Chceli by ste deti bez manželstva?

Príspevok v téme: Chceli by ste deti bez manželstva?
Inga89

Ahojte.. Otázka pre obe pohlavia.. Chceli by ste deti bez manželstva?

Partner už dlho rozpráva o tom, aby sme si urobili dieťa. Aj ja by som ho chcela avšak v manželstve
. Vždy som mala taký názor a bohužiaľ aj budem mať čo sa toho týka.. Áno veľa ľudí hovorí že manželstvo je len papier atď.. Pokiaľ s partnerom žijem len tak, tak ani sa nejak extra do toho nehrniem ale už keď majú byť deti tak bez toho "papiera " na to len tak pristúpiť nechcem. Nechcem ani nepotrebujem klasickú svadbu s hosťami, vždy som mala názor že mi stačí uzavrieť manželstvo za prítomnosti dvoch svedkov, žiadne ceremónie o ktorých ženy snívajú, biele šaty. Ale dieťa je naozaj veľký záväzok na celý život a moj názor je že keď chceme s partnerom už aj dieťa tak ten vzťah by sa mal aj niekde posunúť . Všetci vieme že život je nevyspytateľný a nikdy nevieme čo sa ktorému z partnerov stane a preto by som bola rada ak by sme boli chránený zákonom ak by sa niečo stalo. Treba v dnešnej dobe myslieť aj na to a nie len na to ze rýchlo chcem dieťa. A čo potom ak sa niečo stane? .. Partner o mojom názore vie ale nejak sa k tomu nemá. Stále mi vraví že dieťa má byť z lásky. Áno malo by byť samozrejme ale treba používať aj rozum podľa mňa. Myslíte že som sebecká? Doba sa zmenila a manželstvo pre viacerých už nič také neznamená . Samozrejme ho do toho nijako nenútim že musí to byť lebo to silou mocou chcem. Je to na ňom . On vie že že som za . Manželstvo má pre mňa význam aj všeobecne nie len kvôli deťom ale už keď majú byť tak bez toho nie. Pre mňa to ma význam aj úplnej rodiny.

smolinkaa22

Uplne suhlasim s autorkou temy aj s poslednym prispevkom.. Ja som bola roky rokuce zastankynou toho, ze ani spolocne byvanie by som nechcela najradsej pred svadbou, co bolo pravdepodobne najskor sposobene dost striktnou nabozenskou vychovou.. tento nazor som postupne zmenila a s priatelom sa chystame spolu zit aspon rok dva pred svadbou urcite, ale suhlasim skoro s kazdym nazorom co tu uz bol ohladne deti vyjadreny.. nepaci sa mi ten trend dnesny ze deti su skoro v kazdej rodine skor nez svadba.. mozno je to moderne, ale ze by to bolo vyslovene aj lepsie, to si nemyslim.. nikoho samozrejme nesudim, nech si kazdy zariadi zivot ako sam uzna za vhodne, ja deti v najblizsej 5 rocnici este nechcem ale vydat by som sa do troch rokov urcite chcela ak zistime ze nam to v kazdodennom zivote klape :) je to lepsie podla mojho nazoru aby boli deti proste privedene uz do kompletnej rodiny aj na papieri.. ci uz z hladiska zakona alebo preto, ze ked sa nieco stane su predsa lepsie ochranene.. a v neposlednom rade, bolo by mi fakt blbe potom este riesit veci ohladom otcovstva , behat na matriku hore dole, a mat ine priezvisko ako moje deti mi pride fakt cudne.. su to pre mna iba zbytocne komplikacie.. neviem nechcela by som prist do porodnice kde hned jedna z prvych otazok byva : ste zosobaseni ? ak ano, tak kedy bola svadba ? a ja by som musela povedat : Nie, svadba este nebola a moje dieta sa bude volat po otcovi, zatial co ja sa volam uplne inak :D taketo pripady su coraz castejsie a mne sa to teda ani trochu nepaci.. uz to ked vyslovim je to moj partner, priatel naproti tomu ked poviem : toto je moj manzel :P je neporovnatelne ine.. je tam pocut jak keby tu zodpovednost ze uz niesom len partnerka, ale zena :D tento nazor mam ja osobne uz roky a nemyslim si, ze ho niekedy zmenim.. btw. este jedna vec : ani tehotna uz s bruskom by som sa vydavat nechcela.. idealne aby svadba bola aspon nejaky cas pred otehotnenim.. moj priatel to vie, diskutovali sme o tom a mame rovnaky nazor nastastie :) podla neho sa mienime zariadit :)

