Pri duševnej chorobe po 11 rokoch nemajú problémy adekvátnu príčinu .....ani tie vzorce správania nemajú rozumné vysvetlenie ...... žijem si celkom nadštandardne čo sa týka životných podmienok .......... a ťažko to vykriť tú neustálu skleslosť .... ťažko sa to vyrovnáva a eľmi ľahko to klesne na dno ... nemá to ani hlavu ani petu ,,, deje sa to samo od seba ,,, som šťastný a zrazu som skleslý že sa mi ani nechce žiť ....... nemam slov ... už ma to fakt nebaví ... len ma tie duševné choroby zabávajú a normálny reálny život ide niekde miomo mňa ani si ho neviem vychutnať ... ako keby som žil v skafandri ...a pritom čas beží roky pribúdajú .... a realita sa so mnou hraje na skrývačku ... a je to tak vzácny čas a taký som jak neprítomný,,, jak niekde v zákulisí ... už ma to nebaví .... mam 30 ked budem mať 40 bude zo mna asi troska .... moj život stroskotá jak stroskotanec namam chuť takto dalej žiť .... aj ked po stránke zabezpečenia sa nemam zle .... ale majetky a peniaze ma nerobia šťastným