Pocit na zblaznenie

Príspevok v téme: Pocit na zblaznenie
Mexol

V poslednom case som trpel bolestami hlavy,skor tlakmi za nosom smerom do stran a hore do cela,zavratmi.Na neuro povedali ze stres a nasledne zvyseny tlak.Magnesium,guajacuran,a proti bolesti mi dali ibalgin.

Dnes ked som vysiel von a zacal sa vzdalovat od domu prisiel pocit neistoty proste velmi divny pocit.Bolo to peklo,absolutne som nechapal co sa to deje,okamzite busenie srdca,panika,uzkost neviem.Potom furt tocaky a strach.Mam uz normalne strach odist z domu a niekam ist.Co ked ma to drapne vonku.

Z COHO to mam preboha?Ako sa moze za 1,5 mesiaca takto zmenit zdravotny stav?
Viete mi niekto odpovedat ci to je tlakom alebo cim.Ved mne nikdy nic zavazne nebolo?

Ove

Chvalabohu som sa vtedy z toho dostala iba za pomoci prirody. Ale co mozem odporucit z vlastnej skusenosti, nefajcit a nepit alkohol, vysadit cukor. Toto mi tiez velmi pomohlo. Moje stavy zhorsovali hlavne tieto tri veci. A pomohlo mi aj cvicit. Nic extremne polhodinka tri krat tyzdenne. Hlavne sa snazit byt v prirode a na slniecku. Najhorsie to byva u mna po zime hned po Novom roku. Musime bojovat ved zivot je krasny. Nedovolme strachu aby nas ochromil. Magnezium a b komplex su moji spolocnici kazdy den uz desat rokov.

Mexol

Dakujem.Tolko ludi ma panicku poruchu.Ja som doteraz pocul len o depresiach.Teraz neviem co je horsie.
Cita sa to smutno ale vidim ze podobne priznaky vsetci.Nejsom v tom pekle sam a taketo nazory ludi mi pomahaju to pochopit.Kazdy ma asi dno a u kazdeho to spustilo nieco ine,mam pocit ze ked dusa uz nemoze a ten napor uz neni kam dat mozok to vzda pride toto.

pepe; to je potom dost zakerna zalezitost ked ti to v podstate ovplyvnuje hromadu funkcii v tele.Pazerak,pluca,srdce atd.Nebranim sa liekom ked bude toto ten problem a vsetky vysetrenia dopadnu ok tak lieky aspon v nejakych min mnozstvach necham nasadit.Ako hovoris pomohlo ti to.Trpet a zit v obavach to sa proste neda.Chcem byt zas v poriadku.Toto je prezivanie z hodiny na hodinu.
Vidim ze veta dlhodoby stres=tichy zabijak je pravda.

preco13; uplne ako ja aj s busom.Clovek proste furt rozmysla ci sa stane nieco.Furt pocit ze hlava ide na plne obratky ale neni nejaky dovod ani na paniku ani intenzivne premyslat.Mozok si ide svojou cestou a zbytok tela inou.To je ten pocit na zblaznenie.Idem po uliciach kde chodim roky a naraz mam pocit ze je na tej ceste nieco divne,ze preco som tu teraz a tak.Uplna zufalost.
Potom dajme tomu hodinku relativne normalne a potom zas.Uplna vycerpanost.

ove: Tak to si musela byt na uplnom dne.
To ma desi nechcem byt este v horsej situacii ako teraz.Ty si to dostala pod kontrolu na prirodno?Bylinam verim.
Na chalupe od vsetkeho stresu to ti mozno pomohlo.
A tie mega davky vit B,magnesia ako to ti niekto doporucil?
Co sa to vlastne s mozgom deje je to nejaky deficit niecoho alebo proste nieco sa prestane tvorit alebo je to len vycerpanostou mozgu?
Som z Ba a kamarat ma vola na oslavu.Jediny sposob ako sa tam dopravit vidim v taxiku.MHD to proste nejde a to sa pripravuejm ze pouzijem vyhovorku ze ma boli hlava nejak.Tento stav mi zobral vsetok usmev a chut do bezneho zivota.

