chodí zamnou mrtvý kamarát

Príspevok v téme: chodí zamnou mrtvý kamarát
Karolina334

Ahojte,predtým ako ma začnete odsudzovať,sa reálne pýtam a zároveň prosím o pomoc,pretože mi pred pár mesiacmi zomrel kamarát..resp.zabil sa..Od vtedy som asi po mesiaci mávala stavy,kedy som sa bála zaspať bez telky a svetla..Ja ho nevidím ale viem,že je to on ..Stále mi v byte niečo bucha,padá,mám pocit,že ho niekedy zahliadnem v podobe nejakého tieňa ..Neviem prečo ale mám z toho nepríjemný pocit..Viem,že asi nemá pokoj a možno ma prosí o pomoc ale ja neviem ako mu pomôcť,za farárom som bola,vysvätila som byt,šla som mu zapáliť sviečku a nie nieje to tým,že na neho myslím,pretože ja som s ním bola v kontakte minimálne a bol môj skôr dobrý známy ..Nemala som k nemu žiaden extra vzťah..Mrzí ma,že nemá pokoj ale ja sa doslova bojím zaspávať,stále mam pocit,že je vedľa mňa a snaží sa aby som si toho všimla ..Poraďte mi prosím ..a ďakujem za rozumné rady..

0vecka

podla mna ma Eniia3 uplnu pravdu. Ja som zazil nieco podobne a este teraz po 3 rokoch sa mi o nom casto sniva. Pritom ten clovek uz neexistuje. Viem ze ked som sa dozvedel ze zomrel tka ma to az tak nebralo ale ked som sa dozvedel ze to bola samovrazda tak to bol uplny sok, co bolo ako som sa dozvedel neskor uplne normalne. Treba si uvedomit ze si to len nahovaras. Kebyze on chcel ist za niekym tak by asi isiel za niekym kto mu bol blizky a nie za nejakou znamou...

Omen

Karolina, ako si správne napísala, prosí ťa o pomoc. Možno ti chce vysvetliť, prečo to urobil, možno niečo odkázať rodičom, možno potrebuje pomôcť na druhu stranu. Aj keď si "nemala k nemu žiaden extra vzťah", máš niečo, vďaka čomu ho dokážeš vnímať. Si senzibilná.
Pomôže modlitba, odslúženie omše,...
Najrýchlejšia pomoc spočíva v nájdení človeka, ktorý sa s ním dokáže rozprávať a pomôcť mu na druhú stranu.
Ak máš záujem, nechaj tu na seba mail.

Eniia3

Nechodi. Vsetko je iba v tvojej psychike. Bol to pre teba sok, ze tvoj znamy zomrel tak nahle a ten divny pocit z jeho smrti sa snazis podvedome prenasat do svojho zivota. Urcite to nie je to, co chces pocut, ale takto funguje psychicka trauma. Zivot okolo teba funguje tak ako inokedy, len ty sa citis divne. Nikto za tebou nechodi, len ty si vsimas veci, ktore si si doteraz nevsimala. Pocujes zvuky, namyslas si jeho pritomnost, vidis tiene, sama sa strasis. Chod mu polozit kvety na hrob a uvedom si, ze takto si sama stazujes zivot. Tvoj kamarat uz odpociva v pokoji, tak ho aj tak nechaj.

qwertz

píšeš kamarát, potom nie extra len taký známy....keby aj, prečo by teda chodil zrovna za tebou? rozmýšľaj reálne, logicky, mal na výber, nemusel sa zabiť. bola to jeho voľba, takže či on má kľud alebo nie, to nech ťa netrápi, podľa mňa si si to až vsugerovala že je to on..všetko čo sa pohne v byte teraz budeš vnímať o to intenzívnejšie aj keď v skutočnosti sa nič diať nebude...zachovaj si zdravý rozum inak ti prepnete z toho. proste vyjadrí mu pochopenie popraj mu, nech nájde pokoj tam kde je a odputaj sa od toho, koniec, ži si svoj život..

Ffgv

Ahoj, existuje niečo ako dať za dušu sluzit večne omše. Nech sa zaňho slúžia omše a modlia ľudia, aj ty by si mala, ak si veriaca a mala si ho rada, a ak chceš jeho pokoj.

matthiola

Povedz mu že mu nevieš pomôcť že už je na inom svete nech ide odpočívať lebo kvôli nemu nemôžeš späť a nevieš čo si o Tom máš myslieť keď tu s tebou je. A potom si ho nevšímaj a choď spať. Je to dobrý aj psychologický tréning a ak tam je tak mu to vysvetlis a kľudne zakaždým to isté keď budeš mať pocit že je zas tam. Nemusíš sa báť neublíži ti. Ublížiť ti môže len ten zbytočný strach ktorý si pestujes.