Ide to bez AD?

Príspevok v téme: Ide to bez AD?
Valcek

Caute.
Existuju nejake kategorie liekov AD podla zavaznosti stavu.
Ci su nejake lahke AD bez navyku ktore cloveka len dostanu do bezneho zivota,nakopnu.
Vobec na nic sa netesim,mam pocit ze uplne upadam,nespavost,bolest hlavy permanentna.Sposobuju depresie bolesti hlavy?
Snazim sa ako keby som bojoval,chcem sa velmi tesit ale nejde to.Som jak studeny kamen.
Skusal som pridat B complex,Lubovnik,mlieko kvoli tryptofanu ale citim ze to proste nejde.
Z toho stavu ma clovek este vacsiu depku lebo to dava za vinu nejakej skrytej chorobe.
Zabudol som sa smiat a radovat.Idem do fitka a rozmyslam co tu robim,naco som tu.
Pred pol rokom som sa tesil ako blazon na kazdy trening.
Ako keby som stal na brehu jazera plneho smutku,apatie,pochmurna.

Janulka82

Valcek aj u teba moze ist o uzkostnu poruchu, daj sa najprv fyzicky vysetrit aby si vedel no com si, mozno ak bude vsetko ok dostanes sa z toho. Ja som na tom podobne ako ty, a ad beriem ako poslednu moznost, ktora uz asi prichadza.

Janulka82

Valcek ano tusila som, ze to bude psychicke kedze to prepuklo 3 dni po jej smrti, ale tym, ze to trva tak dlhu dobu, mam pochybnosti a zacinam si mysliet, ze je to fyzicke a z toho sa mi rodi fobia.
Ono sa tomu nemame poddavat, ale ono to je velmi tazke, ked si myslim a stale mam strach, ze ma klepne

Jana Lukacova

Valcek:

Pokojne to spravte vylučovacou metódou, choďte na vyšetrenia k neurológovi, psychiatrovi, resp. inde, kde Vás lekári pošlú, vyskúšajte antidepresíva, či iné lieky a sám na vlastnej skúsenosti zistíte, či a k akému (trvalému) zlepšeniu stavu došlo. Ak sa lepšie cítiť nebudete, tak problém bude s veľkou pravdepodobnosťou inde... Držím palce!

Valcek

Janulka82...Ta stretlo teda nestatie,jej smrt ti na pohode nepridala ale aspon vies na com si ze mas uzkostnu poruchu.

Faith Healer...ved to mi beha po hlave ci to nejaky zapal alebo nieco ine nesposobilo.Napr teraz itim v pravej strane hlavy bolest a tlak a v lavej nic,Preto som sa prave pytal na tie kategorie AD.Lebo niektory ludia tu pisali ze po 5,6 mes.uzivania sa dali do poriadku a ziju normalne.

Janka...Sú prípady, kedy to čo popisujete môže zapríčiňovať nejaká organická porucha, ktorá spôsobuje zmenu chémie v mozgu...
To je prave to co ja netusim a ani nemam ako vedet ci to nema nejaky iny dovod.Len kto by to vedel vysetrit?Neurolog,infektolog?
Lebo neviem rozoznat ci bolest hlavy mam ako dosledok mizerneho psych.stavu alebo naopak.Ten spanok tiez v poslednom case stoji za staru backoru.

Uz ma napadlo ze ci si nedam nejake sirokospektralne ATB na preventivny zapal alebo infekt ze co sa stane.
Dakujem ono kazdy nazor ma pre mna cenu kedze sa tomu absolut nerozumiem.

Jana Lukacova

Faith Healer:

Nevysporiadané emócie ovplyvňujú hladinu látok v mozgu. Antidepresíva ju umelo" vyrovnávajú", ale skutočný problém neriešia (príčinu neodstraňujú). Nehovoriac o vedľajších účinkoch najmä pri dlhodobom užívaní...Ak sa človek zamerá na príčinu (venuje sa svojím emóciám), hladina látok sa znormalizuje.

Organická porucha a nevysporiadané emócie sú 2 rozdielne stavy, ktoré si vyžadujú odlišný prístup...a drvivá väčšina ľudí organickou poruchou netrpí, dlhodobé užívanie liekov, ktoré vôbec nepotrebujú však postupne vedie aj vývoju organických poruch (alzheimer, epilepsia...)

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Jana Lukacova

Nemáte psychický úpadok, iba Vás dobehlo to, čomu ste nevenoval pozornosť...

Sú prípady, kedy to čo popisujete môže zapríčiňovať nejaká organická porucha, ktorá spôsobuje zmenu chémie v mozgu.. Ale zrejme sám tušíte, že to nie je Váš prípad...Určite cesta nie je sebaľútosť, slzy však bývajú (nie vždy) sprievodným znakom prejavenia emócie. Ak potrebujete plakať a potláčate to, budete sa cítiť iba horšie. Potrebujete čeliť tomu, čo je pre Vás neprijemné, aby Vám bolo lepšie...

Ak sa budete chcieť naučiť ako na to, pokojne mi napíšte, rada pomôžem (rozhovorom). Tak ako makáte vo fitku, aby ste bol v kondícii, potrebujete zamakať aj inde ;). Je to drina, ale prináša svoje výsledky.

Janulka82

Ahoj Valcek,, aj ja trpim uzkostnom poruchou uz dva roky a bez liekov bojujem ako sa da chodim aj psychologicke, ale moje kazdodenne uzkosti sa preniesli skor do fobie z infarktu, a to, ze vsade pocuvam ako nan umieraju aj mlady ludia to len umocnuje, a navyse mi umrela mamina v mojom naruci na infarkt. Tak tochto strachu sa neviem zbavit, akoby stale v podvedomi cakam kedy sa to stane, brani mi to v zivote a neviem si ho uzivat a tesit sa. Tiez uvazujem nad AD

Valcek

Pre teba...Usmievať sa dokážeš, len sa prispôsobuješ tomu, ako sa cítiš.

Ano tak to je,clovek sa citi mizerne,do toho hlava a uz je koktail mizerie hotov.Je to ako keby moje telo bojovalo z hlavou.

Janka...Čo Vám spôsobuje to, ako sa cítite sú neprejavané emócie, ktoré v sebe máte - smútok, bolesť, strach.
Ako ich prejavit?Ved je mi mizerne a plakat a lutovat sa nemienim.Uz takto mi je zo seba sameho zle a stve ma ze to neviem zlomit.
Strach mam z toho akurat ze tento psych.upadok nedokazem zvladnut.Nemoze to byt nejakou zmenou chemie mozgu,alebo nervami?Ze nejaka latka sa netvori ako ma?

Dakujem vam za nazor.