Ove

Ahoj, poznam tieto stavy az prilis dobre. U mna boli sposobene pred cca 10rokmi rozchodom, novym problemovym vztahom a hlavne tym, ze som sa nemala kam vratit, lebo rodicia prechlastali nasu strechu nad hlavou. Pol roka som nebola schopna chodit medzi ludi, byvala som na chalupe u mojho ex. Mala som predpisane AD a Xanax, ale nikdy som sa toho nedotkla. Schudla som 12kg, bola som kost a koza, liecenie slo pomaly, ale islo. Konske davky B komplexu, magnezia, medovkoveho caju, ukludnovakov na baze byliniek, hlavne lubovnik bodkovany. Boli dni, ked som spala 24hod denne a vstala iba na WC. Nie som z toho 100% von, odvtedy sa mi to uz stalo znova, ale trvalo iba dva mesiace. Ale som rada, ze za 10r iba takto. Sem tam mam pocit ze to na mna ide, ale iba ked som sama v totalne neznamom prostredi. Je to sposobene extremnym stresom a vypatim. Potrebujes totalny klud, vypnut. Kto vie, mozno do buducna ma cakaju aj nejake lieky, ale zatial sa snazim tomu vyhybat. U mna je extrem aj lietadlo, zatial mi stacil kinedryl, ale naposledy sa to dost zhorsilo, tak asi bude treba Xanax =/

Preco13

Nechce mi odoslat mail.daj si do google panicka porucha pribehy a precitaj si ich.uvidis ako ti to bde pasovat.z cestovanim som mala problem aj ja a velky.doslova som vystupila z busu skor a sla pesi.ten kto nezazi nepochopi.spanok tyzden som v kuse nespala bola som troska.pozorovala som tlkot sojho srdca kazdy zdravotny prejav.vsetko mi pripomonalo infart.mozgovu prihou no brutal.nemohla som dychat.busenie srdca do toho zvyseny tlak vsetko ide ruka v ruke a to vsetko dokaze psychika.najhorsie na tom je ze to pride z nicoho nic.a v klude.dokaze ta to polozit na lopatky behom mesiaca.si v stadiu ked si nemyslim ze to zvladnes sam .za chvilu nevyjdes z domu a co je najhorsie pridu take ataky ze sa v nom budes bat ostat sam a mohla by som o tom pisat do rana

pepe542

Mexol...zima je skutočne na tento stav depresívnejšia.Nemá to špecifický priebeh. Ani príznaky nie sú rovnaké. Ja som bol spočiatku tri krát odoslaný do nemocnice s podozrením na infarkt. Raz mi ifarkt bol potvrdený na EKG. Sono ho nepotvrdilo. Niekedy som prestal hovoriť. Trvalo to aj viac mesiacov v kuse. Chytilo mi to pravú stranu pľúc a hlasiviek. Krčiar konštatoval čisté hlasivky a hlas tvorený silou. inokedy to boli tachykardie a arytmie. K lekárovi som nechodil. Takže Ti to mohlo napadnúť aj vestibulárne vertigo. Občas mi to chytilo pažerák. Nemohol som prežierať. Takže čokoľvek. Čo sa týka pohybu, ráno som po lese prešiel 5-7 km rýchlej chôdze v kopcoch a v priebehu dňa ešte okolo 7 km na horskom bicykli po poľných cestách.
V prírode. Medzi ľudí som nemohol. Keď ma chytila panika, zobral som bicykel na plece a utekal som cez kukuricu k ceste. Išiel som sa zblázniť. Keď som začal brať prvú tabletku, už som mohol prejsť celú trasu v kuse. A bol som šťastný. Hneď ako sa mi to kus upravilo som znížil dávku len na nutnú. Zo 75 mg na 20. Ráno 10 a večer 10. Plus neurol 0,25 ráno a 0,25 večer. Nikdy som nemal nábeh na závislosť. A samozrejme som na sebe pracoval. Keď som bol v najhoršom, zrušili nám podnik a ja som nedokázal chodiť do roboty. Otvoril som si živnosť.Bolo to peklo, ale nútenie získavať peniaze mi pomohlo prežiť. Živnostník som bol 20 rokov.To Ti píšem preto, aby si vedel čo asi všetko môžeš očakávať. Inak Ti neviem pomôcť. Nepoznám Tvoju povahu ani problém. S tým sa musíš vysporiadať sám. Porob si vyšetrenia pre pokoj duše, ale choď aj k odborníkovi a nebráň sa liekom ak to bude také zlé. Držím Ti palce. Možno sa to vyvinie aj k lepšiemu, alebo dobrému.

Mexol

pepe542 myslis obdobie jar/leto hej.Prave teraz by malo byt cloveku lepsie po tej prasivej zime ale je to naopak.Moje problemy su oproti tomu co si prezil asi smiesne ale zas kazdeho ine zoziera a zvlast ked je to dlhodobo.
Takze po nasadeni AD ti tlak klesol,normalizoval sa,to tocenie hlavy prestalo a bolo ti relativne dobre?
Ja uz som rozmyslal od nadoru cez meningitidu po neviem co vsetko.
Ta neistota pokial nejsu vsetky vysledky cloveka zoziera.

pepe542

Zabudol som napísať, že v tejto dobe som prežíval presne tieto príznaky.čo máš aj Ty. Včetne krútenia hlavy, srdce- extrasystoly bolesti žalúdka atď.

