Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať na vaše názory ohľadom toho, ako sa prezentovať, či už v rodine alebo v kolektíve, ak som homosexuálny, ale zároveň tak nežijem. Občas ma napadne, že potom je zbytočné o tom hovoriť, ale nakoniec si poviem, že potom musím klamať a predstierať. Avšak nemám chuť ani silu vysvetľovať to a ak iba poviem, že som gay, automaticky som zaradený tam, kde nie som. Vždy som chcel mať aj veľa hetero priateľov a neizolovať sa, avšak táto informácia ma vždy posúva inam - do takého poznania a obrazu, aké človek o gayoch má. Medzi gaymi sa väčšinou stretnem s nepochopením, ak poviem, že tak nežijem, lebo ma to nenapĺňa. Myslíte si, že ľudia vedia, čo vlastne homosexualita je, alebo že ich to zaujíma? Ďakujem za odpovede. Želám pekný deň.
Ako povedať ľuďom, že som gay, ale nežijem ako gay?
mne to pripadá tak že ty by si mal isť za odborníkom, - psychologom, psychiatrom, lebo zjavne ani sám nevieš čo chceš...
alebo nie si ani hetero, ani homo... ale si Asexuál...
ked nechces ani zeny, ani chlapov...
Co znamena, ze nezijes ako gay? Akoze gayovia ziju inak ako zvysok sveta? Chodia po rukach a krmia sa korienkami, ci ako? Alebo to znamena, ze nespavas s muzmi? Nechapem a preto neviem odpovedat. Co sa tyka samotneho hovorenia niekomu nieco -naco o tom hovorit komusi? Dobre blizkej rodine. Ale naco kamosom? Gayovia hovoria o sebe, ze su ludia ako my. Chcu byt tak brani a vnimani. Ale zaroven chcu o tom hovorit ako o niecom abnormalnom, zdoverovat sa o tom vsetkym, hovorit o tom ako pomaly o chorobe alebo o dakej vzacnej veci. Nie je to ziadna superschopnost, tak nie je namieste okolo toho robit oracie. Nehovor to nikomu, len najblizsim.
ssebastian:
potrebujete prijať to, že Vás ľudia budú zaradzovať, tam kde nie ste a nechať to tak a žiť si svoj život.. Bez ohľadu na to, ako veľmi sa im to budete usilovať vysvetliť budú Vás škatuľkovať podľa svojich predsudkov. Tí uvedomelejší, či už sú homo alebo hetero to robiť nebudú, nebudú Vás zosmiešňovať ako "cukríčka" (ak ste mal toto na mysli) a budú Vás a Váš spôsob života rešpektovať.
Stačí, že ľuďom poviete, že ste gay a kto bude mať záujem Vás lepšie spoznať bude sa pýtať bližšie ;)