ahojte ludia, potrebovala by som od vas pomoc lebo uz fakt neviem co somnou moze byt. Mam 18 rokov, akurat mam trochu viac stresujuce obdobie ale mam taky pocit ze uz som zvladla odost horsie veci a dala som to. No teraz mam hrozne stresy a ako keby som to nevedela ubrzdit. Stale vecer premyslam co sa bude zajtra diat, ci to zvladnem, aku budem mat naladu a v nicom neviem najst potesenie. Citim sa ako osamotena stale aj ked mam okolo seba ludi. Mam aj priatela, s tym obcas hadky ale je to v poriadku medzi nami, cize vztah mi stres v takomto mnozstve urcite nesposobuje. Sama neviem co mi je ako keby som sa nevedela ukludnit, stale som vyklepana, ako keby som bola na odvykacke, aj ked o nic nejde respektive ide o veci co su uplne v poho zvladnutelne, tak u mna ako keby sa nahromadilo vsetko a ja neviem nic riesit s kludnou hlavou, hned vybuchnem (akoze som taka povahovo), ale teraz je to extrem. Doma hadky detto, lebo mam pocit ze ma kazdy kritizuje, stara sa vkuse do nepotrebnych veci a pod.... Kamaratke som vravela co somnou je lebo aj ta mi vravi co mi je ze ma nespoznava, tak mi odporucila ze asi potrebujem nejaky vitamin zrejme mi chyba, preto som cela vyklepana a nervozna. Na ulici ked idem a je tam vela ludi tak mi idu na nervy, normalne si aj zanadavam ked niekto ide ako chromy predomnou alebo je rozbehnuty a zastavi sa predomnou z nicoho nic, no proste iny ludia by to brali ze sa nic nedeje, ale ja mam vtedy chut toho cloveka normalne zbit. No bola by som rada keby ste mi niekto poradil co mi moze byt, nemam ziadne psychicke problemy vazne, nemyslim na samovrazdy alebo tak, cize to vynechajte..... ale nieco ohladom psychiky to bude urcite..... Dakujem za radu.
nevlaaadzem so psychikou
No tak ono naozaj mozes mat nejaky nedostatok vitaminu pravdepodobne magnezia, ale mozes mat aj hormonalne vykyvy, ci problemy so stitnou zlazou, preto by bolo najidealnejsie ak to u teba neprestane zajst si na krvne vysetrenie biochemia + hormony a stitna zlaza.
Mimochodom problém moze byt aj v tom ze mas skratka negativne myslenie. Ak clovek rozmysla nad vecami ako sa mozu skazit, namiesto toho aby myslel pozitívne, tak je väčšia pravdepodobnost ze mu vzniknu uzkosti. Uzkosti sa casto krat daju zbavit len obycajnou zmenou myslenia, v podstate o tom su aj psychoterapie.
Problém môže byt ale aj v tom že kedze myslis negatívne, a netesis sa zo zivota tak pravdepodobne mas depresie a ked ma clovek depresiu a je smutny, alebo ma v sebe obavy tak to má vplyv aj na tvorbu serotoninu v mozgu. Negatívne myslenie a strach znizuju mnozstvo serotoninu ( hormonu stastia ) v mozgu, a jeho nedostatok potom moze sposobovat aj uzkosti. A naopak pozitívne myslenie, a ked sa clovek pocas dna na nieco tesi, maju na mozog taky efekt, ze ten zacne tvorit viacej serotoninu, ktory sluzi aj ako hormon stastia a je proti uzkostiam.
Mimochodom nebolo by zlé kebyze zatial uzivas na uzkosti Guajacuran. Tiez som ho urcity cas uzival, a naozaj velmi dobry bol. Je to volne na predpis, ale naozaj ucinny. Denne som si daval jednu tabletku, naozaj to cloveka dokaze uvolnit. V podstate latka guejfenesin aj ma primarnu funkciu uvolnovania svalstva.
dakujem za tvoju radu ale nic podstatne v nej nie je, no ak to mal byt vtip alebo tazky od*eb tak sa ti ani jedno z toho nepodarilo. cauko
Si aká si. Nikto ťa tu teraz radou nezmení. Daj si niečo na nervy a čau. Stay cool:-)