Prosim o radu.Sama si uz pomoct neviem.S partnerom sme spolu skoro 2roky.Mam dcerku,ktora nie je bio dcera partnera.Mali sme naozaj krasny vztah.Pokial jeho dospely syn sa nenastahoval do mesta,kde zijeme.Snazila som mat s nim kladny vztah.Neslo to.Najskor sme s priatelom byvali v podnajne bez syna.Skoro kazdy vecer bol s nim,posilka,pivo atd.Ked syn chcel musel mu dat auto my sme nakupovali a 100tasiek niesli cez mesto na kociku.Ked sme boli v ba museli sme letiet domov lebo syn chcrl auto a to mu este vynadal kde je ze on ho cakat nebude.Vecere som travila sama.Priatel kupil dom my zijeme uz s jeho dospelym synom zatial vsetci spolu.Ziadne sukromie,hadky pred nim.cez den su spolu,vecer idu na pivo alebo cvicit alebo cez vikend na noc do priatelovho prveho domu kde zije aj jeho exmanzelka.My tam mame zakazane ist syn si to nepraje.V kuchyni neporiadok neumyte riady ked na toupozornim priatel ma pred nim zhodi aby som sa starala o seba.Moc krat som mu hovorila ako sa citim ze ma to boli oni su spolu stale pritom vzdy urobi to iste-venuje sa len jemu.Nas krasny vztah je len utrpenie.Citim sa sama a hlavne citim ze oni su rodina s my nic.rozist sanechce.Aky mate nazor vy? Momentalne dom rozdeluje na dve byt.jednotky.syn budr byvat hore ma manzelsku postel,spalnu kuchynu s obyvackou my spalnu nemame.kupil mi postel do detskej izby dcerky on spava v obyvackena gauci.syn ho stale otravuje s peniazme ked naor vie zemalej nieco zaplatil pyta si aj on peniaze na ucet pri tom dobre zarobi byt mu musi prerabat a zariadovat partner ktory ma na krku strasnupozicku.prosim poradte napisala som to vsetko v skratke.osobne som pocula ako mu vycita ze ma nas robi mu vycitky.ale podla mnama partner chybu ze takto sa kazi nas vztah.synovi teraz kupil auto za 12000eur nam tiez prispieva a niemalo on mu plati 309e mesacne za auto byvanie a naklady na dom.chapem ze priatel potrebuje financie ale ja sa naozaj citim uboho v takomto vztahu.
Trapim sa vo vztahu
To ze ja napr platim stravu,malu satim,platim suk.skolku a on jej vyberie drahy sport ktory jej terazmomentalne hradit nemozem a hradi ho on lebo chce aby niekam smerovala alebo chce ist ma dovolenku,ja ho menutim a neberiem ako konovanie,ano je neprijemne ked to plati on....ale momentalne na materskej som nemohla tahat vsetko...mala ho vnima ako otca ....takze ukoncit to nie je lahke...
Dakujem za kazdy jednu radu....a ano idem podnikat z vlastneho ... Kto kedy napisal ze nas zivi??napisala som ze ked chce malej prispeje naor.na sport...my mame dost vysoke mesacne vyzivne,po brigadach son chodit nemusela ale chcela som uz len kvoli tomu aby som na materskej tzv.nezakrpatela....aby som vybehla z kolotocu na materskej .... Nemam decko,ale mam dieta....splasit som ho nesplasila..skor som sa zalubila ....ale dakujem za kazdu jednu reakciu...manzelia nie smea ani nebudeme....ale to neznamena ze sa da tak rychlo ukoncit nieco a hlavne aj moja dcera ho lubi..ak sa nic mezmeni aj po tom ked sa odstahujeme....ukoncim to..
Tu máte zhruba obe strany pravdu. Syn je drzý "vynadá otcovi že daj mi auto okamžite"...atď. Veď mňa by nakopali rodičia keby som takýmto spôsobom pýtal auto. Je to ich auto a oni majú ísť pešo brať veľký nákup len za to že ja chcem auto? Čo je ich? Jasné že syn s otcom zametá ako chce. Na druhej strane to čo píšu ostatní, je tiež pravda. Toto je čisté koňovanie z jej strany. V podstate cudzí muž živí ju aj dcéru. Takže to ide rovným dielom. Ale keďže niesu zobratí, tak syn má väčšie slovo v dome ako ona, ale nemal by ani to robiť čo robí, že vás vytlačí pomaly do garáže a on si bude v dome.
nedá mi nereagovať na toto:
"pretoze vzdy som prispela a chodila na brigady aj ked som nemusela."
