V škole mnou opovrhujú.

Príspevok v téme: V škole mnou opovrhujú.
GabkaLabka

Mám 14, viem, že som celkom mladá aby som sem písala akúkoľvek tému, no nemám sa už kam obrátiť.
S mamou som sa už o tom bavila, no ona to nechce dovoliť. No pekne od začiatku.
Mňa v škole stále šikanovali, no našla som si pár dobrých kamarátok, no celkovo v triede sa necítim vítaná a už mi to povedali aj do očí, že ma tam nechcú. Vysmievajú sa mi pod. Ostrihala som si vlasy, ktoré som mala po pás nad lopatky a začala sa obliekať podobne ako oni, no nič nezabralo a ja neviem už čo s tým. Neviem, či to nie je tým, že rada čítam a učím a dobre. Jedno dievča z triedy mi povedalo, že tam nezapadám, že nikdy nedostanem prvý bozk, nebudem mať chalana, ani prvý vzťah, ani deti. Vysmievajú sa mi lebo mám pehy, jeden krivý očný zub, ale mám strojček na zuboch.
Chcela by som Vás poprosiť o radu, akoby som mohla mamu presvedčiť aby som prestúpila, aj keď už iba jeden rok budem chodiť sem na ZŠ. Aj ohľadom toho ako sa mám zmeniť budem vďačná. Prosím Vás, dajte mi radu. Za každú odpoveď dopredu ďakujem.

Lkjdfh

Mna, tiež šilanovali, ale už som na osemročnom gympli. Tvoji spolužiaci sú úbožiaci, buď k nim rovnako hnusná ako oni k tebe. Nie aby si ich bila, ale ubližuj im slovne.

Biela Kobra

Neutekaj. Nauc sa im postavit. Ak sa to nenaucis teraz, bude sa to s tebou tahat aj inde. Ked sa ti posmievaju kvoli peham, povedz im, ze na tebe je aspon daco zaujimave, a oni su trapne fadni. Ked sa ti posmievaju kvoli strojceku, vrat im to a povedz, ze ty budes mat pekne rovne zuby a oni mozu svojimi tak akurat orechy luskat. Povedz im, ze teba taketo detinske veci nezaujimaju, ze naozajstny zivot je o dolezitejsich veciach, ale ked sa oni chcu zaoberat takymi sprostostami, to je ich vec a ty na to nemas cas. Obrat ich posmesky proti nim. Ver mi, toto su len take prkotiny. Nesnaz sa silou mocou zapadnut, bud vzdy nad vecou, odpapuluj alebo mudro mlc a daj im najavo, ze ty mas na viac. Casom zacnu sami za tebou doliezat. Alebo ti aspon daju pokoj, ked uvidia, ze ta to nerozhadze. Na gympli to bude hadam ine.

Kamo123

Čajočka myslel som to tak, že strednú školu si vyberáš podľa toho čo ťa baví a o čo máš záujem. Automechanici majú radi autá, počítačové odbory majú radi PC, Veterinári majú radi zvieratá...hudobné,športové....
Lenže pri Gymploch a obchodných školách často spolužiaci nemajú rovnaké záujmy takže zostanú po škole len "bývalý spolužiak".

Dosť kamarátstiev pretrváva po strednej práve pre spoločné záujmy.

Cajocka

Kamo123- ako si to myslel s kamarátstvami (teda ak nepôjdeš na oa alebo gympel) ??? Ja som si tiež prešla šikanou. No bitky. V škole ma tak mlátili a ja koza som to nikomu nepovedala a potom som mala zo sš taký strach,že dva roky som sa učila doma. Až do tretiaku som išla. Našla som si kamošky, už sa ľudí až tak nebojím. Frajera soms i našla tiež. Chodila som na oarba. A som presne ako ty. Pehatá, ale okuliarnatá, malá,knihomoľka s dobrým prospechom na škole a v práci,ktorú momentálne vykonávam. A oarba bola super voľba. Decká boli rozumnejšie tam