zlatusa

Ja si myslím, že to je rozumný názor, proste nikdy nevieš čo sa stane, prakticky pokiaľ nie ste manželia a niektorí z vás bude nedajbože v nemocnici tak lekári vám ani nemusia povedať, čo s tým druhým je pretože oficiálne nie ste manželia aj keď by ste mali spolu dieťa. Treba to takto partnerovi vysvetliť

MA1

Suhlasim s autorkou. Mne ked este pred 2 rokmi teraz uz manzel povedal, ze chce deti tak som mu odpovedala vydata nie som :) preco by som mala mat deti. A to ho nejako nakoplo.

Andy565656

Ja suhlasim so zakladatelkou temy. Tiez by som nechcela dieta mimo manzelstva. Nastastie, v tomto sme s partnerom za jedno a jemu sa to tiez nepaci. Uvidim ale, ci to dieta vobec bude.

Ankaaaa

A to si už v podstate urobila... Naozaj sa teš, ak máš dobrý vzťah a toto je jediný problémik. Jedine, že by si pochybovala ešte o niečom inom?

Ankaaaa

Ale no tak, aké sebectvo? A vy, slečny, chcete, aby vás požiadali o ruku z donútenia? Chlap ťa požiada, keď nebude cítiť nátlak, bude vidieť, že to nie je jediné, čo riešiš, a akceptuješ aj jeho názor, jeho osobu. No a pre deti budete rodičia, aj keby ste sa nevzali. Netvrdím, že môj alebo váš názor je ten správny, ale aby ste na to príliš netlačili. Chcete, aby vaše túžby brali chlapi do úvahy, ale čo ich túžby? Ak to má byť prekvapenie, tak to rozhodne nebude, ak budete každý týždeň oduté, že kedy vás už vaši chlapi požiadajú. Bolo spomenuté, že svadba by mala byť z lásky, ale mať svadbu nutne skôr než deti, tak to robíte z rozumu. Aby ste sa „zabezpečili“ pred neočakávanými situáciami. Povedz mu to raz priamo, že po svadbe túžiš a ďalej to nechaj na neho, nech vyberie čas, pokiaľ si to nechceš vynucovať. No potom môžeš rovno ty požiadať jeho.

penny5

Nie nechcela by som mat dieta bez manzelstva. Je dieta mensi zavazok ako manzelstvo? Taku otazku si treba polozit. Myslim ze zmyslas rozumne a urcite z tvojej strany to nie je sebecke. O tejto predstave by som partnerovi povedala, lebo je sice pekne ze s tebou deti mat chce, ale sebecke je mozno od neho ak si ta nahodou nebude chciet vziat za manzelku. Ano svadba ma byt z lasky ale je to zaroven obrovske preukazanie zodpovednosti nie len voci tebe ako zene alebo jemu ako muzovi ale aj voci vasim buducim detom. Treba mysliet aj na ne. Nikdy nevies co sa ti moze v zivote prihodit, staci smrt manzela a prave ten zdrap papiera ako ho niektori volaju vas ako rodinu vie chranit a aspon trochu pomoct.

Ankaaaa

Je mi jedno, v ako poradi to príde. Mala by som deti bez manželstva. Podľa mňa je oveľa krajšie to, že niekto so mnou chce mať deti, niečo živé, spoločné a nie podpis na A4.

natalia-7

Súhlasím s tvojim názorom. A argument tvojho partnera "dieťa má byť z lásky" ako súvisí so svadbou?? Svadba má byť z lásky a aj následné dieťa má byť z lásky.. Veď to sa nijak nevylučuje..Hmm...