Čistíte si zuby dentálnou niťou ?

zuzi74

Tak ja bez dentalnej nite nevyjdem za dvere mojho bytu. Jednu mam doma a druhu vzdy v kabelke. Mam uzke medzery medzi zubami a nedajboze, ked sa mi dostane potrava medzi ne, nepomoze ani vyplach ani kefka len zubna nit. Ustnu vodu vobec nepouzivam, vyplachnem klincekovou tinkturou a hotovo.

snailovnik

aj zubnu nic aj medzi zubnu kefku. je to otrava strasna kazdy vecer 10 min sa susnit s cistenim zubov. ale nechcem im mat vsetk dokazene. a obyc zubnov kefkou sa nedostanes medzi zuby, cize nanosy a kusky jedla tam ostavaju a skodia. pokial chces mat zdrave zuby dlhsie tak ano je to nutne

0vecka

Defcon jaj ma zuby poistene, cize je mi to suma fuk a odkial mas tu starostlivost? moja svokra ma 25 rokov 4 implantaty a vravi ze sa o ne netreba starat vobec.

Zuzazuza

Dentalna nit odstranenuje povlak, ktory ulahcuje vznik zubneho kazu, z miest medzi zubmi, kam sa ziadna zubna kefka nedostane. Ani zubna pasta alebo ustna voda ho odtial neodstrani. Plus zubny povlak ulahcuje zivot bakteriam, ktore su pricinou vzniku zapalu dasien. Zubna kefka a dentalna nit narusia povlak a brania tak vzniku zubneho kazu a zapalu. Ustna voda je len kozmeticky doplnok. Povlak bez mechanickeho narusenia zubna pasta ani ustna voda neodstrani. Takze ano zubna kefka, ano dentalna nit. Dentalna nit raz denne staci.

Defcon

Pouzivat casto ustnu vodu tiez nie je dobre. Je to prilis silne desinfektum. Isto nie castejsie ako 1x denne.
K implantatom : Implantaty vyzaduju velmi disciplinovanu ustnu hygienu. Inak budes mat vecne problemy s nimi. A su drahe, velmi, tolko dentalmej nite neminies za dva zivoty. -))

0vecka

ee necistim. Ked sa pokazia tak si dam implantaty a hotovka a mozno to vide lacnejsie ako sa o to cely zivot starat.