Z čoho vznikajú v tele zápaly a ako ich zlikvidovať?

Príspevok v téme: Z čoho vznikajú v tele zápaly a ako ich zlikvidovať?
Artritida

Nemám teraz na mysli nejakú akútnu bakteriálnu nákazu, ale chronické zápaly ako je napríklad artritída alebo zápaly rôznych orgánov ktoré pretrvávajú dlho, dlho. Antibiotikami sa nedajú vyliečiť a stále sa vracajú. Sú obdobia lepšie a horšie. Všade sa píše, že mnohé zápaly v tele podporuje strava - napríklad mlieko, lepok a pod. Sú ľudia ktorí sa sami vyliečili z chronických zápalov tým, že zmenili stravu. Mňa trápi už roky silná artritída, prešla som všetkým možným, liečba u lekárov mi vôbec nepomohla, chodila som k rôznym špecialistom. Mám iba 35 rokov a ledva sa pohybujem.Stále verím, že nejako tomu môžem pomôcť aj sama, že existuje možno nejaká špeciálna diéta. V čakárni keď som hovorila s podobne postihnutými pacientami tak mnohí spomínali diétu, ale každý hovoril niečo iné, nemali v tom jasno, len o tom počuli. Neviete niekto niečo konkrétne poradiť? Ďakujem.

Emka999

Niekomu zabera paleo alebo keto dieta, inemu vegetarianska ci veganska strava. Udava sa, ze lulkovita zelenina podporuje zapal, napr paradajky, papriky, biele zemiaky, balkazan. Niekomu vadi lepok, inemu cukor ci mliecne - ano, moze podporovat zapal. Mne napr strava stav nezlepsila, hoci som este neskusala vegetariansku/vegansku stravu. No ani si to neviem dlhodobo predstavit. Hlavne sa treba stravovat zdravo - co najmenej spracovanych potravin, cukru, rychlych sacharidov.

Ak lieky nezabrali, treba prejst na ine a skusat, ktore zaberaju. Napr. mne trosku zabral aj Geladrink forte, je tam boswelia serrata - proti zapalu. Takisto na zapal mozno pouzit quercerin alebo kurkumin v kombinacii s ciernym korenim. No to su len doplnky ku konvencnej liecbe.

Obavam sa, ze nie kazdemu zmena stravy zabera. A teda sme odkazani na liecbu, ktora tiez nie je 100%.

Omen

Dám ti tu jeden recept a dúfam, že ti pomôže. Liečba trvá 40 dní.

Desať dní pred začatím liečby musíš prejsť na vegetariánsku stravu. Deň pred začiatkom NESMIEŠ jesť, len piť počas celého dňa. Vypiješ 2l vody s citrónovou šťavou z 2 citrónov.
Poriadne poumývaj 1kg zemiakov a uvar v šupke s 2l vody. Budeš variť na miernej teplote dovtedy, kým v nádobe neostane len 1l vody. Zemiakovú vodu preceď a po vychladnutí popíjaj počas dňa. Zemiaky zjedz. Tento postup opakuj každý deň počas 40 dní.

Zakázaná je konzumácia vajec, mäsa, klobás, konzerv, paštét, tučných syrov.
Obmedz cestoviny, sladkosti, kravské mlieko, ementál, strukoviny.
Dovolené sú všetky druhy zeleniny, ovocie, pŕhľava, olej, ryža, biely jogurt, tvaroh, orechy, ovsené vločky, pšeničné klíčky, odvar zo šípok,...

Max Stirner

Mas vyssi prijem energie ako vydaj. Prebytocna energia, ktoru si telo neulozi vyzivuje zapali v tele. Prestan jest uplne pecivo a cestoviny a namiesto toho si daj radsej ovocie.

ghan

prosím vás netrepte tu somariny a vaše domnienky lebo niektorí ľudia tomu naozaj uveria a potom je oheň na streche

predpokladám že máte na mysli Reumatoidnu artritidu- toto je autoimunitne ochorenie, kedy sa vo vašom tele tvoria protilátky ktoré reagujú voči vašim tkanivam, presná príčina sa doteraz nevie, ale za zatiaľ najviac pravdepodobnú sa predpokladá infekcia streptokokmi v minulosti, na ktorú sa vytvárajú vaše protilátky, ktoré avšak nanešťastie reagujú aj voči bežným ľudským tlanivam, nakoľko sú veľmi veľmi podobne znakom aké ma streptokok- skrížená reakcia

žiadne potraviny ani počasie za to nemozu, treba si pohľadať informácie z dôveryhodných zdrojov, nie z modrého koníka a podobne kde sú tisíce laikov siriacich bludy

Preteba

Artritida, Tvoje problémy nemusia vôbec súvisieť so stravou. Skôr by som to pripísala Tvojmu prežívaniu vnútorného boja. Ak sa chceš o tom rozprávať, môžeš napísať. Ak nie, pozoruj, čo prežívaš v čase, keď sa vracajú zápaly.

Snailovnik

Pravdapravdiva Ty by si sa mala zamestnat v zdravotnictve. Vediet dovod problemu hned takto spakruky... Kolko penazi by sa usetrilo...

Nedavno som cital, ze vela ludi ma syndrom presakujeceho crevo ( leaky gut syndrome) a vtedy sa cez crevo dostavaju do organizmu latky ktore by sa nemali. A pri jedeni mliecnych potravin sa tam dostava do tela daco ( bielkovina alebo co- Ja sa do toho nevyznam) a ze sa nasledne vmontovava do klbov. A nasledne sposobuje problemi s pohybovym aparatom.
Asi sa vyplaty skusit zmenu stravy. Mas to okamzite a zdarma

Kuk124

Ono je to tak ze mas nejaku bakteriu v crevach alebo v zaludku aleboo hoc aky zapal organu a mohlo by to sposobit ze by clovek skoncil v nemocnici lebo by to nanho akutne prislo preto medicina vie riesit skor akutne veci to znamena ze to telo nevydrzalo a nevedelo bojovat a clovek skoncil zle a samozrejme ak sa tak nestalo tak to moze prejst casom do chronickeho stavu. A chronicke je myslim ked ta bakteria ktoru sposobuje zapal moze prejst z akutneho stavu do chronicke stavu to znamena ze telo sa ho snazi zbavit no nedokaze sa uplne zbavit. Clovek s tym moze zit aj niekolko rokov. A moze mat v kuse bolesti no uz to je chronicke co sa tazsie lieci. Niekedy sa ani nevie ako sa ma liecit..lebo je to zlozite a vela veci sa este nevie ohladom chronickych zapalov.