Prečo staré lekárske štrukturi a spojenci ešte aj v dnešnej dobe ?
Lekári pokladali za socializmu psychológiu za podvodnú disciplínu. Je to nevedecké popieranie?
Psychológia je súpis istých názorov spísaných do viacerých kníh. Tak vo všeobecnosti to dokáže pomôcť väčšine, ale nie každému. Neexistuje nejaký všeliek.
Picnik, ja ti vôbec nerozumiem:-) Dumať nad tým, či existuje energia alebo neexistuje, je zbytočné, lebo všetko je energia. Treba dokázať, či existuje aj vyššia energia, Či, ktorá môže pomáhať. Nechápem, či to niekto nechce úmyselne objaviť, či o čo ide. Zase spájať existenciu energie Či s existenciou reinkarnácie je otázne. Ak existuje jedno, ešte neznamená, že existuje aj to druhé. Ľudí je stále viac, čiže logiku to nemá. Možno skôr nejaké výnimky existujú, hoci tu nemožno povedať, že výnimka potvrdzuje pravidlo. Žijeme v materiálnom svete, čiže netreba zase lietať príliš vysoko.
Energia v človeku je ale pomenovana môže mať historický význam.
Človek je biologický magnet, inak by sa toho
veľa meraniami magnetického a elektrického poľa
človeka nenameralo a záznamom nezhmotnilo .
Keby to nebolo priamymi metódami merania možné,
mohlo by sa to poprieť, že je to neexistuje ako v minulosti
napr. infekcie keď nebola ešte biochémia.
Nuž, ja sa do toho vkladať nebudem so svojimi názormi, lebo sa chystám robiť niečo iné. Energia ne energia, môže mi to byť šuma fuk.
Aha. Teda to nebol za bývalého režimu názor doktora
ale strany?
Strana riadila vedu a výsledky vedeckých poznatkov.
Psychológia sa nedala priamo zhmotniť/merať fyzikálnymi veličinami potrebnými pre materiálny svet?
Psychická energia nie je priamo merateľná a vie sa, že existuje
(napr. telepatia, psychokinézia, mimozmyslvé vnímanie a pod.) vedecké poznatky to dokazujú. S čím sa napr. internista nestretol ale psychiater áno .
Stretol som sa s názorom skupiny lekárov aj v dnešnej dobe
keď išlo o vysoko úspešnú intervenciu psychológa čo pokladali lekári z lek. ved. hľadiska za nemožné, pritom bol výsledok ich obrazovým vyšetrením a meraním el. poľa zhmotnený. Po oznámení psychickej cielenej intervencie lekárom všetko sa zo zasady spochybnilo a hľadalo sa hypoteticky všetko iné prečo prišlo k uzdraveniu dokonca aj epileptický záchvat, ktorý mal uzdraviť
čo je mizivé percento prípadov .
Poňať dušu exaktne je nezmysel.
Čital som si nadpis aj temu ale o čom to hovoríš lebo nerozumiem otázke?Ako môžeme dnes posudzovať co kto popieral veď všetko bolo riadené stranou a diktované zhora .Tak nebol vyjadrovaný názor vlastne toho daného doktora.