Dobrý deň .Chcela by som sa opýtať tých, čo mali niekedy problém so zajakavanním ,čo Vám pri tom pomáhalo , pretože už neviem čo mám robiť.Mám 21 rokov a od detstva sa zajakávam .Veľmi sa za to hanbím . Od detstva chodím k logopédovi a na odporučenie logopéda som vyskúšala aj jógu,ale nič mi nepomohlo.Prosim pomôžte mi.Ďakujem.
Zajakávanie
Ak mas cas, pozri si film : Kraľova reč....mozno ta inspiruje..
ono vacsinu ludi co poznam, co sa zajakavaju, tak sa snazia velmi rychlo rozpravat. nepomohlo ti ani ked sa ukludnis? zeby ti potom tie slova z ust tak lahsie sli
U logopéda to nie je nič strašné,iba tam robíš také cvičenia, ktoré by ti mali pomôcť zlepšiť reč .
Ahoj, zaujíma ma aké to je u logopéda, tiež mám problém s rečou, z návštevy logopédie mám zmiešané pocity ...Ďakujem
Niekedy je to lepšie ,niekedy horšie. Tiež sa snažím vyberať slová ktoré sa mi ľahšie vyslovuje. Ale teraz ,keďže som v strese z nástupu na novú školu tak je to oveľa horšie a bojím sa toho ako zareagujú nový spolužiaci.
Neviem ake stadium zajakavania mas, ale ja som to riesim tak, ze "vyberam" pri rozhovoroch slova , ktore sa mi lahsie vyslovuju. Napr. viem, ze nedokazem povedat slovo " treba ", lebo by to znelo tttttrrreba, tak pouzijem spojenie "bolo by potrebne ". A to viem vyslovit OK. Sice musim dopredu viac rozmyslat co poviem, ale u mna to funguje. Taktiez u mna funguje, ak rozpravam viac "nahlas" . Na skole som hral v divadelnom kruzku, a tam trebalo hovorit nahlas a zajakavanie sa mi neprejavovalo, no v triede na hodinach pri odpovedi som rozpraval normalne, a tam so sa zajakaval. Chce to klud a ziadny stres, nevsimaj si ludi ktori reaguju smiechom,.... hlavne povedz, co chces.
P.S: ak si vo vnútri nerváčka tak sa toho úplne nezbavíš. Musíš aj ty niečo preto urobiť.
Môžem ti dať kontakt na rodičov v NR,BA,BB, ich deťom som stabilizoval psychiku .
Posledný r.nar:1996, bol z Nitry a príznaky mal od 3 rokov
potom príznaky pominuli a vrátili sa po nástupe na ZŠ.. Mal zakotvené aj negatívne skúsenosti z tradičných zaužívaných metód. Povahovo tradičné terapie nezvládal. Pred intervenciami bol preľaknutý a vyplašený a mentálne na úrovni cca. 16 ročného chlapca.
Pred 3 mesiacmi si našiel babu a osamostatnil sa od rodičov.
Ide o diaľkovú psychokinéziu prostredníctvom mimozmyslového vnímania, ktorú aplikujem aj pri autizme kde tiež pri ťažkých stavoch/deficitoch a po intervenciách dochádza ku komplexnej normalizácii a stabilizácii psychiky na úroveň rovesníkov.
Je tu niekto kto mal problém so zajakavanim a dostal sa z toho ? Potrebujem pomôcť ako sa toho zbaviť .
Tieto problémy sa dajú napraviť aj pomocou hypnoterapie.
www.hypnotherapy.sk