Samota, pocit samoty

Príspevok v téme: Samota, pocit samoty
Osamotena

Ahojte ludia, neviem ci moj problem je normalny, alebo sa somnou naozaj nieco deje. Dlhsiu dobu mam pocit, ze na mne nikomu nezalezi, ako keby som bola pre ostatnych vzduch, alebo sa mi kazdy ozve iba vtedy, ak nema co robit alebo nieco potrebuje. Ako chapem, ze taka je doba, taky su ludia v dnesnej dobe, ale ja som bola v tom ze mam okolo seba ludi, ktori su naozaj kamarati a ti ludia ma maju radi skutocne. Neviem ci to je len taky pocit, ze som kazdemu ukradnuta, alebo je to tak naozaj, nakolko to neviem zhodnotit. Som si vedoma toho, ze urcitych ludi som stratila kvoli vztahu a mozem si za to sama, lebo ved vzdy je to tak ze kvoli vztahu skoro kazdy obmedzi priatelov. A ano viem ze by sa to nemalo robit. Teraz mam problemy aj v tom vztahu a preto si to teraz naplno uvedomujem. Vzdy som mala vela kamaratok, ak mozem povedat, bola som oblubena dost, ale casom sa to zmenilo a ja som vela kamosiek vystrihla z mojho zivota, lebo polovica bolo falosnych a ta dalsia polovica sa mi vedela ozvat iba ak nieco potrebovali. Takymto sposobom mi ostali asi 3-4 kamaratky, z toho asi iba 2 su take skutocne, ale uz aj tie nemaju potrebu somnou travit cas. Ked im napisem, odpisu po 6 hodinach, ked zavolam, nezdvihnu, alebo povedia ze nemaju teraz cas. Ale nezavolaju naspet, nenapisu co som potrebovala, absolutny nezaujem. A toto sa nedeje 1 den. Aj ja som vela stretnuti zrusila kvoli priatelovi, ale potom som si uvedomila ze kamaratky tu boli skor ako on, lenze teraz mam pocit ze oni uz o mna nestoja, ze im je to jedno. Tiez by som zas chcela kamaratku, ktora ku mne pride prespat, budeme mat spolocne zaujimy a temy na rozhovor, budeme spolu travit cas a chodit sa niekam zabavat, na kavu..... Jasne ze kazdy ma svoje povinnosti, ja teraz nehovorim ze by kvoli mne mali ostatni nechodit do roboty alebo nestarat sa o domacnost. Ale ja som tiez clovek ktory ma toho vela, ale vzdy som si vedela najst cas, obcas sa to neda ale nie ze vas niekto vecne posiela sprepacenim do zadku.... aky mate na to nazor? Robim nieco zle ja? Alebo je to normalne a mate to tak aj vy. Mate pochopenie pre takych ludi? Lebo ja som clovek co by dal prve aj posledne cloveku keby to potreboval. Viem sa obetovat a vzdy ustupim aj ked to nie je najlepsie, ale v kamaratstve som taka. Takze ma zaujima vas nazor. Dakujem...

Matyo

To, čo popisuješ je normálny vývoj v živote takmer každého človeka, priatelia, kamaráti, partneri, spolužiaci, kolegovia atď. prichádzajú a odchádzajú, dlhodobo zostáva iba zopár ľudí, napr. rodičia, súrodenci, osudový partner a len ten najlepší priateľ, prípadne priatelia. Bohužiaľ takýto je život, nauč sa tvoriť si denný program i sama pre seba, lebo pred svojím ja nikdy neujdeš, budeš s ním celý svoj život.

Osamotena

poradim38

To som rada, ze mas taku kamaratku, ale to su dlhe kamarastva, ktore mam aj ja, lenze ako pisem, asi si za toto vsetko mozem sama ze to takto je. Ale ked si to tak zoberiem, ja si myslim ze tie 2 razy co som nieco zrusila nevidim ako nejaky zly skutok alebo by som to nenazvala vyhybanim. Skratka mi to vtedy nevyhovovalo, tak nebudem to silit. Uz som sa davnejsie aj so sestrou o tomto rozpravala, ze ake su dnesne kamarastva, ju tiez opustila kamaratka, lebo mala priatela(teraz uz manzela) a doteraz ani mu ani bu. Ja som si to asi tak zobrala do hlavy, ze robim to iste tak preto sa mozno tak velmi vinim z toho. Ale ja som to zmenila a uvedomila som si to, asi az privelmi ked sa z toho obvinujem. Neviem, je to cele zvlastne.

