Rozdílné IQ partnerů

Príspevok v téme: Rozdílné IQ partnerů
obycejnyclovek

Je podle vás překážkou pro dobrý vztah mezi dvěma partnery, když mají velký inteligenční rozdíl? Proč se ptám.

Sám mám nižší IQ (asi kolem +-95), ale přitahují mě spíše ženy s vyšším IQ než já, nevím proč? Zajímalo by mě, jestli by potenciální partnerce třeba vadilo, že bude žít s mužem, který není tak chytrý jako ona, ale třeba je zase snaživý, pracovitý, věrný apod.? Je možné, aby spolu dobře vycházeli třeba muž s IQ 95 a žena s IQ 125?

Díky za odpovědi.

Biela Kobra

Obycejnyclovek, teba to IQ stale trapi... 95 je nad dolnou hranicou, mozes s nim v pohode zit, vykonavat kopec povolani, mat zaluby, dokonca vynikat v niecom. Rozdiel v IQ partnerov byva casty, ved laske na IQ nezalezi a ak sa maju radi a ctia si jeden druheho, nebudu sutazit v tom, kto ma vyssi kvocient. Dolezite je, aby mali spolocne zachytne body, aby mohli travit cas pri spolocnych aktivitach, aby mali podobne nazory a je jedno, ci k nim dojdu hlbkovou analyzou alebo instinktivne. Proste ak mate spolocne dolezite veci, rozdielne IQ vas nerozdeli. My s manzelom mame cca rovnake IQ, ale keby sme nemali spolocne ciele, hodnoty, zaluby, nevydrzali by sme spolu viac ako 20 rokov. Poznam kopec takych, ktori sa zoznamili na VS, IQ rovnake, ale rozisli sa, lebo sa nezhodli v zakladnych veciach. Mam blizku rodinu, kde zena ma asi take IQ ako tvoja partnerka a muz asi ako ty. Ona sa vzdy starala o deti, ucty, nakupy, vybavovacky, lekarov, atd., on zasa urobil, opravil, postavil vsetko, co mu prislo pod ruku a este aj dobre vari a soferuje. Proste, doplnaju sa a k tomu maju spolocne zaluby, takto ziju spolu cely zivot. Nie je to o vyske IQ, ale o tom, ako s nim nalozime.

ped

Mne kamoš hovorí čosi stále o mojom IQ, že betónové kocky, tvoje IQ a tak? Nechápem, čo mi chce povedať? Nízke IQ, menej je viac, ide sa ďalej. A čo ma potom?

Bohatier

obycejnyclovek - urcite to bude mat s tebou tazke.:P Odporucam ti tento film a mozno sa po nom budes citit lepsejsie. xD www.csfd.cz

Jaaa124

Mam iq 126, manzelka neviem kolko, ale je o dost nizsie. Mame skvely sex, vyborne vari a upratuje, vie sa obliect, upravit, vyborne vyzera - stihla blondinka, mila tvaricka, sexy kozy - kamarati mi hovoria, ze ma velky sexepil, len s nou nemozem.ist na koncert vaznej hudby, tazsiu divadelnu hru, ci film, lebo tomu nerozumie a nebavi ju to. Neovlada ziaden cudzi jazyk, nema vseobecne znalosti, ani aktualny prehlad o momentalnom diani. Co uz, nieco je plus, nieco minus, nemoze mat vsetko.

Marosko-n

Pamätajte, IQ neni múdrosť .
Ak máte múdrosť, tak nezáleží na veľkom IQ, Stačí vám priemer a stanete sa géniom.
Viete z výskumov je vedecky dokázané že priemerný žiaci sa lepšie uplatňujú vo vede aj v živote. A pokrok robia priemerný géniovia !
Stačí mať múdrosť od Boha a ste za vodou.

obycejnyclovek

Nedeptajsa: asi ano, ale vzdělaný ještě neznamená vysoké IQ, tak proto jsem to napsal, slovo "intelektuál" má asi více definic.

Je podle tebe IQ přes 90 málo?

Nedeptajsa

IQ a intelektualita ide ruka v ruke. A podla mna to nie je ziadna vyhra vo vztahoch. Vztahy treba zit a nie riesit na forach :)

obycejnyclovek

Enrio: ale nemyslí to vážně, navíc jde o celkový vzhled-atraktivitu, která určitě má alespoň pro kráktodobý vztah větší význam, než IQ, nebo peníze!

Pilcuk: bylo by dobré se jich na to přímo zeptat. Ale že by inteligentních žen bylo málo? Možná těch velmi inteligentních lidí je vůbec málo!

Pilcuk

Žien s vysokou, nadpriemernou hodnotou IQ je veľmi málo. Tie, ktoré však vysoké IQ majú, väčšinou nemajú partnera a ani po ňom moc netúžia, sú bezcitné a zaujíma ich len kariéra. Tých zvyšných je ako maku.