Ahojte.. Otázka pre obe pohlavia.. Chceli by ste deti bez manželstva?
Partner už dlho rozpráva o tom, aby sme si urobili dieťa. Aj ja by som ho chcela avšak v manželstve
. Vždy som mala taký názor a bohužiaľ aj budem mať čo sa toho týka.. Áno veľa ľudí hovorí že manželstvo je len papier atď.. Pokiaľ s partnerom žijem len tak, tak ani sa nejak extra do toho nehrniem ale už keď majú byť deti tak bez toho "papiera " na to len tak pristúpiť nechcem. Nechcem ani nepotrebujem klasickú svadbu s hosťami, vždy som mala názor že mi stačí uzavrieť manželstvo za prítomnosti dvoch svedkov, žiadne ceremónie o ktorých ženy snívajú, biele šaty. Ale dieťa je naozaj veľký záväzok na celý život a moj názor je že keď chceme s partnerom už aj dieťa tak ten vzťah by sa mal aj niekde posunúť . Všetci vieme že život je nevyspytateľný a nikdy nevieme čo sa ktorému z partnerov stane a preto by som bola rada ak by sme boli chránený zákonom ak by sa niečo stalo. Treba v dnešnej dobe myslieť aj na to a nie len na to ze rýchlo chcem dieťa. A čo potom ak sa niečo stane? .. Partner o mojom názore vie ale nejak sa k tomu nemá. Stále mi vraví že dieťa má byť z lásky. Áno malo by byť samozrejme ale treba používať aj rozum podľa mňa. Myslíte že som sebecká? Doba sa zmenila a manželstvo pre viacerých už nič také neznamená . Samozrejme ho do toho nijako nenútim že musí to byť lebo to silou mocou chcem. Je to na ňom . On vie že že som za . Manželstvo má pre mňa význam aj všeobecne nie len kvôli deťom ale už keď majú byť tak bez toho nie. Pre mňa to ma význam aj úplnej rodiny.