Osamotena

Som z Trnavy

Ano moze to byt tak. Samota moze niekomu vyhovovat, ale ja tym, aka som, tak mne to nevyhovuje. Som radsej ked mam okolo seba ludi, s ktorymi viem pokecat o vselicom a hlavne ak mam tie kamaratky. Skratka nie som samotarsky typ. V praci mam okolo seba vela ludi a vyhovuje mi to, neviem si predstavit ze by som napriklad cez vikend mala byt sama doma a robit domace prace, skor ked je takto pekne a nemam co robit tak ma to laka von. Ale ked je treba tak som aj doma a upratujem, nikto iny to za mna nespravi. No na dlsi cas si to neviem predstavit. Teraz sa mi aj vcera ozvala kamaratka ze ci mam cas tento tyzden sa stretnut, ale ja uz ako keby aj mam taky strach, ze nebudeme mat o com. Lebo mne vadi ked sa ludia neozvu, nie je podmienka ze sa mam ozyvat stale ja, kedze to je tak furt. Dufam ze toto obdobie ma nejak do buducna neobmedzi lebo nechcem byt samotar. Nesedi to ku mne.

najsama

Ja nemám ani jednu kamošku a je mi dobre. Veľa ľudí má v živote sklamalo a preto si nikoho bližšie nepustím. Nepotrebujem nikomu vešať moje trápenia či radosti na nos, ale vážne. Maximálne ak tak rodine sa zverim, aj to nie so všetkým. Zistila som že ľudí treba viac počúvať, ako im vešať svoje veci na nos, jednak ich to možno otravuje, nezaujíma alebo to skôr či neskôr môžu obrátiť proti tebe. Som v živote konečne spokojná, chodím kam chcem, robím čo chcem a nikto ma nebrzdi, neobmedzuje. Ak sem tam stretnem nejakú kamošku, tak jasné že pokavickujeme aj pokecáme ale nedokážem si s ňou dohodnúť ďalšie stretko. Asi je to forma nejakej fóbie alebo čo, ale ak nemusím tak ľudí nevyhladavam. A čo robím napríklad ak som sama? Dnes upratujem, varím, sledujem popritom dokumenty, presadzam kvety, renovujem stary nábytok, zlepšujem si bývanie, kým mám voľno od práce. A som šťastná

poradim38

Mojka!!! Vies co?????? To nie su prave kamaratky!!!! To sa velmi mylis.......... nastuduj si pojem prava kamaratka na zivot a na smrt a potom si to porovnaj, ci aj tie tvoje su take uzasne!!!!!!!! Lebo prava kamaratka pride za tebou aj o polnoci....... ja mam chvalabohu jednu taku, esteze tak!!!!!! V tomto svete nechutnych zavistlivych ludi, namyslenych, to je ako utiect z reality ked ides na taku kavicku s takou kamoskou!!!! A kvoli vztahu nikdy neobmedzuj kamaratov, lebo dopadnes takto vzdy!!!!! Najlepsie je, ked mas so svojim priatelom spolocnych znamych, to je na nezaplatenie!!!!!!

Gone93

Tak hladaj nove kamosky,zbytocne sa zamyslat nad ludmi,co sa nezamyslaju nad tebou uz nech je vina na akejkolvek strane. Ak chces,mozeme si pisat my dve gone93@azet.sk

Osamotena

Lenze ja to nerobim tak ako tebe dotycna. Taka by som nedokazala byt. Ja som tym ze som sa neozvala resp. zrusila som stretnutie chcela povedat, ze to nebolo tak stale. Ja som zrusila stretnutie kvoli priatelovi max. 2x za cely cas, co bolo jedine vtedy, ked ma pozval na veceru, alebo prisiel necakane ku mne ma prekvapit. Take veci sa neodmietaju, to pochopis ked budes mat vztah- co nemyslim v zlom ak by si ma zle pochopil. A ja som sa ozvala vzdy ako prva, niekedy aj ony sa ozvali, ale to ked som bola v praci a nemala som cas odpisat a jedine az vecer som sa dostala k mobilu co ony uz neboli prihlasene, tak som nevidela zmysel v tom odpisovat. Neviem ci z toho si vyvodili ze nemam zaujem sa s nimi stykat, alebo fakt uz neviem. Ale vzdy ked vidim ze je kamaratka prihlasena tak nemam problem napisat. Alebo zavolam, lenze tam nie je ziadna odozva, ako som uz napisala. Neviem co robim zle, pretoze uz som sa uvedomila v tomto.

NeznamyTHM1986

Tak nechem byť zlý, ale keď si obmädzovala s nimi kontakt tak si možno začali myslieť že ich máš v pčku a prejavili to isté. BTW: ja som síce vzťah ešte nemal, ale podľa mňa by to nemalo byť o tom, že obmedziš kontakty so známimi.
Ja som zažil napr. niečo take, že s jednou dievčinou som bol taký psuedokamoš (pseudo - t. j. ona sa najčastejšie ozývala keď niečo potrebovala) potom sa postupne prestala ozývať (aj keď stále bola v rovnakom meste).
A po cca roku ma kontaktovala, neodpisal som. Potom mi pisala že som neodpísal tak som jej napísal citujem: ,,Pozri, ja už nemam dôvod ti pisať"
Ta začala - Prečo tak pišeš, ublížila som ti? Veď povedz. Ja viem že už nie sme v kontakte ale ja mam vela práce, ty maš veľa práce.... (pri tom nemenil som zamesntnanie ani nič pod) - Najslušnejiše pomenovanie čo pre takýto prístup mam je fraška (t.j. len tak s p**i sa prestať jednostranne ku niekomu ozývať a po roku sa ozvať a čakať, že dotyčny ma príjme s otvorenou náručou)