Mexol

pepe542 dakujem ti velmi pekne tak to si mal velmi tazke.To chcelo brutalnu silu udrzat sa na nohach a fungovat.
Ano mam dlhsie problemy ktore nejsu zapricinene mnou ale niekym inym ale dotykaju sa ma.A ano aj spanok je taky vseliaky a za moc nestal,ale stale som mal pocit ze to zvladnem.Nejsom clovek co sa zlozi len tak ale tento stav je nieco co neovplyvnim.
Ako si napisal ze” Keď sa vzďaľuješ strácaš akoby istotu a vtedy sa to zhoršuje”tak presne tak to je.Prichadzal autobus,ja som stal a uplne som sa tlacil do toho aby som nastupil a neslo to.Vsetko sa krutilo okolo mna.
Ale najhorsie je to tocenie hlavy permanentne potom pride to busenie a uz je to.Aj ten tlak mi vystrelilo,neurolog hovoril ze to ide ruka v ruke..tlak vs tocenie hlavy.Takze aj ty si mal s tlakom tak teraz uz tomu zacinam verit.
Pohyb mam chodil som behat a do fitka ale v takomto stave ze sa vsetko kruti a je ti divne sa to neda.
Asi sa liekom nevyhnem akurat sa bojim zavislosti.

Mexol

Preco13 prosim ta mozes mi napisat na mail nieco blizsie,ci si aj ty maval tocenie hlavy non stop,ako sa ti to prejavovalo.
Niekto mi povedal ze to moze byt aj vestibularne vertigo tak teraz som uz uplne mimo lebo to by snad na neuro povedali.Aj ked sa priznam ze to vysetrenie bolo take,nie moc podrobne.

pepe542

Mexol.. áno dlhoročné sa hromadiace problémy. Včetne možno aj precitlivená osobnosť ovplyvnená detstvom. Nemôžem Ti popísať celý život. Bolo toho veľa. Oženil som sa, nemal kde bývať, kúpil som starší dom a opravil. Tešil som sa len štyri mesiace. Dom jedného roku prvý týždeň po Vianociach zhorel. Komplet. Odniesli mi z neho len malého štvormesačného syna s postieľkou. Bol som v práci. Staval som nový z 70-80 percent sám. Včetne rozvodov. Elektrika, voda, kúrenie. Nebol dostavaný, začali manželské problémy a prejavila sa aj manželkina povaha a problémy v rodine. Trápilo ma to a nespával som. To sa ťahalo dlho. Dom som skoro dostaval, ale problémy sa nezmenšovali, skôr naopak. Ak som nespal niekedy aj tri štyri dni, prišli halucinácie sluchové aj optické.
Počul som hlasy a deformovali sa predmety napr. nábytok. Nevieš si predstaviť hroznejšiu vec. Nemal som nikoho, s kým by som sa porozprával. Tak prišiel na rad lekár a lieky. Bez liekov by som to nikdy nezvládol. K tomu bola treba býčia povaha aby človek v tomto režime mohol žiť a pracovať. Príčina tohoto stavu od lekára bola dlhodobá fyzická a psychická záťaž. Samozrejme je toto len malá čiastočka. Bolo toho oveľa viac. Nemôžem Ti to všetko písať a ani sa to nedá. Nieto ešte prežiť.
Bude tu veľa zaručených lekárov. Ale Ja Ti ešte raz radím navštíviť lekára, odborníka a neodmietaj lieky. Nesmieš sa vzdávať a musíš mať koníčky, záujmy. Neviem z čoho to máš nie je to napr. zo štítnej žľazy. To by nebolo pri vzďaľovaní sa od domu ale aj doma. Keď sa vzďaľuješ strácaš akoby istotu a vtedy sa to zhoršuje. Musíš mať veľa fyzického pohybu. Pokiaľ možno pozitívne myslenie. Nenaleť na hlúpe rady. Budeš to naťahovať a bude sa to stávať chronickým.
Lieky ber len ako barlu, ale majú svoje opodstatnenie. Môj život sa časom ešte zhoršoval. Prišli depresie a samovražedné myšlienky.
Nakoniec som vysadil ťažšie AD ostal mi len neurol, aj ten som dostal na srdce pre upokojenie kvôli vysokému tlaku, ktorý dosahoval 200/130. Ten beriem už asi 25-30 rokov. Denná dávka 0,75 mg. 3krat 0,25mg. Stačí mi na naštartovanie a na spánok aj keď chatrný. Po tom čo som prežil je to zázrak. Pamätaj na to, že sa to dá. Záleží ako sa s tým budeš snažiť vyrovnať. Držím Ti palce.
Je jedno, či to nazývaš úzkosť, panická porucha, blok, je ti vždy to isté. Príznaky aj liečba sú rovnaké.