Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chceli by ste deti bez manželstva?

Príspevok v téme: Chceli by ste deti bez manželstva?
Inga89

Ahojte.. Otázka pre obe pohlavia.. Chceli by ste deti bez manželstva?

Partner už dlho rozpráva o tom, aby sme si urobili dieťa. Aj ja by som ho chcela avšak v manželstve
. Vždy som mala taký názor a bohužiaľ aj budem mať čo sa toho týka.. Áno veľa ľudí hovorí že manželstvo je len papier atď.. Pokiaľ s partnerom žijem len tak, tak ani sa nejak extra do toho nehrniem ale už keď majú byť deti tak bez toho "papiera " na to len tak pristúpiť nechcem. Nechcem ani nepotrebujem klasickú svadbu s hosťami, vždy som mala názor že mi stačí uzavrieť manželstvo za prítomnosti dvoch svedkov, žiadne ceremónie o ktorých ženy snívajú, biele šaty. Ale dieťa je naozaj veľký záväzok na celý život a moj názor je že keď chceme s partnerom už aj dieťa tak ten vzťah by sa mal aj niekde posunúť . Všetci vieme že život je nevyspytateľný a nikdy nevieme čo sa ktorému z partnerov stane a preto by som bola rada ak by sme boli chránený zákonom ak by sa niečo stalo. Treba v dnešnej dobe myslieť aj na to a nie len na to ze rýchlo chcem dieťa. A čo potom ak sa niečo stane? .. Partner o mojom názore vie ale nejak sa k tomu nemá. Stále mi vraví že dieťa má byť z lásky. Áno malo by byť samozrejme ale treba používať aj rozum podľa mňa. Myslíte že som sebecká? Doba sa zmenila a manželstvo pre viacerých už nič také neznamená . Samozrejme ho do toho nijako nenútim že musí to byť lebo to silou mocou chcem. Je to na ňom . On vie že že som za . Manželstvo má pre mňa význam aj všeobecne nie len kvôli deťom ale už keď majú byť tak bez toho nie. Pre mňa to ma význam aj úplnej rodiny.

Panenka Augusta

bonbonierka... máš pravdu. Morálka je úplne uvoľnená a ľudia prestávajú veriť, preto sú neverní. Samozrejme, že ak sa dvaja nevezmú pred Bohom, tak potom jeden druhého podvedie, veď to má priamy súvis! Bez papiera, ako to tu niektoré hlupane nazvali, sa podvádza jedna radosť, ale s papierom nie. Boh dáva na nás pozor, keď sme v zväzku. Tie výhody sú zanedbateľné, ale ženy, treba sa poistiť. Ak náhodou umrie, nech máte z neho aspoň tie prachy. Myslite predsa na morálku a vezmite sa... Vezmite sa kvôli úveru, financiám a láske k Bohu.

bonbonierka

nerozumiem prečo tu teraz všetci do toho ťaháte vieru? zobrať sa musíte na úrade, to či sa budete brat aj v kostole je už vaša vec, ktorú mozete a nemusíte spraviť, ale bez úradu je to tusim neplatne
tiež nerozumiem tomu ako je možné že toľko mladých zavrhlo manželstvo, už mi to príde tak že je morálka tak uvoľnená že nikto to vo vzťahu nemysli vážne a že však keď ma partner omrzí, nájdem si iného, to že sa človek túži vydať/ oženiť je úplne normálne a nie prezitok, už aj zo zákona majú manželia viac vyhod- od brania si úveru, finančne príspevky, v nemocnici ak by sa nieco stalo ako priatela by vás nemali ani pustiť ani informovat o stave priatelky a ak by sa nieco stalo tomu druhému, pozostalí majú národ na finančne výhody, deti na sirotske a tak ďalej, keď ste len priatelia nemate nárok na nic

Ahoj654

Je to len papier. Vidis ja v Boha neverim :-D A okrem toho je tolko rozvodov ze dnes uz to nic neznamena pomaly ked sa dvaja zoberu..poznam ludi co su spolu uz 20 rokov a nie su zobrati. Vidis a miluju sa :-D.

