môže zastavovať/obmedzovať/brzdiť, väčšinou keď ideme nesprávnym smerom (nemám na mysli civilné zákony ani spoločenské).

Pri zisťovaní hlbších príčin choroby (nehmotných) by malo ísť materiálne/racionálne myslenie stranou.
( prečo práve ja? a teraz? )

Choroba mohla vzniknúť dávno, len teraz sa navonok u teba prejavila.

(nehmotné) - ktoré nemajú fyzikálnu veličinu ako napr. naša psychika/duša

Patrik 55

Ja sa skor pytam preco ? Precomprave teraz ? Z nicoho nic ? Dobra praca bez stresu . Nemam zachvaty mal som len dva krat no dovolim si tvrdit ze niekedy sa mi aj celi den zle dycha najhorsie je to vecer a ziadne ine priznaky a niekedy celi den v pohode .. kludne mozem medzi ludi . Mozu ma zastavit policajti dat mi fukat dostanem pokutu za rychlost normalne komunikujem nerobim si z toho nic . Proste hoci co som v pohode vyrovnany flegmaticky ... tak preco ? Podla mna to muselo nieco vyvolat zapal alebo nejaky iny problem v tele ? Chcem sa toho zbavit . Proste odo dna prveho zachvatu sa citim uplne inak . Cele zle ..

Marcela 96

Ahoj, ja mam tiež tetaniu veľmi dlho som mala stavy že neviem dobre dýchať najme v noci bála som sa späť stále som sa budila busilo mi rýchlo srdce všetky vyšetrenia fakt asi u každého doktora som mala super dobre tak mi odporučil doktor psychiatricku od nej mam antidepresiva strašne som sa im chcela vyhnúť a bála som sa toho ale môžem povedať ze twraz užívam už len polovičku tabletky afakt mam už menej tie stavy. A ešte k tomu na tep mam od internistu egilok tiež len polku. Akurát včera v noci sa mi stalo ze som mala taký stav a zas som sa bála ale zvládla som ho. :) hlavne magnézium kľud nestresovat sa joga, zdravé stravovanie prechádzky v prírode plávanie alebo povedz doktorom nech ta predpisu na rehabilitácie :) držím všetkým palce

Pateik55

Takto sa opytam . Moze nejako suvisiet to ze som mal problemi s mocovimi cestami resp. Mozno este aj mam i ked zanedbatelne kedze mam neliecenehonstreptococa oralis v mocovej teubici ? O tyzden mam ist na kontrolu s mocom . Vcera mi bola diagnostikovana tetania . Tocenie hlavy tazke dychanie brnenie tras trpnutie atd. Proste celi nervovy system rozhodeny plus uzkosti . Moj prvy zachvat bol v obdoby led som bral doxyhexal po piatom dni uzivania nasledne som ho aj vysadil myslel som ze mi je z neho zle . Moje problemi s tam doku pretrvavali dost dlho a tazko som sa z toho dostaval . Mam pocit ze stale to nieje dokonale .. moze toto nejako spolu suvisiet ?

Patrik55

Nedavno som mal problemi s mocovimi cestami bol mi diagnostikovany streptococus oralis v mojovej trubici ktory tam aj ostal . Mam ist na kontrolu po dvoch tyzdnoch co je v bud. Tyzden . Tak fakt neviem ..

Patrik 55

No krv som mal uplne top . A co sa tyka mojich prejavou tak doslova su najhorsie ked som v nejakej zapeklitej situacii .. pytal som sa mojej lekarky ci by som nemal este podstupit nejake vysetrenia povedala mi ze nie ze mam skusit brat ten spitomin a oddychovat .