Ahojte. Uvažoval som nad tým , že to absolvujem. Vraj sa tým aj znižuje úzkosť, napätie. Má niekto takéto, prípadne aj iné skúsenosti? A keď tak u koho ste boli. Bolo to treba opakovane urobiť, alebo stačilo len raz? Díky.
KRANIOSAKRALNA TERAPIA-má niekto z vás s tým skúsenosti
Ano. Od narodenia sa tu cítim byť stratený, alebo ako keby som sem na tento svet nepatril. Toho pocitu sa nedá zbaviť. ALE kranio terapia to ako keby mierne ťukla k lepšiemu. Nie moc, ale máličký posun tam bol a tú stratenosť natoľko nepociťujem. Takže po mojej kritike tejto terapie toto bolo pozitívum a ešte jedno pozitívum je, že po vstaní z postele sa mi toľko nezatočí hlava ako predtým.
Díky za radu. Ale preprpgramovaním to asi nepôjde. Pociťujem to niečo ako keby to bolo vrodené. Stratil som akokeby svoju identitu postupne. To je teda život. Nebaví ma to tu vôbec.asi to bude do konca života. Ešte jeden múdry človek-liečitel mi povedal, že to mám dar od boha. No ďakukem pekne za takýto dar.
Cliattsi :
Podľa mna je to len o zmene myslenia. Akože niektoré psychické choroby sa nedajú zmeniť cez zmenu myslenia, napríklad schizofrénía, derealizácia. Tam je nejak poškodený priamo mozog, a to sa dá liečiť len cez lieky.
Ale ty poškodený mozog nemáš, máš len nesprávne myslenie, dalo by sa to vyriešiť preprogramovaním myslenia. Síce to asi nebude u teba jednoduché, ale určite sa preprogramovať myslenie u teba dať bude.
Bonjohn- čo konkrétne sa ti stalo?
Tomáš - ťažko ti to vysvetliť, keď neprežívaš ten pocit prázdnotyBonjohn- čo konkrétne sa ti stalo?
Tomáš - ťažko ti to vysvetliť, keď neprežívaš ten pocit prázdnoty. Aj druhí ľudia tomu nerozumejú.
Ale písal si že sa zaujímaš o psychológiu, tak som dnes našiel taký článok o ľuďoch s hraničnou poruchou osobnosti, kde sa doslova píše:
....vnitřně však dlouhodobě prožívá pocit prázdnoty až nicoty....
www.vitalia.cz
A stýmto súhlasím aj ja:biopsychosociální teorie přičítají vznik hraniční poruchy osobnosti interakcím mezi vrozenou citovou zranitelností a špatným prostředím v dětství
Aj tu je to písané:
.....4. Nestabilný pocit zo seba. Ľudia s hraničnou poruchou osobnosti môžu často cítiť, že sú rôznymi ľuďmi v závislosti od toho, s kým sú. Často popisujú pocit stratenosti a prázdnoty.......
Ale táto porucha na mňa celkom nesedí, ale mám túto vlastnosť..
Defcon :
Hinduizmus som neštudoval, viem o nom len také absolútne základy ale do hlbky som ho nestudoval, takže sa nebudem vyjadrovať či učenie hinduizmuse je alebo nie je militantné. Nový zákon som však prečítal niekolko krát a skutočne tam nie je nič čo by podporovalo násilie, opak je pravdou. Opakujem, dôležité je čo úči Biblia a nie to ako sa časť kresťanov v minulosti správala.
Cliattsi :
Nebaví ťa život ? A ty nemáš žiadne koníčky, nič na čo by si sa tešil, čo by ty robilo radosť ? Druhých nerieš, nech si myslia o tebe čo chcú, tvoje štastie predsa nemôže byť závislé od druhých.
Pred 12 rokmi som podstúpil túto tzv. terapiu a dodnes sa dávam do poriadku. Bolo to najhoršie rozhodnutie môjho života, ale terapeutka ma presviedčala, že ona mi určite pomôže. A stal sa opak.
Tomas, hinduisti ani budhisti nikdy v historii neboli militantni na zaklade nejakeho pokriveneho nazoru na svoju vieru. Krestania ano, ale len v historii. Takze co sa tyka militantnosti toho ktoreho vyznania, tak by som opatrne vyslovil nazor , ze hinduizmus je mierumilovnejsi .
Ešte dodám, že trpím pocitmi prázdnoty a vnútorného nenaplnenia života. Život ma proste nebaví, mám malú motiváciu niečo robiť, veľa vecí začnem, ale nedokončím, cítim sa ako keby som tu bol navyše, ako bezvýznanmý človek. Zažil som tiež šikanovanie, výsledkom čoho bola tiež sociálna fóbia. Čiže sa skôr vyhýbam ľuďom, lebo mám z nich stees. A práve u týchto stavov som očakával zlepšenie. Bol som natešený, že konečne nastane zmena. Dával som do toho veľa nádeje. Ale zmena NENASTALA.
Pritom sa uvádza aká super je táto metóda na "oživenie človeka."
Čiže na niekoho to zaberie, ale na mňa nie. A bola to známa terapeutka a pracuje aj teraz. Nechcem menovať.
Ešte čo ma napadlo, tuším na wiki sa píše,že pravdepodobne podľa urč
vedcov spôsobuje kranio terapia preto takéto účinky, lebo pôsobí na nejaké kanabinoidné receptory, ktoré sú v mozgu a tuším že aj inde v tele. Ale tomu ja nerozumiem.
Ja chcem upozorniť na škodlivosť tejto terapie - vlastná skúsenosť - došlo k posunu kostí lebky , po spánku sa mi horšie otvárali ústa, lebo tá lebka vplyvom tlaku vankúša o niečo "spľasla". Teraz pri otváraní úst aj po roku! cítim ako mi v kľblbovej jamke čeľuste preskakuje ten kľb. Takže neodporúčam túto terapiu. Čo sa týka pocitov "vnútorného šťastia", nič takého som nepocítil, len miermu zmenu k lepšiemu. Bol som 2 krat na terapii. Veľa sa o negatívnych účinkoch tejto terapie nepíše, preto tu ja upozorňujem na tento problém.
Tiež zrejme veľa teraperutov o tomto probléme nevie. Každopádne keď budete po terapii, dávajte si pozor, aby ste hlavou do niečoho nebuchli.
A nechodte do práce kde hrozi riziko, ze si hlavu buchnete. Odporúčam klud 3-5 dní.