KRANIOSAKRALNA TERAPIA-má niekto z vás s tým skúsenosti

Tomas12345

merilynn2 :

No áno, nejak som si spojil ten pojem "sakrálna" s čakrami. Ono totiž nie všetky alternatívne liečby sa radia medzi okultizmus, ale napríklad tie s kyvadlom alebo s údajnymi pohybmi energii v tele áno (pozri link), a mám podozrenie že i táto "liečba" sa k nim zaraduje.

www.vojtechkodet.cz

Defcon :

Ako som už napísal, v Novom zákone sa nikde k násiliu voči nepriatelom nepíše, presný opak je pravdou. To že sa určitá čast ludí rozhodla v mene kresťanstva niečo takéto spraviť už nie je chyba Biblie ale dotyčných ľudí. To je podobne ako keby nejaká militantná hinduistická sekta na niekoho zaútočila a ty by si následne vzhladom na to vyriekol názor že hinduizmus presadzuje násilie. Najprv si naštuduj čo sa píše v Biblii.

"pocul si niekedy, zeby hinduisti alebo budhisti boli kedykolvek vo svojej historii militantni ?"

O hinduizmus sa nezaujímam, takže neviem ako to s týmto je.

merilynn2

Omg, kraniosakrálna terapia je jemná masáž v súlade s pohybom mozgomiechovej tekutiny. "Sakrálne" v názve je odvodené od krížovej kosti, nemá to nič spoločné s náboženstvom ani okultizmom.
Osobnú skúsenosť nemám, ale ak má niekto dobré referencie, išla by som. Kamoška dávnejšie chodievala k nejakej panej a veľmi si to chválila, že neskutočné uvoľnenie a reštart energie.

Defcon

Tomas, ok.
Ale co sa tyka inkvizicie a podobne, pocul si niekedy, zeby hinduisti alebo budhisti boli kedykolvek vo svojej historii militantni ? A vidis, krestanom sa to zadarilo. Preto mam ten nazor, aj ked uznavam, ze v sucasnosti je krestanstvo mierumilovne.

Tomas12345

Defcon :

Ak by sa ludia riadili Novým zákonom tak ako je napísany, tak by žiadne križiacke výpravy ani mučenie nebolo. Ježiš predsa učil to že máme milovať i svojich nepriateľov, dobre im robiť.

Celibát nie je povinný, kto chce môže do celibátu vstúpiť, je to dobrovolné a nikto nikoho nenúti. Ak sa niekto do celibátu vstúpiť rozhodne, je to slobodná volba dotyčného.

Ok, podľa všetkého teda máš v tomto pravdu že hinduizmus je starší než judaizmus z ktorého vychádza krestanstvo. Kazdopadne vsak nemáš pravdu v tom že hinduizmus má väčší počet veriacich. Podla mna na tom však nezáleží. To či je nejaké náboženstvo pravé sa predsa nemeria tým aké je staré, a či ho vyznáva o pár desiatok milionov ludí viac alebo menej. O pravosti náboženstva rozhoduju zázraky, a pokial viem tak v hinduizme sa v súčasnosti zázraky nevyskytuju narozdiel od krestanstva.

Defcon

Ja by som pociatky hinduizmu ratal tak 3.000 rokov p.n.l. , kedy podla “hinduistickej biblie” bhagavaparthy( ci ako sa to vola) boli prevedene vedske vedomosti do pisanej formy - vedskych zvitkov. Z nich tusim vznikol sanskrit cca 1.800 p.n.l.

Juliana 33

vanillka ja som to absolvovala a môžem to odporučiť ak by si chcela môžeme sa porozprávať o tom ako to prebieha môj email juliana@atlas.sk

Defcon

Inkvizicia , kriziacke vypravy......
Krestanska historia si v nicom nezada so sucasnym islamom, hlavne jeho extremistickou skupinou ci ako sa to vola.
Krestanstvo je ale aj v sucasnosti trochu pokrivene aspon z mojho pohladu, tym narazam na celibat, z ktoreho potom vyplyvaju rozne kauzy. Ved aj knazi su len ludia, nechapem krestansvo v tomto.
Co sa tyka hinduizmu, mal som na mysli ten spolu s budhizmom, maju akosi dost spolocne a pritom su neuveritelne rozdielne, uz len kvoli tomu,ze budhizmus je ateizmus a teda to je vierovyznanie a nie nabozenstvo.
Rovnako je imho zle prirovnanie ohladom veku, ked porovnavas judaizmus ako predchodcu krestanstva a na druhej strane stavias sucasny hinduizmus a nie jeho predchodcov. Pociatky hinduizmu mozes datovat este pred sanskrit, uz tam su pociatky hinduizmu.

Tomas12345

Defcon :

Máš na mysli porovnanie krestanstva s hinduizmom ?

" poctu veriacich "

Krestanstvo vyznáva 31 % celosvetoveho obyvatelstva, kým hinduzmus 15,1%

"ze z pohladu svetonazoru"

Ako to myslíš ? Vysvetli

"a veku tejto viery"

Hinduizmus vznikol asi v roku 1800 p.n.l
Vznik Judaizmu (z ktorého vychádza krestanstvo a je jeho pokračovaním) je datovaný okolo roku 1700 - 2000 p.n.l

www.religionfacts.com

"oproti krestanstvu je krestanstvo len bezvyznamna, militantna a mladucka sekta ?"

Hore som ty ukázal že sa mýliš. Kazdopadne to máš odkial že krestanstvo je militantná sekta ? Kde v krestanstve nachádzaš zmienky militarizmusu ?

Defcon

Tomas, nevadi ti , ze z pohladu svetonazoru , poctu veriacich a veku tejto viery oproti krestanstvu je krestanstvo len bezvyznamna, militantna a mladucka sekta ?