Zajakávanie

Príspevok v téme: Zajakávanie
Kika246810

Dobrý deň .Chcela by som sa opýtať tých, čo mali niekedy problém so zajakavanním ,čo Vám pri tom pomáhalo , pretože už neviem čo mám robiť.Mám 21 rokov a od detstva sa zajakávam .Veľmi sa za to hanbím . Od detstva chodím k logopédovi a na odporučenie logopéda som vyskúšala aj jógu,ale nič mi nepomohlo.Prosim pomôžte mi.Ďakujem.

slavicka

ono vacsinu ludi co poznam, co sa zajakavaju, tak sa snazia velmi rychlo rozpravat. nepomohlo ti ani ked sa ukludnis? zeby ti potom tie slova z ust tak lahsie sli

Kika-977

U logopéda to nie je nič strašné,iba tam robíš také cvičenia, ktoré by ti mali pomôcť zlepšiť reč .

ado321

Ahoj, zaujíma ma aké to je u logopéda, tiež mám problém s rečou, z návštevy logopédie mám zmiešané pocity ...Ďakujem

Kika-977

Niekedy je to lepšie ,niekedy horšie. Tiež sa snažím vyberať slová ktoré sa mi ľahšie vyslovuje. Ale teraz ,keďže som v strese z nástupu na novú školu tak je to oveľa horšie a bojím sa toho ako zareagujú nový spolužiaci.

Jano5

Neviem ake stadium zajakavania mas, ale ja som to riesim tak, ze "vyberam" pri rozhovoroch slova , ktore sa mi lahsie vyslovuju. Napr. viem, ze nedokazem povedat slovo " treba ", lebo by to znelo tttttrrreba, tak pouzijem spojenie "bolo by potrebne ". A to viem vyslovit OK. Sice musim dopredu viac rozmyslat co poviem, ale u mna to funguje. Taktiez u mna funguje, ak rozpravam viac "nahlas" . Na skole som hral v divadelnom kruzku, a tam trebalo hovorit nahlas a zajakavanie sa mi neprejavovalo, no v triede na hodinach pri odpovedi som rozpraval normalne, a tam so sa zajakaval. Chce to klud a ziadny stres, nevsimaj si ludi ktori reaguju smiechom,.... hlavne povedz, co chces.

GOING

Môžem ti dať kontakt na rodičov v NR,BA,BB, ich deťom som stabilizoval psychiku .
Posledný r.nar:1996, bol z Nitry a príznaky mal od 3 rokov
potom príznaky pominuli a vrátili sa po nástupe na ZŠ.. Mal zakotvené aj negatívne skúsenosti z tradičných zaužívaných metód. Povahovo tradičné terapie nezvládal. Pred intervenciami bol preľaknutý a vyplašený a mentálne na úrovni cca. 16 ročného chlapca.
Pred 3 mesiacmi si našiel babu a osamostatnil sa od rodičov.

Ide o diaľkovú psychokinéziu prostredníctvom mimozmyslového vnímania, ktorú aplikujem aj pri autizme kde tiež pri ťažkých stavoch/deficitoch a po intervenciách dochádza ku komplexnej normalizácii a stabilizácii psychiky na úroveň rovesníkov.