Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Matka proti dcére, je to normálne ?

Príspevok v téme: Matka proti dcére, je to normálne ?
pozorovatelka

Vie niekto ako sa odborne nazýva - ked matka je zaujatá voči vlastnej dcére, prakticky od mala? Ma potrebu neustále bojovať proti nej, vždy sa postaví na stranu niekoho iného, len nie na stranu dcéry aby jej za každú cenu pritazila, vyvoláva konflikty, spochybňuje ju ako ľudskú bytosť ako ženu a ako matku. Môže byť za tým nejaká psychická porucha tej matky, alebo ide o bežný " jav "
no normálne mi to nepríde!
Ďalej tá osoba prekrúca, aby bola vo svetle akože trpitelky a obete. Keď nieje po jej tak neskutočne scény robí, vyvádza. Všetko dáva za vinu dcére dokonca aj veci čo sa dcéry naozaj netýka a nemôže ich ovplyvniť. Býva až agresívna a nepríčetna. Jej dcéra sa mi zverila že sa jej viackrát vyhrážala ublížením az zabitím. Polícia a psychiater to nijak riešiť nechceli, vraj sa má dcéra odsťahovať z mesta čo nieje len tak, no iné riešenie ani mne nenapadá. Dalsi ľudia a známi ktorím sa zverila len mavli rukou, že však je to mama, nech si to nevšima a že mamu musí "posluchať..čo mi príde až choré, keďže je dávno dospelá. Nechať to teda tak, či vyriešiť definitívne situaciu odstahovanim sa. Nejaké iné riešenie navrhnite prosím, kto sa danými problémami zaoberá.

jatopoznam

Ahoj, ja mám cca podobný vzťah s mamou. Nechce sa mi to ani celé rozpisovať, ale tiež mi robí dosť zlé veci...mám ale pocit, že si to neuvedomuje úplne. Je mi jej viac menej ľúto, ale na druhej strane mňa to poznačilo na celý život a hned ako budem môcť, sťahujem sa z domu. Mám síce už skoro 24 ale študujem a s mojím zárobkom by som sa neuživila úplne sama..
Už som sem inak pridaávala podobnú tému, a ludia reagovali podobne ako títo magori tu, že mama ta miluje atd atd....viete o tom, že existujú ako vraždy "z lásky " ? nie je láska ako láska a nie všetky mamy zvládajú byť dobrými mamami....moju najlepšiu kamarátku mama psych. doslova týrala do dospelosti a takmer z nej urobila psych. mrzáka...a doteraz jej mama tvrdí že všetko čo robila robila z lásky....takže neviem. Asi to bude nejaká porucha...možno naozaj existuje niečo ako chorý vzťah mama-dcéra, lebo teda zdá sa mi že je toho až príliš vela....takmer každá žena, priatelka , kt. sa spýtam na mamu tak jej pomaly vyhrknu slzy do očí a začne hovoriť ako sa cítila nemilovana a zranovana a nedostatočná atd....
Samozrejme sú aj výnimky, aj úžasné mamy a Bohu vdaka za ne naozaj !!! takým by som dala nobelovky :)

dcerkaka

rovnaký prípad mi popisovala jedna známa na svoju babku a mamu, dokonca že babka robi scény aby bola stredobodom pozornosti a ta mama je ako take chudtako utlačovana, stále že ona za všetko môže, ma toto skutočne aj nejaku psychiatrickú diagnózu???

Ima71

Mám takú istú mamu... chvíľu som myslela, že čítam o sebe, no potom som si uvedomila, že ja nikoho nemám (kto by mi chcel pomôcť) a aj keby, už nemám silu o tých veciach rozprávať. Jednoducho verím, že raz aj ja budem šťastná a cez toto si musím prejsť, pretože nemám kam ísť

dcerenka

@NaRovinu, dobrá blbosť, nestavajú sa žiadnymi siciopatmi. Si najskôr zisti, kto je to sociopat.
Sociopat je egocentrický, až prehnane sebavedomý, bezcitný a bezohľadný človek, presne ako tá matka psychopatka čo tu týra dcéru, syna. Deti takých rodičov sú úplne normálne, majú väčší súcit, väčšinou sú samotári pretože poznajú zlo a nechcú znovu zažiť niečo podobné.

dcerenka

Lukáš to nemyslíš vážne, daj si poriadnu facku!
Takú ženu nemožno ani pomenovať matkou! Hanba ti!!! Je reč o týraní detî. Násilie fyzicke a psychické je trestný čin, je to proti ľudskosti, proti Bohu!!!
Aká úcta žene, čo týra vlastné dieťa a je jedno či je už dospelé!!!!!!!!!
Ona má byť oporou v každom prípade.

Lukas 2121

Cti otca svojho aj mamu svoju!!!! Tvoja mamka ta miluje a snazi sa ta vychovat najelepsie ako vie. Tak nebud nevdacna a dakuj jej za vsetko, ze mas kde soat, co jest a za vychovu. Nema kazdy take stastie.

Pi

Odborny nazov je pic. patriaca do zvieracej kazajky. Hnusna psychopatka. Jedna taka dosrala detstvo aj cely zivot mne. Kde je otec ze ju nemlati jak zito? Hnusna hnida. Krkavcia mater.