-nemusela??? musim sa pridat k prispevatelom nizsie, ty mas pocit ze on ta musi zivit aj s cudzim dietatom..?
tvoje decko ma 2 roky, vas vztah trva dva roky...
ako tak počítam, tak si si ho rychlo splašila..
ked tvrdis ze sa mozes "vratit" do lepsich podmienok, tak co ta drzi??? tak sa zbal a odíd do lepsieho...
a bud sa ten tvoj kvázi partner spamätá, alebo nech si zije so synčekom,...
chces sa dat na podnikanie, do ktoreho treba na zaciatku aj nieco investovat, nie je to len tak.. maš na to??? alebo aj to bude zastrešovať tvoj "sponzor" ?
No vidis, ked to takto naozaj vnimas tak fajn, sustred sa na seba. On ma pravdu - je to jeho syn, vychoval ho, ma k nemu jedno z najsilnejsich put - su to jeho geny. Ak mu budes hovorit nieco proti nemu tak skor ta necha ako posluchne.
Vsak tebe moze byt jedno, ze mu pomaha, ty si zarob na seba a zi z toho. A ak ti vadi byvanie, tak si aj ty zaobstaraj byt a tam jeho syn nebude moct ist a mas po probleme. Je lahke riesenie ako facka :)
Kolko mas rokov ty a kolko on?
Hej urcite som s nim kvoli zabezpeceniu,ja mam kam ist a do lepsich podmienok sa mozem vratit,ako su tu.skuste si precitat tie ktore pisete ze mi vyhovuje aby nas zivil.nie nevyhovuje ptetoze nikdy som nebola na nikoho odkazana a verte ci neverte prijemne to nie je.ako som pisalamam plany aby som sama zabezpecila seba aj malu.chcem stat po materskej na vlastnych nohach.kti si presiel nejakym vztahom ktory prenho dostal znamenal a ma citlivejsiu povahu hbed nehodi flintu do zita.pre nieco sme boli spolu dva roky a peniaze to urcite neboli pretoze vzdy som prispela a chodila na brigady aj ked som nemusela.riesila som tu inu vec a to syna co nam to vsetko kazi ale kedze zhamam najom a priestor pre podnikanie stale cakam ze ked zacneme inde zit vrati sa to do starych kolaji
NaRovinu - ona ho neopusti - vsak citaj - on zivi aj ju a poskytuje jej byvanie. Kam by asi sla? Rycglo by zhanala dalsieho sponzora a najlepsie takeho o ktoreho peniaze by sa nemusela s nikym delit.
Urcite je od nej aj o dost starsi - on ma 22 rocneho syna a ona male dieta, ktore teraz zacalo chodit do skolky. Ona ho ma podvedome ako istotu, hoci to neprizna a presvedcila sa, ze ho miluje nezistne
Mám najradšej také naivky. Uvedom si, ako sa k tebe správa. Nič sa nezmení a nenahováraj si, že áno. Nie ste manželia, dieťa je tvoje, tak nechápem, prečo s ním si. Keby so mnou priateľ tak zaobchádzal, už dávno by dostal košom. Necháš ho takto s tebou narábať ? Nemáš v sebe aspoň trochu sebaúcty ? Nech si bude so synčekom, ak chce byť využívaný. Ty môžeš hocikedy odísť. Nieže môžeš, mala by si !
Som od teba (určite) mladšia, ale zdá sa, že rozumu mám viac.
Ukonči to. Nezmení sa to. Ak sa nechceš trápiť ďalej, ukonči to s ním.
Najdi si pracu sama a co najskor. Nehanbis sa, ze teba a tvoju dceru zivi v podstate cudzi chlap i ked s nim 2 roky spavas? Mozes mu byt vdacna, ze ti aspon poskytne byvanie a nie sa na neho stazovat, ze podporuje svojho syna - podporuje aj teba - zenu s cudzim deckom. Kebyze to robi tvoj otec, tiez by si sa spravala ako jeho syn...
Ked budes mat robotu, tak nebudes mat cas riesit taketo somariny, ktore sa ta nijako netykaju.
Ked sa vezmete, tak to mozes riesit potom, teraz nie, teraz na to nemas vobec ziadne pravo. On ti zajtra moze povedat ze sa s tebou rozchadza a ty si na ulici s deckom - rozmyslaj preboha zenska!
Nezhanala som kvoli malej mala odlozenu skolku od lekarky zo zdrav.dovodov a nevedeli sme ci adaptaciu zvladne.nemam tu nikoho amalu tu memam kam dat.brigadovat som chodila priatel robil nejaje prace tym ze teraz sa robi ma dome nema uz na to cas.ja som nepivedala zecakam ze mi najde pracu ja si ju zhanam sama ale kedze mi hovoril ze ma znamych popytat sa mize,lenze nic sa nedeje.stale hovori aby som s pracou pockala ze pojdeme robit na vlastnom.ale i napriek tomu zivoyopise posielam