Poraďte 1 alebo 2

Príspevok v téme: Poraďte 1 alebo 2
Bublinka12

Ahojte hlavne mamičky.

Potrebujem poradiť. S partnerom plánujeme otehotnieť, z istých zdravotných dôvodov to bude umelé oplodnenie.

Tu sa začína polema neviem sa rozhodnúť či si dať nechať jedno alebo dve oplodnené vajíčka zaviesť? Jedno dieťa je málo a dve sú veľa a hlavne v tom dnešnom svete kde každý cent treba dobre rozmyslieť.

Ako by ste sa rozhodli vy resp ako by ste mi poradili?

Ďakujem a pekný deň

daisyyy

Neviem, čím to je, že vždy sa neplodnosť rieši v krajnom prípade až umelým oplodnením - IVF. Čo tak sa na to pozrieť z inej stránky? Ísť po príčine? Sama ste tu spomínali, že keď o 2, či 3 roky budete chcieť znova otehnotnieť, zase by ste mali platiť 1 000€... Ale to, že budete musieť brať hormonálnu "liečbu" (lebo to liečba vo svojej podstate nie je!), odoberú jej vajíčka, vyberú vhodné spermie... Prečo to neskúsiť inak? Ísť na to prirodzene? Tak, aby to neničilo zdravie, ani psychiku ženy... Ale to lekári na klinikách IVF nepovedia. Že IVF je úspešná na cca 23%. Pričom reálna prirodzená liečba neplodnosti (a po nej ostáva žena plodná! nie neplodná) má dvojnásobobne vyššiu úspešnosť. Ak Vás to zaujalo... odporúčam kliknúť na stránku plodar.sk

Na záver, toto nepíšem len tak, z nudy... študujem 4. rok na lekárskej fakulte a zaujímam sa aj o prirodzené metódy liečby neplodnosti, liečbu a prevenciu chronických chorôb apod.

0vecka

Bublinka12 to je divne ze ti o tom lekar nic nepovedal, ja by som tri nedaval. ak by sa ujali vsetky tak je ost velka sanca ze sa nevyvynu v poriadku. akoze normalny zivot by asi viedli ale pravdpodobne by sa narodili predcasne a to uz samo o sebe ma vela rizik. akoze dvojcata su tiez rizikove ale to sa este ako tak da.

Bublinka12

Umeleopl ked nemas o umelom oplodneni ani sajnu tak tu nekecaj blbosti prosim ta. My mame na vyber si dat jedno, dve ci tri opl.vajicka

Bublinka12

Ovecka nam dali taky jeden formular kt musime vyplnit a tam je otazka ci si chceme dat a:1 b:2 c:3 opl vajicka zaviest

Ano ked uzivim jedno tak uzivim aj druhe lenze mom zijeme z 1 výplaty a ked naor sa roozhodnem pre 1 a potom po 2 - 3 r budem chciet mat zas jedno tak mam zas platit 1000 e?

0vecka

umeleopl odkial mas tuto informaciu? pokial viem do maternice sa dava normalne pri prvom pokuse 1 alebo 2. Vniektorych situaciach sa dava aj viac ale standardne je to 1 alebo 2. Inak mame v rodine pripad kde mala 4 cata tymto sposobom, ale neviem ci to bolo iVF alebo ine. Kazdopadne to 1 alebo 2 je standard.

Zakladatelke: ak uzivis jedno decko tak uzivis aj dve. Tam je len relativne maly rozdiel, Ja by som sa rozhodol na zaklade toho kolko pokusov mate. Na tvojom mieste supnem dve sanca na dvojcata je tam tusim kolko? 16% ci tak nejako. Akoze relativne vysoka ale neni to tragedia.

umeleopl

pokial riesis umele oplodnenie tak predpokladame ze uz ste boli za odborníkom a ten ti mal povedat ze 1 alebo 2 vajicka sa nedava.. dava sa ich viac trepnem blbost mozno 10 ,..proste viac, aby sa nejake uchytilo... mozno sa neuchytí ani jedno a mozno budete mať dvojičky, čo sa pri umelom oplodnení stáva....

Bublinka12

Emilyopat tvojej kamaratke radim si nechat urobit genetické vysetrenie moze byt ze jej telo nemoze prijat spermie svojho muza vtedy sa moze pokusat nebude sa jej v tomto pripade darit

Bublinka12

Chudobna : dakujem za tvoju uprimnu odpoved a hlavne za tvoje pochopenie. To je to presne co som mala aj ja na mysli uz som nizsie rozpisala a viem co vsetko to obnasa. Ako som nizsie písala vzdy som tuzila po dvojickach ale v dnesnom drahom svete tusim staci 1 dieta ved mesacne to kolko bude stat a ja budem rada ze bude mat vswtko ako keby nam nieco chybalo

Bublinka12

Emilyopat : nie sme bohvie ako bohaty resp nie sme na tom boh vie ako s peniazmi vzdy som tuzila po dvojickach ale v dnesnom drahom svete? Za advokata zaplatim 300 e za umele 1000 e potom dojcit nemozem takze UM a tak dalej ked tak porozmýšľam s dvoma mi to nebude s nasou financnou situaciu stacit. Kolko rokov sa pokisa tvoja kamaratka? My uz 7 r nie je to hlavne pre mna lahke!