Panenka Augusta

Deti bez manželstva? Zbláznili ste sa?! Vy voľnomyšlienkári... Kam tento svet speje? Každý, kto má vôbec sex pred svadbou, nikdy nebude šťastný. To si píšte. Čo ak porodíte a partneri vás opustia? Há? Čo potom??? Ak si ťa najskôr vezme za ženu, tak potom sa už rozviesť nedá. Už s vami musí byť naveky, inak sa nedostane do neba a bude hriešnikom. Manželstvo nie je len papier, už to pochopte a spamätajte sa! Je to pakt s Bohom! Vzťah bez manželstva je vzťah bez lásky. Deti bez manželstva sú potomkovia satanovi. A tie ženy, čo tvrdia, že na tom nezáleží - dajte sa liečiť!

Aliss

Nie je dolezite, ci my, ludia diskutujuci na fore, by sme chceli deti bez manzelstva alebo nechceli. Nie je dolezite co si mysli tvoja matka, sesternica, ci suseda. Je jedno, ako sa dnes berie manzelstvo. Pre mna to moze byt "kus papiera", pre niekoho vynimocny stav. V com ti pomoze, ak ti tu 30 ludi napise svoj pohlad? V mnohych inych temach to chapem, tu az tak nie :) Keby sa tu vsetci zhodli, ze manzelstvo nie, tak budes smutna a este viac zmenena? Alebo keby sa zhodli, ze manzelstvo ano, uistilo by ta to viac v tom, co citis? :) Riad sa skutocne tym, co citis. Ja ti k samotnej otazke nenapisem nic. Nie je totiz podstatne, ci ja chcem deti s/bez manzelstva. Pozri sa na muza vedla seba a s nim ries ci ano, ci nie. Chce niekedy manzelstvo? Ak nie, preco? A ak ano, kedy si to predstavuje? Dokazete sa na tom zhodnut? Ak nie, je nepodstatne, co ti tu napiseme my, ci sa vziat alebo najprv porodit. Ak v tomto nie ste na rovnakej vlne, tak budete mat problem dalej fungovat. Bud budes ty tlacit do svadby, alebo on do baba pred svadbou. Vela stastia :)

karlita

myslím že rozmýšľaš múdro. je to presne tak ako pises. minimálne pre ženu je to rozumnejšie a ano, aj vyhodnejsie mat status manželky. nie je jednoduché byt slobodnou mamickou s dietatom a to sa môže veľmi ľahko stat, pretože odísť od neustále plačúceho dieta, a do konca života len dávať par drobných na výživné je oveľa jednoduchsie. taketo správanie zo strany muža je len cista sebeckost voči vlastnému dieťaťu a osobe, ktorú akože miluje. veď predsa muž ktorý naozaj miluje ženu s ktorou si chce založiť rodinu, nemá problém si ju zobrať- veď je to len papier, tak prečo ho nepodpísat?

v tvojej situácii by som mu to povedala jednoducho a jasne- dieta chcem, ale nechcem ho mat sama, ak so mnou neplánujes seriózne budúcnosť tak mi to povedz čím skôr, aby som sa mohla pohnúť ďalej. a nie tu zabíjať čas s niekym komu zato nestojím.
aspoň budeš vedieť na čom si

