Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Počujem, ale nerozumiem

Príspevok v téme: Počujem, ale nerozumiem
Sluch

Už vyše 10dní mám problém s tým, že keď sa ľudia rozprávajú a je viacero zvukov, tak sa mi akoby zlejú dokopy a nerozumiem. Začalo to zaľahnutím ľavého ucha, počula som ozvenovito, píska mi v ušiach, šumi v hlave. Bola som hospitalizovaná, užívam kortikoidy. Magnetickú aj audiometriu mám vraj v poriadku, žiaden zápal, ale ja mám stále pocit šumenia v hlave a nerozumiem. Na audiometrii mi povedali, že ľudia, kt. nerozumejú majú aj problémy so sluchom, lenže u mňa to tak nie je. Už si pripadám naozaj trápne. Kde môže byť problém?

ped

Ono keď človek počúva neznámu reč a zameria sa na frekvenciu, prízvuk, akcent, štýl - pokojný, neutrálny, agresívny a pod., pár slov rozumie, tak sa dorozumie s každým. Nuž, kto nepočuje, tak to už je vážne iné.

takisto

tak toto mám aj ja.. pripadam si ako blbec ked niekde na ulici sa rozpravam s niekym a nepocujem... pritom podla audiometrie mam 100% sluch... ale ked su zvuky z ulice, ruch, autá nepocujem..

Omen

Môžeš mať poruchu alebo ochorenie sluchového nervu,... Neurológ by ti mal o. i. vyšetriť sluchové evokované potenciály (BAEP).