bambahuje

Dobre sa ucis, tak ber gymnazium, tam su inteligentnejsi a vo vseobecnosti nesikanuju, ale sa venuju uceniu a maju take inteligentnejsie zaluby, vazia si navzajom jeden druheho, lebo su to slusni ludia z dobrych rodin, naucili sa od rodicov vazit si ludi. Hlavne nechod na ucnovku, lebo tam by asi skor bol predpoklad na to sikanovanie a mala by si to to iste, co na zakladke, ak aj nie horsie. Plus ked budes vynikat v niektorom predmete na gympli a budes z toho predmetu chodit na sutaze, tak o to viac stupne tvoja hodnota v ociach spoluziakov, o to viac uznania sa ti dostane od nich. Na zs medzi obmedzencami je to naopak. Smola, ze si nanatrafila na dobru triedu. Uz len vydrzat ten rok a potom uz nemas s nimi nic a pojdes do lepsieho, oni do horsieho.

zuzuliik

Na základke je plno obmedzencov a všetky moje rozumné kamarátky sa na ZŠ stretli so šikanou (vrátane mňa). Jediné čo ti ostáva je nejak dobojovať ten posledný rok a na strednej už bude lepšie, uvidíš... Tiež som sa veľmi bála, že opäť nezapadnem, ale našťastie na strednej/gymploch sú ľudia čo v tej hlave niečo aj majú (teda vo väčšine prípadoch). Skús si zatiaľ nájsť nejakú kamošku mimo školy, s ktorou môžeš tráviť čas, aby si nebola osamelá.
Prajem veľa síl

PICNIK

Myslím si, že kolektív vycíti psychicky silnejšieho človeka,
preto útočia lebo sa Ťa psychicky boja a tým
ukazujú/potvrdzujú svoju slabosť.
Nemusíš sa prejaviť, tvoja psychická energia (chémia) sa šíri do priestoru. Psychická energia sa šíri aj bez tvojho prejavu,
nerob žiadne ústupky na výzore(strihanie vlasov) a ani iné, bolo by to zbytočné.
Nemysli na spolužiakov nepriateľsky je to dôležité
lebo si znepriatelíš svojim psychickým vyžarovaním
a aj ostatných. Je to rada do života.
Buď neutrálna, nezaujatá.

Cliattsi

Bolo by velmi dobre zmenit skolu. Ja by som ti odporucil povedat mame,.ze je to pre teba zivotne dolezite,.lebo po psychickej stranke ta to nici. A chces mat normalne vztahy s druhymi ludmi.
Ale tvojej mame.mozno ide aj o peniaze,.lebo ked budes dochadzat inde, tak bude na teba aj viac platit. Neviem,.ako ste na tom s peniazmi.

Kamo123

Vstavil by som sa, že až budeš mať 18 budú ti všetky závidieť, že budeš odháňať chlapcov s lopatou. :o) To mi ver!
Ja ti dám len takú radu, že nesnaž sa meniť. Dnešná generácia je hrozná všetci sa snažia hrať na nejaké celebrity, make it till you fake it, o rozum nejde iba o výzor ale dievčatá ako ty ak ti to vydrží sú fakt nedostatkové. Ostaň samou sebou a priateľstvá prídu časom. Na strednej ak pôjdeš podľa toho čo ťa baví sú už podstatne lepšie kamarátstva práve pre spoločné záujmy. (Teda ak nepôjdeš na gympel/obchodnú)
Pehy na základne sú možno prekážkou a terčom posmeškov ale až vyrastieš budú tvojou prednosťou (dnes je trend si už malovať pehy ;o) ) a vďaka tým posmeškom z teba vyrastie psychycky silnejšia osoba čo tie povrchné spolužiačky budú postrádať.

Ničoho sa neboj si na správnej ceste životom, drž sa toho čo ťa napĺňa a v dospelosti budeš mať skvelý život.