Psychické bloky?

Príspevok v téme: Psychické bloky?
noname4456

Neviem či to tak nazvať, ale poslednou dobou mi to dosť ničí život...je to ako keby som mal v sebe nejaké bloky niečo vykonávať a ked ide do tuhého tak radšej cúvnem a nechám všetko nech sa vyrieši samo a konám až keď to je naozaj nutné a vyhýbam sa nepríjemným situáciám.

Proste aj pri úplne jednoduchých záležitostiacha ako je napísanie mailu alebo nejaká vybavovačka na úrade tak z toho mám stresy a odkladám to. Mám nejaké plány a aj tak ich nesplním lebo ani nezačnem... ja neviem čo to so mnou je. A celkovo sa cítim tak nejak skleslo a bez života, a dokáže ma vystresovať aj malý neúspech...Dnes som si chcel prečítať z jednej knihy a naučiť sa aspoň 2 kapitoly na skúšku a nič som dokopy z toho nespravil... chcel som si ísť ešte večer zacvičiť, ale skončil som pri PC a pozeral som blbosti na youtube.

A toto sa mi proste deje poslených pár mesiacov, že som celkovo strašne zlenivel, nič sa mi nechce, v ničom nevidím zmysel, von chodím len sám na prechádzky alebo na bicykel a to je tak maximum mojej "outdoorovej" aktivity. Inak dokážem celé dni stráviť len pozeraním na TV alebo ležaním a počúvaním hudby alebo túlaním sa po meste... fakt už som z toho na nervy.

Neviem ako to zmeniť, pokúšal som sa veľa krát a aj tak to dopadne vždy rovnako a potom som na seba len naštvaný.... Mal by som vyhľadať odborníka?

Ja som taký nebol nikdy, ale poslednou dobou sa proste ani nedokážem dokopať k zmene, aj keď ostatní so mnou problém nemajú (lebo snažím sa aby som ich tým ja nezaťažoval).

noname4456

Tak príčin by mohlo byť viac. Jedna z nich možno bude finančná situácia, keďže sme chudobná rodina a dosť často je problém vykryť niektoré výdavky a aj to mi spôsobuje dosť stresu...

A proste keď som vystresovaný a musím sa veľa učiť tak ma aj bolí hlava a som rád keď si ľahnem do postele.