Je toto správny jedálniček prosím?

Príspevok v téme: Je toto správny jedálniček prosím?
Jahodka123

Chcela by som par kg schudnut ale nespomalit si metabolizmus ani nic podobne. Aj ked sa snazim nejest sladke tak to velmi nejde :). Napr. Dnes som mala: ranajky: kefir s chia semiackami a este pri odchode z domu asi o 1h po 1. Ranajkach broskynu. Desiata: broskyna, raw tycinka (iba z datli kokosu a kakaa)
Obed: salat (rajciny, ladovy, uhorka..), s vyprazanym syrom a tatarkou (mohla som si odpustit) a potom este polku moravseho kolacu .... nemozem za to ze som rychlo hladna :/. Este budem vecerat a asi nejaky salat zo zahrady s mozarelou a popripade par mandli. Dakujem za odpovede. Schudnes s tymto jedalnicko nieco? + vecr polhodku cvicim a mavam 2krat tyzdenne tanecnu a 2krat tyzdenne telesnu + chodim cez vikend na 45 min. Plavat. Mam 163-5 cm (nwm kolko) a 48,9 kg viem ze to nie je vela ale mam strasne hrube stehna a zadok.

extremer

Dalo by sa to zrhnúť, že to nie je najhoršie. Vyprážané jedlá, úplne vyradiť z jedalníčka, s tým sladkým to pôjde naprv pomaly, ale pokiaľ uvidíte výsledky, bude vás to motivovať, a myslím že sladké jesť prestanene, nehovorím úplne, pretože aj to telo sem tam potrebuje. Mozzarella je super zdrojom bielkovín, čiže to je úplne paráda, ale ja odporúčam, začať drepovať, to určite pomáha na zadok a na stehná, aj beh prospieva, či už tým že niečo zhodíte, alebo aj na zdravé srdiečko. Treba začať jesť vajíčka, vločky, mlieko, a proste potraviny ktoré majú dobré nutričné hodnoty, na Google je veľa článkov o potravín, ktoré maju dobré nutričné hodnoty.

Annemari

Naozaj nechápem čo ju riesite. Sice ten moravsky kolac si mohla odpustit ale inak fajn. Mne osobne by asi robili tie jogirty a mliecne veci trochu zle ale to kazdemu sadne inak. Ten jedalnicek s tym lososom je lepsi. A nemyslim si ze potrebujes chudnut ked mas 48kg ale ved to je tvoja vec

juniko

Metabolizmus nie je na to aby si donho zasahovala. Jedz čo ti chutí.
Zasahuješ a zle. Prechádzky ti stačia. 2 kg. ti vadia? To sa skutočne nudíš?2 kg- po celom tele, rozložené-
ASi si nepochopila čo je telo a daný metabolizmus.

Jahodka123

Napr. Dnes som mala. Ra: mlieko (5%tuku) s musli. De: bio cucoriedkovy jogurt, cucoriedky a domaci kvaskovy chclebik s veganskou pastetovou natierkou a platkom lerdamer (nwm ako sa to pise) syra. Obed: grilovany losos so salatom. Olovrant: jogurt s musli (acidkovy) . Ve: cviklovo-cicerove gulicky so zeleninou, cesnakovou omackou atd. (To bol taky burger)

Jahodka123

Ale ja sa citim fit.. no to je jedno, jednoducho takto nejem kazdy den a vatsinou si dam na desiatu chleba zo zitneho srotu s tvarohovou natierkou, dvoma tablickami horkej 85% cokolady a par cucoriedkami. A obed mam v skole takze tam toho moc nezmozem. K tomu kolacu...ked mam moznost dat si sladke tak mam na neho aj chut!! Nie preto ze by som malo jedla alebo mala malo sacharidov a cukrov proste je to moja oblubena chut.. skor si myslim ze keby mam toho malo tak ho zjem viac a neostanem len pri polke ktora je na chut.

Fitnessfit

Jasne ze to ma zle nastavene.ja sa venujem fitness uz dlho a presiel som si tiez svojou cestou.Viem ako telo funguje a fo je potrebne na spalovanie tuku a naberani svalovej hmoty...jes velmi malo, jes nezdrave veci (vyprazany syr).telo hladuj pri tvojej stravez mozog mysli na cukry preto si mala chur na kolac.Ak budes mat spravne nastaveny jedalnicekz budes sa citit fit,nasytena,budes mat energiu na tazky trening alebo beh.

Lady Dianka

Úplne zle to máš nastavené....vidno že ješ malo a preto sa neudržiš a ješ koláče a neviem čo....pri 163cm. 48kg....neviem.kam chceš dospieť

Jahodka123

Dakujem za rady. A nie nehladujem. Ten Moravsky kolac som zjedla lebo som na neho mala chut. A nie je to niec drasticke. Ale velmi dakujem za tu radu s viacej bielkovinami. Skusim. Uz som si ala na ranajky farmarske mlieko s nejakymi bielkovinovymi müsli. (Na 100g 23g bielkovin a 15g vlakniny) :D a na obed si dám asi cviklový rezeň s batatmi

Fitnessfit

Ahoj. Robis to zle.Takto to dlho nevydrzis a trpi telo. Musis vediet kolko kalorii zhruba prijmes za den a kolko za den spalis.V tvojom jedalnicku mas malo bielkovin, malo kvalitnych sacharidov a malo kvalitnych tukov.Zacni jest 6-7x denne, male porcie, komplexne sacharidy, kvalitne tuky a bielkoviny, pi vela vody....ak chces, napis mi email, nieco spolu vymyslime.

Zuzazuza

A to preto si spraskala ten kolac, lebo hladujes. Preto si sa neudrzala. Pokracuj v tomto jedalnicku a po case sa neudrzis este viac a nezostane len pri polovici moravskeho kolaca. Hlavne tie ranajky!