Inga89

Ahojte
Ďakujem vám za vaše doterajšie názory :)
Ono to je proste nejak vo mne zakotvené že naozaj deti bez manželstva nie. Ťažko svoj názor zmením aby som porodila dieťa iba do partnerského vzťahu lebo moje presvedčenie mi to nedovolí.
Dieťa je oveľa väčší záväzok ako manželstvo, ako podpísanie tohto papiera na úrade ,ktorý by nás vlastne len určitým spôsobom chránil. Ak už rozmýšľa raz chlap že chce dieťa so ženou čo vlastne dieťa je na celý život tak potom prečo si tú ženu ktorá porodí chlapovi dieťa nevziat nie? Jedine že so mnou nepočíta a načo by si ma bral keď možno to skončí. No je to nezodpovedné podľa mna lebo dieťa nie je hračka a ja som za to aby dieťa malo svojích rodičov stále pri sebe ,aby boli manželia, žili spolu ako rodina. Ale zase nechcem tak myslieť dopredu že je možné že so mnou nepočíta. Ja počkám či sa bude činiť a tak uvidím.
Už veľa krát mi sám od seba povedal že by ma chcel za ženu.. Potom prestal a začal len o dieťati že urobíme si dieťa že on už chce.. Ale já stále čakám najprv na jeho krok. Vlastne keď mi vravel že ma chce za ženu tak som si povedala že super :) tešila som sa a čakám kedy urobí krok ale keď začal vravieť už iba o dieťati a jednoducho sa necini, tak ja s tým nesúhlasím bez toho manželstva.
Zároveň mám trochu strach či ma neklame, či to nevravel len tak lebo bohužiaľ mam skúsenosť z predošlého 7 ročného vzťahu keď mi priateľ vravel sam že sa vezmeme, ja som cakala a na koniec to ukončil s tym že on nevie, nie je sj istý a tak. Takže sa bojím aj toho že sa história zopakuje lebo dať žene nádej že si ju chlap chce vziať a nakoniec ju odmietnuť tak to je pre ženu trochu taká rana. Zároveň nechápem prečo chlap niečo také vôbec vysloví keď to nemyslí vážne. No pre ženu to nie je sranda.

a_dr1a

Proti, manzelstvo predsa nema nic spolocne s nabozenstvom. Staci sa pozriet, kolko manzelstiev je uzavretych v kostoloch a kolko je civilnych sobasnych obradov :D Ved sa beru medzi sebou aj neveriaci) plus rozne ine nabozenstva ci sekty) Sobas ma iny vyznam a hlavne zavazky z toho vyplyvajuce ci uz pre decko ci pre zenu&muza

karlita

Osobne som za názor autorky- deti až po svadbe, je to oveľa zodpovednejšie podľa mna, a predsalen dieta príde do kompletnej rodiny. ak chce priateľ dieta a nie svadbu, to akože pokladá dieta nebodaj za menší záväzok?? či je preňho vyhodnejsie mat dieta bez akéhokoľvek záväzku lebo je potom oveľa ľahšie odísť z takeho vzťahu? lebo ak takto rozmýšľa by som dieta s takým nechcela ani omylom. a iný dôvod tam naozaj nevidím, keď teda píšeš že si za maličkú svadbu ktorá nie je až tak finančne náročná, jedine naozaj že sa nechce viazať lebo ma bočné úmysly... ak nie je pripravený na záväzok voči tebe, tak dieta už vôbec nie

Proti

Manzelstvo je len hlupy vymysel krestanov. A este hlupejsi vymysel je mat sex az v manzelstve. Neviem si predstavit kolko penazi by som dala do svadby, pripadne na rozvod. Poznam vela parov ktore spolu ziju ci s detmi alebo bez, sice maju ine priezviská ale su stastni a o to ide. Ide o stastie, lasku, ... a nie o papier, ktory ma byt nejakym dokazom lásky. Ale hold, NIEKTORÍ krestania to maju v hlabe trosku popletené. Smutné, ze sa riadia tomu co pise nejaka biblia alebo neviem čo .. kazdopadne, deti mozes mat kedykolvek ak si na to pripravena vsetkymi sposobmi a vobec nevadi ze nie si v manzestve (ze nemas papier). Aj tak vacsina zien sa dnes vydava kvoli tomu že woow krasne biele saty budem mat ako z filmu atď atď :) vacsinu maju zaciatky aj svoje konce tak potom nechcem vidiet tie peniaze vyhodene na rozvod :D