Dobrý deň .Chcela by som sa opýtať tých, čo mali niekedy problém so zajakavanním ,čo Vám pri tom pomáhalo , pretože už neviem čo mám robiť.Mám 21 rokov a od detstva sa zajakávam .Veľmi sa za to hanbím . Od detstva chodím k logopédovi a na odporučenie logopéda som vyskúšala aj jógu,ale nič mi nepomohlo.Prosim pomôžte mi.Ďakujem.
Zajakávanie
nevsimaj si to. su to tupci. mas to ako filter na ludi. kto sa ti smeje vies ze je blb a viac sa s nim nebav. rozhodne za to nemaj komplexy. oni ich maju a chcu aby si ich mala tiez. nedaj sa polozit kvoli idiotom.
Matthiola: Ja sa snažím na to nemyslieť, ale niekedy je to veľmi ťažké , najmä vtedy ,keď sa mi to stane na verejnosti ,že sa začnem zajakavať a všetci na mňa začnú pozerať a smiať sa z toho.
toho sa nezbavis. mysli na to co najmenej, nebud v strese ked rozpravas, sustred sa len na obsah toho co chces povedat vobec to nie je taka vada za ktoru by si sa musela hanbit. moj priatel ma 39rokov zajakava sa od malicka do teraz a nikdy mi to nevadilo, naopak pripada mi s tym roztomily a este viac ho za to zboznujem :)
Skus sa kazdy den modlit a prosit. Urcite ti najvyssi pomoze :) ...